Forumdaki Hareketlilik

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
En iyi cevaplar
1
Minecraft çizgisinden çııktığından beri buralar ıssız, ben bir gelişme görmedim . Yetkililer çabalasada o 2012-2015 arasındaki yoğunluğu yakalamaları zor.
En azından tekrardan yakalamaya çalışıyorlar. Bu forumun minecraft formu olarak açılıp sonra oyun formuna dönmesi kitleyi biraz düşürdü.

cooleyhopper

Human Resources
Site İK Yöneticisi
En iyi cevaplar
0
Devir değişiyor. Gündelik hayattaki en basit aktivitelerimizden insanlığı ilgilendiren büyük olaylara kadar her şeyde değişim yaşanıyor. Bu forum da bu değişimden "ister istemez" etkileniyor. Eski yıllardaki yoğunluk olmayabilir, o zamanlarda var olan kitle şu an var olandan farklı olabilir; bunlar doğal şeyler. Değişim doğanın bir kanunudur. Daha önce forumun bittiğini anlatan bir konuda @Reinhard güzel bir cevap yazmış idi. Sizlerle paylaşmak istiyorum;

Bir yönetici olarak forumda aktifliğin düştüğü konusunda size katılıyorum. Fakat şunu unutuyorsunuz ki teknoloji çağındayız. Zamanla beraber her şey değişiyor. Forumlar da değişen şeyler arasında. Detaylı bir araştırma yaptığınız zaman forum kültürünün yavaş yavaş yok olduğunu çok net görebilirsiniz. Konuların artık popüler sosyal medya platformları üzerinden tartışıldığını ve sorunlara o ortamlarda çözüm arandığını hepimiz çok net görebiliyoruz. 2012'den beri bu forumdayım. Neredeyse 2 ayda bir(dönem dönem bu süre haftada bire yükseliyor) bu tarz konular açılıyor. Sözün özü değişim ve gelişim sonucu forumlar varlığını yavaş yavaş yitiriyor.
Olay sadece forum oyunları değil. Genel olarak forumlarda açılan konu sayısı azalmaya başladı. İnternette her şey var. İnsanlar sorunlarına direk çözüm bulup forumlarda sorgulama gereği duymuyorlar. Ne kadar sitem etsekte birçoğumuz bu çözüp bulup siteyi kapatanlar arasında yer alıyoruz. Yeni moda facebook grupları ve instagram postları. Sanırım bizim de "Gamer.com.tr ailesi" gibi etiketler kullanmamız gerekiyor.

Reinhard'ın bahsettiği gibi artık her şey sosyal medyada gerçekleşiyor. Sosyal medya artık yardımlaşma postlarından ürün satışlarına kadar geniş bir yelpazeyi elinde tutuyor. Sosyal medya fenomenlerinin her ay milyonlarca insanlara ulaşması da bunun en güzel örneği. Editörü olduğum bir facebook sayfası 300 bin beğenisi olmasına rağmen her hafta ortalama 4 milyon erişim alıyor. 4 milyon farklı insana erişen 300 binlik sıradan bir sayfa. Geri kalan hesabı siz yapın.

Eskiden çok çok daha canlıydı. 1-2-3-4 bom oleyy gibi saçma yarısmalarla hareketlilik sağlanamaz. Ayrıca gereksiz verilen uyarılar sayesinde popülasyon daha da düşecektir.
Açılan onlarca konudan, yapılan onlarca yarışmadan anı kurtarmak adına yapılmış en basit olanını örnek göstermek pek mantıklı bir hareket değil. Yaptığınız foruma vakit ayırıp sizlere hizmet verebilmek adına çalışan bir avuç insanın emeğine bir saygısızlıktır.Tabi bu şahsi görüşüm. İsterseniz üzerine konuşabiliriz.
Gereksiz uyarı olayına gelirsek ise hatalı olduğunu düşündüğünüz her uyarı için Forum Destek kategorisine konu açabilirsiniz. Eğer ki uyarı hatalı çıkar ise uyarınız kaldırılır ve sizden özür dilenir; uyarıyı veren yetkili de ikaz edilir.

Ek olarak şuna dikkat çekmek istiyorum. Foruma en çok vakit ayıran üyelerimiz daha önce hesapları yasaklanmış olan üyelerimiz, aynı zamanda forumdan en çok şikayetçi olan üyelerimiz de onlar.

Fazla uzatıp vaktinizi çaldığım bu yazıyı ufak bir hatırlatma ile noktalamak istiyorum. Yönetim elinden geldiği kadar adil ve üye dostu bir şekilde hareket etmeye çalışmaktadır. Yetkililerin birer robot değil insan olduğunu da unutmayın. Herkes gibi yetkililer de hata yapabilir. Ayrıca forumun geneli kapsayan kararlar tek bir elden değil, üst düzey site yöneticileri arasında tartışılıp moderatörlerin fikri alındıktan sonra verilmektedir. Yönetim hakkında şikayetlerinizi yazabileceğiniz bir konu da yakın zamanda açılacaktır.

Forumu canlandırmak adına değil, siz üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek adına çaba göstermekteyiz. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İyi forumlar dilerim.

Poyro

Super Smash Brothers for Nintendo Switch
En iyi cevaplar
0
Şahsen forum ölmeyeceğini kanıtladı.
Yine de lütfen psn ve xbox hesaplarının yanına nintendo ID'yi ve konulara nintendo için bir bölüm koyun
türkiyede nintendoya önem veren bir tane yerimiz olsun bari...

Hüseyin09123

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Forum bazen saçma şeylerede olsa uyarı verebiliyor bence bunlar kalksa çok büyük bir devir değişebilir.

bilektuğrul

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Forum ve yönetim akıbetini belli etti zaten. İşleyişe karşı bir eleştiri olunca basıyor uyarıyı. Hatta birazdan bu yorum da silinebilir. Diğeri silindi zaten. Aktiflik azaldı, biliyorlar ancak toparlamaya çalışmak yerine, çağa ayak uydurmak yerine uyduruk, kıytırık şeylerle geçiştiriyorlar.

NightHawk99

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Şahsi fikrim forum gayet güzel, bu forumun kapandığını düşünsene ? birçok forumda reklamlardan konular görünmüyor.
Reklam engelleyici kullanıyorum, diğer forumlarda reklam engelleyici kapatmadan kullanılmıyor ve sair sorunlar mevcut.

Not: Forumda olan sorunları, hataları, önerileri Forum destek bölümünden iletmeniz iyi olucaktır.
Alakasız misal :) : Güzel bir balık yiyorsun çok güzel tadı var, arkadaşlarında yiyor herkes beğendi sen dahil bi kaç kişide kılçık çıktı kalkıpta çok kötü bir balık demek hoş olmaz.

Son düzenleme:

AnadoluNW

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Forumdaki değişimin sebebi çağa ayak uydurmakmı ?
Alan adı değişikliğiyle Google Adsense banından kurtulmak, eldeki 15-16 yaş ortalamalı minecraft kitlesini komple oyuncu forumu kitlesi gibi göstererek bitcoin reklamları almak değil yani? Peki.. Ben arka planı ve buradaki tarihçeyi pot kırmayacağım daha fazla, ama bari uzuuun uzun detaylı açıklamalara gerek yok. Kitledeki düşüş %50'Ye yakın ... Çünkü ismini veremeyeceğimiz forum bu forumun kaybettiği üyeleri almayı başardı. Sebebiyse minecraft forumu olarak kalıp sonuna kadar kendi konseptinde oynaması...
Yani bu forumun şu anda yapmaya çalıştığı Michelin lastik şirketinin kebapçı açmasına benziyor. Fabrika ayarlarınıza dönmeniz en içten dileğimdir.Burası bir minecraft forumuydu, öylede kalmalıydı.. Eski yönetimle sıkıntılarımız vardı ama şu forumda o kadar vakit geçirdim ki için acıyor tozlu tozlu görünce buraları.
Hele sunucu görüntülenme rakamları, konu başlıklarına bakan insan sayısı.. Eskiden 4 banner reklamı alınca kim üstte olacak , adamın yaptığı banner yanıp sönüp dikkat çekiyor kavgası yapardık.Konu görüntülenme sayılarımız ve online'ımız artardı. Şimdi tık yok . Kim haklı rakamlar ve istatistikler ortada.Yani isteyen yetkili istediği kadar açıklama yapsın, görünen köy kılavuz istemez kardeşim.