- En iyi cevaplar
- 1
Son günlerde bildiğiniz üzere forumda güzel güzel yarışmalar düzenleniyor ve tatlı bir rekabet ortamı oluşuyor. Bana göre bu güzel yarışmalar foruma tekrardan renk kattı. Sizin düşüncelerinizi alalım.
En azından tekrardan yakalamaya çalışıyorlar. Bu forumun minecraft formu olarak açılıp sonra oyun formuna dönmesi kitleyi biraz düşürdü.Minecraft çizgisinden çııktığından beri buralar ıssız, ben bir gelişme görmedim . Yetkililer çabalasada o 2012-2015 arasındaki yoğunluğu yakalamaları zor.
Bir yönetici olarak forumda aktifliğin düştüğü konusunda size katılıyorum. Fakat şunu unutuyorsunuz ki teknoloji çağındayız. Zamanla beraber her şey değişiyor. Forumlar da değişen şeyler arasında. Detaylı bir araştırma yaptığınız zaman forum kültürünün yavaş yavaş yok olduğunu çok net görebilirsiniz. Konuların artık popüler sosyal medya platformları üzerinden tartışıldığını ve sorunlara o ortamlarda çözüm arandığını hepimiz çok net görebiliyoruz. 2012'den beri bu forumdayım. Neredeyse 2 ayda bir(dönem dönem bu süre haftada bire yükseliyor) bu tarz konular açılıyor. Sözün özü değişim ve gelişim sonucu forumlar varlığını yavaş yavaş yitiriyor.
Olay sadece forum oyunları değil. Genel olarak forumlarda açılan konu sayısı azalmaya başladı. İnternette her şey var. İnsanlar sorunlarına direk çözüm bulup forumlarda sorgulama gereği duymuyorlar. Ne kadar sitem etsekte birçoğumuz bu çözüp bulup siteyi kapatanlar arasında yer alıyoruz. Yeni moda facebook grupları ve instagram postları. Sanırım bizim de "Gamer.com.tr ailesi" gibi etiketler kullanmamız gerekiyor.
Açılan onlarca konudan, yapılan onlarca yarışmadan anı kurtarmak adına yapılmış en basit olanını örnek göstermek pek mantıklı bir hareket değil. Yaptığınız foruma vakit ayırıp sizlere hizmet verebilmek adına çalışan bir avuç insanın emeğine bir saygısızlıktır.Tabi bu şahsi görüşüm. İsterseniz üzerine konuşabiliriz.Eskiden çok çok daha canlıydı. 1-2-3-4 bom oleyy gibi saçma yarısmalarla hareketlilik sağlanamaz. Ayrıca gereksiz verilen uyarılar sayesinde popülasyon daha da düşecektir.