hocam bu dediğinize pek katılmıyorum, bende imam hatipliyim ve durumumdan da gayet memnunum, imam hatip liselerinin diğer liselerden bana göre neredeyse hiç bi farkı yok, aksine düz lise ya da işte ne lisesiyse size dini anlamda bi özgürlük sunamıyorsa ben o lise ye niye gidiyim ki? ders konusunda zaten imam hatipi seçen bi birey o dersleri göreceğini zaten biliyordur, istemeyenler gitmez kimse kimseyi imam hatip e zorlamıyor, ben isteyerek gittim, ve her imam hatipli imamlık için o liseyi okumuyor şu eski ölü yıkayıcılar kafasından çıkın artık, imam hatipler de fizik kimya biyoloji dersi görüyor diğer liselere ek dini dersler görüyor, bunu da zaten birey istediği için görüyor yani eğer o birey 1400 lira maaş ile çalışıyor ise o onun sorunudur, bireylerin hatalarını onun içinde bulunduğu eğitim sistemine laf etmeyi bu konuda sıkça görüyoruz, insan 7/24 pc başında 7/24 telefon başında vakit geçiriyor aileler duyarsızda yemek masası selfisi çekiyorsa bu aile den ve ailenin çocuğu isterse odtüyü bitirsin dersine çalışmıyorsa kendini geliştirmiyorsa o eleman tabii ki iş bulamaz, insanlar üniversiteyi bitirip hemen iş hayaline dalıyor bence bu çok yanlış, alanında kendini geliştirmeden kim seni işe alıcak bunu söyliycek var mı? torpil vs. olabilir onun dışında alanın hakkında gram bilgi öğrenmemiş ya da öğretilmemiş birisini şahsen bende işe almam, daha kaliteli eleman alacak durumum varken.
konu ile ilgili olarak, ailevi yapımızı düzeltmeye bakalım, burda birçok insan saatlerce pc başında oturup eğitim sistemi şöyle böyle diye tartışamaz, önce kendi ailevi yapını düzelticeksin, sosyalleşme adına çalışmalar yapıcaksın sonra sistemi kötüle istediğini söyle ama 0 çaba sarfedip ha eğitim sistemi kötü dimi zaten bende o yüzden başarılı olamıyorum vs. gibi saçma ve komik lafları bırakmalıyız önce dersinin sana yüklediği sorumlulukları yapıcaksın sonra bir takım aydın kesim gibi çıkıcaksın programlara tartışıcaksın, kimse sizin lafınızla eğitim sistemini düzeltmez dostlar, önce okumuş adam olmuş bi kesim olacaksınız hatta vekil olacak siyasete girip bu işi ordan düzeltmeye çalışıcaksınız ya da programlardan sesinizi duyurucaksınız yoksa sabahtan akşama kadar ye iç ... yat yaparak sonra burda sistem böyle sistem şöyle derseniz bu tamamiyle prime girer, bu aynı bu forumda açılan klasik faction sunucular ne güzeldi be tarzı konulara benziyor sadece laf laf laf pratiğe bakıyorsun çocuk daha okuma yazma bilmiyor burda eğitim sistemi kötü diyor, güldürmeyin adamı, önce oku belli bi mevkiye gel konuşma yetkisine sahip ol sonra istediğin yerde konuş, burda yok ben üniversite bitirdim hala iş bulamıyom sen ne saçmalıyon vs. de demeyin ben kesinlikle suçlunun %70-%80 bireyde olduğu kanaatindeyim isteyen istediği gibi düşünsün kimse gram ders çalışmadan ona buna laf atıyor benim lafım buna yoksa istediğiniz gibi tartışın