Travma Geçiriyorum...

YunusEmreKarsli

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Türkiyede ne kadar berbat bir eğitim sistemi olsa da bu ülkede okumadan hiçbir şey olunmuyor. Bu sistemin yıllar geçse de değişeceğini hiç sanmıyorum, eğer bu ülkede yaşamınızı sürdürecekseniz maalesef okumak şart.

GameKingTr59

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Türkiyede ne kadar berbat bir eğitim sistemi olsa da bu ülkede okumadan hiçbir şey olunmuyor. Bu sistemin yıllar geçse de değişeceğini hiç sanmıyorum, eğer bu ülkede yaşamınızı sürdürecekseniz maalesef okumak şart.
Bir sürü üniversite mezunu var iş bulamayan. Burada kafayı çalıştırmak önemli.

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
En iyi cevaplar
0
2017-2018 Lise Müfredatını derslerle ilgisi olan arkadaşlar görmüştür. Trigonometri gibi bir konuyu ikiye ayırıp 11 ve 12'ye dağıtmak, 11'i hafifletip 12'yi ağırlaştırmak düpedüz cahilliktir. 12.sınıfta 6 dersten sorumluyken bu 6 dersin hepsi daha da ağırlaşacak. 11.sınıfta YGS çalışabilelim diye yapıldığı bir gerçek fakat 12.sınıfta unutacağız.
Din Kültürü müfredatına laiklik karşıtı ve kocaya itaat gibi ''sanki yeni vahiy gelmişçesine'' saçmalık ötesi bilgiler eklenmesi de cabası. Fizik ve Kimya derslerinden sayı içeren tüm konuların kaldırılması, sözel derslerden kurtulmak için sayısal seçen ve sayısalda bile tamamen sözel derslerle karşılaşan, Biyoloji gibi %99,8 sözel olan bir dersin sayısal kategorisine alınması eğitim sisteminin ne kadar yanlış kurulduğunun ve kazanımların ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor.
Okul için söylersem 12.sınıf
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
dersindeki Türev konusu toplam 4 ayı içine kapsayan bir konudur. Türevden sonra gelen İntegral adlı konu da 4 ayı alır götürür. Peki 8 ayda zar zor yetiştirilen bu konuların yanına Logaritma+Diziler+Trigonometrinin Diğer yarısını ve ayrıca Öteleme konusunu sıkıştırmak ve Türev-İntegral'i azaltıp Limit'i tamamen kaldırmak (MEB kazanımlarında ''Limit öğrenciye sezdirilir'' kazanımı bulunuyor ve limit denen konu türevin baş bileşenidir. Limit bilmeden öğrenci türevi kavrayamaz) kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir davranıştır.
11.Sınıf Kimya müfredatında 35 yıldır bulunan Kimyasal Tepkimelerde Enerji ünitesindeki Entalpi ve Gibbs kavramlarının kaldırılması, Kimya dersinden sayısal düzenin kaldırılmasına ortam sağlamıştır. 35 yıldır 11.sınıfta Kimya dersinde tökezleyen öğrencilerimiz yerine 11.Sınıf Kimyası ne ki ya? cümlesini sarf eden öğrencileri göreceğiz.
Dün haberlerde gördüğüm TEOG Kaldırılmalı adlı sohbet konusu beni en çok çıldırtan kısım oldu. SBS zor dediler, herkes kazanamıyor dediler milyarlar verip dershaneye gittik. (@GameKingTr59 ) Karşımıza çıkan sınav 2 üzeri -3'ü soran türden oldu. TEOG denen sınav görünümlü beleşe öğrenciyi fen lisesine sokma sınavı yüzünden 17 bin tane birinci, SBS zamanında 430 taban puanı olan şimdiki okulumun şu an 486 taban puanına sahip olması içler acısı.
Bazı ideolojileri küçük kardeşlerimizin yeni şeyler öğrenmeye meyilli beyinlerine empoze etmeye devam edecekler, sesimizi çıkaramayacağız. En fazla 10 yıl diyorum, 1.sınıfta Türkçe el yazısı yerine Elif-Be-Cim öğretilecek. Forum ayakta kalırsa hortlatırsınız :)
Çok şey söylemek isterdim, aklıma geldikçe düzenleme yaparım.

Son düzenleme:

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
En iyi cevaplar
0
sen şu 2002 den beri laiklik ha gitti ha gidecek tiplerdensin :) anlaması zor değil, bence fazla abartıyorsun :)
İşi dine ve siyasete vurursak içinden çıkamayız. Laiklik Atatürkçü bir değerdir ve Atatürk'ün gençleri olarak bu değeri korumak durumundayız, gücümüz yettiği kadar. Şu anda istediğimiz gibi yaşayabiliyoruz evet ama çok sürmez rahatlığımız :)

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bırakın eğitim sistemi kötü de şöyle de böyle de siz de bundan yararlanın o zaman.
Adamlar o kadar kötü bir sistem kurdu ki bir nesli çöp etti iyi yaptı yani işin siyasi ayağına girmek istemiyorum da bu insanları da yine bizim insanımız seçti.
Madem sistem böyle siz sistemden bir adım önde olacaksınız artık milliyetçilik falan kalmadı milliyetçiliği de bırakın kendi hayatınıza bakın çünkü sizin milliyetçi olmak bugün size ekstra bir artı getirmeyecek milliyetçi olacaksanız sandıkta milliyetçi olun.
Yani demek istediğim sistem böyle o zaman siz de bu sistemden bir adım önde olun imamhatipler vs derken milyonlarca vasıfsız eleman yetişiyor aylık 1400 TL maaş ile çalışacaklar hiçbir vasıfları yok hepsinin imam olma ihtimali var mı %0,5 i belki. İşte sistem böyle siz de kendi işinizi önünüze koyun bu kadar vasıfsız elemanın yanında üniversite okuyun bu milyonlarca insandan bir adım öne geçin sizin bir vasfınız olsun onlar vasıfsız olarak 1400 tl ye çalışacak işinizi önünüze koyup vasıflı birisi olduğunuzda bir de üniversite diplomanız olursa bu eğitim sisteminin çöpe dönüştürdüğü milyonlarca insandan dolayı rakibiniz de o oranla az olacak eğer bu sistem böyle olmasaydı rakibiniz alternatifiniz çok olacaktı 10 alacağınıza 2 alacaktınız bu sistemde bazı insanlar çok yükselecek bazıları çok sert düşecek düşenlerden olmayın sistemin açıklarından yararlanın kendinizi adapte edin rakibinizin bu sistem dolayısıyla yetişmediğini alternatiflerinizin çok hızlı artmadığını unutmayın işinizde ilerleyin dolayısıyla sizin alternatifiniz çok olsun firmanın alternatifi az olsun arz talep dengesi bozulsun talep artsın arz azalsın ki sizin 5 dediğinize firma işe alırken 3 diyemesin. Ülkenin gelişimi yükselmesi açısından benim dediğim olumsuz olarak algılanabilir ama yapacak bir şey YOK, SİSTEM BÖYLE SİZ DE BU SİSTEMİN İÇERİSİNDESİNİZ, SİSTEMİN ÜZERİNE ÇIKIN ALTINDA KALANLAR BIRAKIN EZİLSİN ELİNİZDEN BİR ŞEY GELMEZ. Dediğim gibi milliyetçiliğinizi sandıkta yapın.

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
Yani demek istediğim sistem böyle o zaman siz de bu sistemden bir adım önde olun imamhatipler vs derken milyonlarca vasıfsız eleman yetişiyor
hocam bu dediğinize pek katılmıyorum, bende imam hatipliyim ve durumumdan da gayet memnunum, imam hatip liselerinin diğer liselerden bana göre neredeyse hiç bi farkı yok, aksine düz lise ya da işte ne lisesiyse size dini anlamda bi özgürlük sunamıyorsa ben o lise ye niye gidiyim ki? ders konusunda zaten imam hatipi seçen bi birey o dersleri göreceğini zaten biliyordur, istemeyenler gitmez kimse kimseyi imam hatip e zorlamıyor, ben isteyerek gittim, ve her imam hatipli imamlık için o liseyi okumuyor şu eski ölü yıkayıcılar kafasından çıkın artık, imam hatipler de fizik kimya biyoloji dersi görüyor diğer liselere ek dini dersler görüyor, bunu da zaten birey istediği için görüyor yani eğer o birey 1400 lira maaş ile çalışıyor ise o onun sorunudur, bireylerin hatalarını onun içinde bulunduğu eğitim sistemine laf etmeyi bu konuda sıkça görüyoruz, insan 7/24 pc başında 7/24 telefon başında vakit geçiriyor aileler duyarsızda yemek masası selfisi çekiyorsa bu aile den ve ailenin çocuğu isterse odtüyü bitirsin dersine çalışmıyorsa kendini geliştirmiyorsa o eleman tabii ki iş bulamaz, insanlar üniversiteyi bitirip hemen iş hayaline dalıyor bence bu çok yanlış, alanında kendini geliştirmeden kim seni işe alıcak bunu söyliycek var mı? torpil vs. olabilir onun dışında alanın hakkında gram bilgi öğrenmemiş ya da öğretilmemiş birisini şahsen bende işe almam, daha kaliteli eleman alacak durumum varken.

konu ile ilgili olarak, ailevi yapımızı düzeltmeye bakalım, burda birçok insan saatlerce pc başında oturup eğitim sistemi şöyle böyle diye tartışamaz, önce kendi ailevi yapını düzelticeksin, sosyalleşme adına çalışmalar yapıcaksın sonra sistemi kötüle istediğini söyle ama 0 çaba sarfedip ha eğitim sistemi kötü dimi zaten bende o yüzden başarılı olamıyorum vs. gibi saçma ve komik lafları bırakmalıyız önce dersinin sana yüklediği sorumlulukları yapıcaksın sonra bir takım aydın kesim gibi çıkıcaksın programlara tartışıcaksın, kimse sizin lafınızla eğitim sistemini düzeltmez dostlar, önce okumuş adam olmuş bi kesim olacaksınız hatta vekil olacak siyasete girip bu işi ordan düzeltmeye çalışıcaksınız ya da programlardan sesinizi duyurucaksınız yoksa sabahtan akşama kadar ye iç ... yat yaparak sonra burda sistem böyle sistem şöyle derseniz bu tamamiyle prime girer, bu aynı bu forumda açılan klasik faction sunucular ne güzeldi be tarzı konulara benziyor sadece laf laf laf pratiğe bakıyorsun çocuk daha okuma yazma bilmiyor burda eğitim sistemi kötü diyor, güldürmeyin adamı, önce oku belli bi mevkiye gel konuşma yetkisine sahip ol sonra istediğin yerde konuş, burda yok ben üniversite bitirdim hala iş bulamıyom sen ne saçmalıyon vs. de demeyin ben kesinlikle suçlunun %70-%80 bireyde olduğu kanaatindeyim isteyen istediği gibi düşünsün kimse gram ders çalışmadan ona buna laf atıyor benim lafım buna yoksa istediğiniz gibi tartışın

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
hocam bu dediğinize pek katılmıyorum, bende imam hatipliyim ve durumumdan da gayet memnunum, imam hatip liselerinin diğer liselerden bana göre neredeyse hiç bi farkı yok, aksine düz lise ya da işte ne lisesiyse size dini anlamda bi özgürlük sunamıyorsa ben o lise ye niye gidiyim ki? ders konusunda zaten imam hatipi seçen bi birey o dersleri göreceğini zaten biliyordur, istemeyenler gitmez kimse kimseyi imam hatip e zorlamıyor, ben isteyerek gittim, ve her imam hatipli imamlık için o liseyi okumuyor şu eski ölü yıkayıcılar kafasından çıkın artık, imam hatipler de fizik kimya biyoloji dersi görüyor diğer liselere ek dini dersler görüyor, bunu da zaten birey istediği için görüyor yani eğer o birey 1400 lira maaş ile çalışıyor ise o onun sorunudur, bireylerin hatalarını onun içinde bulunduğu eğitim sistemine laf etmeyi bu konuda sıkça görüyoruz, insan 7/24 pc başında 7/24 telefon başında vakit geçiriyor aileler duyarsızda yemek masası selfisi çekiyorsa bu aile den ve ailenin çocuğu isterse odtüyü bitirsin dersine çalışmıyorsa kendini geliştirmiyorsa o eleman tabii ki iş bulamaz, insanlar üniversiteyi bitirip hemen iş hayaline dalıyor bence bu çok yanlış, alanında kendini geliştirmeden kim seni işe alıcak bunu söyliycek var mı? torpil vs. olabilir onun dışında alanın hakkında gram bilgi öğrenmemiş ya da öğretilmemiş birisini şahsen bende işe almam, daha kaliteli eleman alacak durumum varken.

konu ile ilgili olarak, ailevi yapımızı düzeltmeye bakalım, burda birçok insan saatlerce pc başında oturup eğitim sistemi şöyle böyle diye tartışamaz, önce kendi ailevi yapını düzelticeksin, sosyalleşme adına çalışmalar yapıcaksın sonra sistemi kötüle istediğini söyle ama 0 çaba sarfedip ha eğitim sistemi kötü dimi zaten bende o yüzden başarılı olamıyorum vs. gibi saçma ve komik lafları bırakmalıyız önce dersinin sana yüklediği sorumlulukları yapıcaksın sonra bir takım aydın kesim gibi çıkıcaksın programlara tartışıcaksın, kimse sizin lafınızla eğitim sistemini düzeltmez dostlar, önce okumuş adam olmuş bi kesim olacaksınız hatta vekil olacak siyasete girip bu işi ordan düzeltmeye çalışıcaksınız ya da programlardan sesinizi duyurucaksınız yoksa sabahtan akşama kadar ye iç ... yat yaparak sonra burda sistem böyle sistem şöyle derseniz bu tamamiyle prime girer, bu aynı bu forumda açılan klasik faction sunucular ne güzeldi be tarzı konulara benziyor sadece laf laf laf pratiğe bakıyorsun çocuk daha okuma yazma bilmiyor burda eğitim sistemi kötü diyor, güldürmeyin adamı, önce oku belli bi mevkiye gel konuşma yetkisine sahip ol sonra istediğin yerde konuş, burda yok ben üniversite bitirdim hala iş bulamıyom sen ne saçmalıyon vs. de demeyin ben kesinlikle suçlunun %70-%80 bireyde olduğu kanaatindeyim isteyen istediği gibi düşünsün kimse gram ders çalışmadan ona buna laf atıyor benim lafım buna yoksa istediğiniz gibi tartışın
Fen lisesinden %100 oranlı başarılı öğrenciler çıkmadığı gibi imam hatip de de %100 oranla başarısız öğrenciler çıkar demiyorum ama genel olarak istatistiklere baktığımızda mesela yapılan seviye testlerine bakarsak imam hatipler genel olarak geride kalıyor meslek liseleriyle aynı ilerliyor yani istatistiklere bakarak bunları söyleyebiliyorum aynı dersler görülüyor o zaman niye imam hatipler fen liseleriyle yarışamıyor.
Ama meslek liselerinin bir avantajı var meslek öğretiliyor bu adam 4 yılın sonunda bir mesleğe sahip oluyor tabi yine %100 demiyorum arada sahip olamayanlarda çıkıyor kurunun yanında yaş da yanar diyerekten böyle genellemeler yapıyorum. Ama imam hatip bitiren birisi üniversite okumazsa ya da bir işi bilmiyorsa sonra da öğrenmek için çabalamazsa kimse ona bir mesleği öğretmez işe de almaz farkta burada meslek lisesinde 3 yıl boyunca mesleği vs öğretiyorlar adam mezun olduğunda iş yeri açma belgesine, ustalık belgesine sahip oluyor ama imam hatipte sadece mezun oluyorsun diploman oluyor.
Yani imam hatiplerin meslek lisesi düzeyinde olduğunu söyleyebiliriz ve istatistiklerde yapılan sınav sonuçlarında aynı düzeyde olduklarını da aşağı yukarı görebiliyoruz fakat burada kilit nokta mezun olduğunda bir mesleğe sahip olması. Benim çok tanıdığım var hatta 2 gün önce de bir arkadaşıma rastladım bu konuyla alakalı sabıka kaydı vs çıkarttım yan komşumuz olur kendisi imam hatipden mezun oldu bi ve şimdi bir havlu fabrikasına girdi işe başladı çalışmak için sunulan şartlar rezalet ama bir meslek lisesi okusaydı bir mesleğini eline alsaydı öğrenseydi durum daha farklı olurdu.
Şimdi de öğrenebilir ama ağaç yaşken eğilir ve hayatından giden 4 yıl olur tekrar meslek lisesine almayacakları gibi elinde bir mesleki yeterlilik belgesi, ustalık belgesi, iş yeri açma belgesi de olmayacak bunun üzerine de imam hatipden mezun olan kaç arkadaşın var üniversite okuyacak olan kazanan ? Peki okumayacak olanlar ne yapacak ?

Dini anlamda özgürlük sunma konusunu anlamadım zaten günümüzde de neredeyse tüm liselerde namazını vs kılabileceğin alanlar var idareler de buna müsade ediyor, cuma günü namaz kılacaksan bir dilekçeyle bu problemini de çözebilirsin bence dediğin gibi olay kişide bitiyor.
İstemeyen gitmez yorumumda dediğim gibi sistem bu isteyen gider isteyen gitmez boşa eleştirmenin bir manası yok sistem buysa herkes kendine göre kendi pozisyonunu ayarlasın. Üniversite okumayı düşünmeyen ve giden de binlerce çocuk var hepsine bu kafayı bırakmalarını öneriyorum üniversite okumayacaksanız bence imam hatipe gitmeyin ömür boyu ibadetinizi sağlıklı bir şekilde yerine getirmek istiyorsanız gitmeyin çünkü diğer türlü bir vasfınız olmazsa işiniz zor adama imzalattıkları kağıtta akciğerinin iflasından başla kalp krizine kadar yazıyor bu durumlarda tazminat ödemeyi de reddediyorlar bunu önceden söylüyorlar başına bir iş gelirse yandın yasal hak talebin olmuyor. hele hele tekstillerin bi boyahanesine düşerseniz işiniz zor o nem rutubet, kimyasal gazlar insanı içten içe yer 20 yıl sonra kendinizi hastanede bulursunuz çünkü sunulan şartlar dediğim gibi rezalet maske falan olayı yok yani burası Türkiye filtre olayı da yok orada çalışan memurlar klimayı açar kapıyı izole eder rahatına bakar. İmam hatip lisesinin diplomasıyla bildiğim kadarıyla imam vs olunuyor ki yüzbinlerce insanı da imam vs yapamalar.

Ek olarak şunu da belirteyim yani imam hatipde verilen eğitim, meslek lisesinde verilen teorik (fizik, matematik vs) eğitimler ile fen lisesinde verilen eğitimlerin kalitesi aynı olmaz bu liselere gidip de çok fazla bir beklentiniz var ise ilk olarak beklentinizi kendiniz karşılamayı öğrenin çünkü hiçbir liseyi tutturamayan adam da meslek lisesine gidebiliyor oradaki öğretmen %90 oranı yok sayıp da %10 luk olarak sizi görmesi üzerine sizin seviyenizde bir eğitim veremez sınavda 2*2 yi soruyorsa sizin hedeflerinize giden yolda 2(4*6/(6*6)/10-a)+b yi soracaklar dolayısıyla beklentinizi fazla yüksek tutacaksanız bu sizi aşmasın öğretmen özel olarak %90 ın anlayamayacağı sadece %10 un anlayıp %10 un işine yarayacağı bilgileri vermez.

Bireylerin hatalarından ziyade, buna eğitim aldığı sistemin de büyük etkisi var bunu inkar edemeyiz. İstatistiklere bakıyoruz peki bunlar aynı dersi alıyorsa hata nerede demekki bir hata var ki fen liseleri çok uçurum bir farkla geride bırakabiliyor sistemde bir eksik ya da fazlalık var.
Olay bireyde biter meslek lisesinden doktor bile çıkabilir ama bu oran yüzde kaçtır? %0,0010 ?

Ama en azından o odtü diploması birçok kapıyı açar, oracle gibi şirketler mesela diplomaya çok önem veriyor diploman yok ise değerlendirmeye bile almıyorlar hangi üniversiteyi liseyi bitirdin diye soruyorlar oracle misal yani zaten onlar referans ile alıyor.

Genelde yetenek değerlendirmesinden önce ilk olarak adayları eleme açısından diplomaya, referanslara, mezun olduğu liseye, üniversiteye, sabıka kaydına bakılır eğer bir sıkıntı görülürse seni değerlendirmeleri için ancak sağlam bir referansın olması gerekmekte diğer türlü pek ilgilenmezler mesela iş ilanlarına bakacak olursanız bir çoğu ilgili bölümden mezun gibi şeyler yazarlar diğer türlü başvurmanıza bile imkan vermiyorlar.
Ama dediğin gibi küçük çapta bir firmaysa senden diploma bile sormayabilir de onu bulmak mesele ve sunacağı şartlar önemli.

Zaten eğitim sistemini tartışmanın anlamsız mantıksız olduğunu da söyledim sistem bu önünüze koydular o zaman sistemin üstesinden geleceksiniz sistemin üzerine çıkacaksınız adapte olacaksınız adapte olamıyor üstesinden gelemiyorsanız bu durumda pacman misali o sizin üstünüzden gelir sizi yutar.

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
benim demek istediğim olay bireyde bitiyor, eğer başarılıysan her şekilde üniversiteyede gidersin iş te bulursun ama sabah akşam pc başında telefon başında gezersen istersen fen lisesinde oku bi halta yaramaz o iş, imam hatip e giden kesimin bir çoğu köylü tabakasından geliyor yani bunda başarı oranlarına vs. komik oranlar çıkıyor, imam hatipler başarısız diye niye imam hatipleri kapatıyoruz ben bunu anlamıyorum başarılı olan var olmayan var bu birey e ait bişi meslek liseside şuana kadar gördüğüm en saçma sistem, şimdi bi yönden iş imkanı iyi tm, ama diğer yönden kabaca lol de "free win" diye tabir edilen bi olay işliyor birçok arkadaş gördüm meslek lisesinden, çoğu da okulda 1. 2. 3. sıralardaydı ama adama mat. biyoloji. fizik bilmem her hangi bilimsel bişi soruyorsun tık yok yani demem o ki imam hatipler başarısız olabilir olmayabilir, ama en azından meslek lisesinde ki gibi bom boş insanlar olmuyorlar bi bilgi birikimi oluyor bilimsel anlamda, meslek lisesine bakıyorsun adam 2 den 2 yi çıkartmasını bilmiyor bu adam ancak tamir hanede teksilde gibi basit işlerde çalışırlar, kimse tekstil ile ülkenin ekonomik durumunu düzeltemez, eğer türkiye için yararlı işler yapacaksa bu insanlar yapmaktan kaçıyorlar çünkü meslek lisesinin amacı bu lise yi bitir sana belgeyi verelim köşede bi yerde aç mekanın çalış gitsin, bunun ne ekonomiye faydası var ne topluma faydası var sadece çalış para kazan borç yap devlete borçlu kal mantığı bence çok saçma.

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
meslek liseside şuana kadar gördüğüm en saçma sistem, şimdi bi yönden iş imkanı iyi tm, ama diğer yönden kabaca lol de "free win" diye tabir edilen bi olay işliyor birçok arkadaş gördüm meslek lisesinden, çoğu da okulda 1. 2. 3. sıralardaydı ama adama mat. biyoloji. fizik bilmem her hangi bilimsel bişi soruyorsun tık yok
Ama sonuçta işini eline alacak bu ülkenin tamirciye de tornacıya da mühendise de ihtiyacı var mühendisler kendisi çalışmayacak fabrikada uçağı tamir edecek olan yine bu elemanlar.
Dediğim gibi hiçbir liseyi tutturamayan adam bile meslek lisesine girebiliyor bu yüzden dediğin olay gayet normal ipini koparan geliyor ama sonuçta "meslek lisesi" mesleğe yoğunlaşılmış durumda bu adama sen biyolojiyi fen liselerindeki kadar öğretsen ne işine yarar ki.

yani demem o ki imam hatipler başarısız olabilir olmayabilir, ama en azından meslek lisesinde ki gibi bom boş insanlar olmuyorlar bi bilgi birikimi oluyor bilimsel anlamda, meslek lisesine bakıyorsun adam 2 den 2 yi çıkartmasını bilmiyor bu adam ancak tamir hanede teksilde gibi basit işlerde çalışırlar, kimse tekstil ile ülkenin ekonomik durumunu düzeltemez, eğer türkiye için yararlı işler yapacaksa bu insanlar yapmaktan kaçıyorlar
Ama imam hatip mezunu birinin boşluğu ve doluluğunu pratik olarak kıyaslarsak meslek lisesinden mezun olanlar bir adım daha öne geçer çünkü iş imkanı var yani bir mesleği var, imam hatip mezununun bilgisi de yeterli gelmiyor elinde mesleği de olmuyor fark bu. Madem bilgi üzerine gidilecek sonuna kadar gidilsin üniversite oranı %90 a kadar çıksın ama yok yani hem meslek sahibi olamıyor sadece 4 yıl okuduğuyla öğrendiğiyle kalıyor. Tekstil ve ekonomi konusunda bu yıl 100.558.229.655 TL civarında(TUIK) ihracatımız var tekstilde dokunmuş ürünlerden bunların ve bizim ihracatımız 300 milyar dolayısıyla 3 de 1 ini bu tekstiller oluşturmakta ve yüz binlerce insana iş olanağı sağlanıyor yani ekonomik açıdan önem arz ediyor.

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
haklısın ona bişi demiyorum zaten, imam hatip lisesi ile düz lise arasında hiçbir fark yok, bunu rahatlıkla söyleyebilirim, yani meslek lisesindeki adamlar tabii ki gerekli işlerde çalışıyorlar fakat ülkede beyin eksikliği var yani kol bacak tamam da kalbimiz nerde beynimiz nerde bunlar meslek lisesinden yetişen elemanlar değil sonuçta, üniversite de eğitim görmüş üst düzey aydınlardır, bunları yetiştirmek yerine sürekli kol bacak yetiştiriyoruz, beyin yetiştirmemiz lazım yetişen beyinlerde siyasete giriyor ömürlerini çürütüyorlar sen yanlışsın ben doğruyum adına.
son bişi söylemek istiyorum ülkenin geleceğe bakışı açısından sonra konuyu kapatalım daha fazla konuşmaya gerek yok,
geçen mart ayında mı ne inovatif fuarı gibi bi yer vardı, bilirsiniz inavasyon önemli bişi yani beyin yetiştirme konusun da, işte 1. 2. 3. açıklanıyor 1. penti seçilmiş, daha yeni başlamıştı fuar ve 3-4 arkadaşla gittik, 1. penti olduğunu duyunca biz çıktık gittik, yani babaanne çorabını süsleyip püslemek inavasyon sayılıyor bu ülkede o açıdan bakınca bence daha kaliteli bireyler yetiştirmeliyiz imam hatip miş bilmem neymiş çok ta önemli değil bence, istersen fen lisesini 1. bitir gidipte penti yi kurup türkiyenin en inovatif markası oluyorsan bu artık komik oluyor insanların fikirlerine değer vermeyen bi tubitak ımız var bunuda göz önünde bulundurunca, beyinlerin yetişmesi için kaliteli bi ortam yok

helion

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Şu konuda "Okulunu özleyeceksin." diyen kişilerin kaç tanesi okulunu bitirdi sorabilir miyim?

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Okul gider ortam kalır demişler.

Boş boş okulda takılanlar için Fuzuli ne demiş:

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
Şu konuda "Okulunu özleyeceksin." diyen kişilerin kaç tanesi okulunu bitirdi sorabilir miyim?
sen galiba "yaş ortalaması" nı tam kavrayamamışsın :) ortalama demek forumda 30 da var 10 da var demek ortası yine 15-17 yapan bi forum yani bu saçma yorumundan dolayı tebrik ediyorum seni.