İstek oyuncu belirledigim wgli alana girince ona sarı bolgeye giris yaptınız mesajı gelsin skript

kadir2015

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
7
aynen başlıktaki gibi
adam rg attıgım yere girince ona bi mesaj gelsin yeterdir
sonra ordan çıkarken bu bolgeden çıktın mesajı gelsin yeterdir

Mirai

Sanırım burası boş.
En iyi cevaplar
12
Kod:
on region enter:
    if "%region at player%" contains "rgismi":
        send "&6Rgismi bölgesine giris yaptınız"
    else:
        send "&6Rgismi bölgesinden çıkış yaptınız"

Son düzenleme:

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Kod:
on region enter:
    if "%region at player%" contains "rgismi":
        send "&6Rgismi bölgesine giris yaptınız"
    else:
        send "&6Rgismi bölgesinden çıkış yaptınız"
Kodda hatalar bulunuyor. Hatasız, çalışması için olması gereken kodu aşağıya bıraktım. Çalışabilmesi için sunucuda WorldGuard plugini olması zorunludur. Ayrıca worldguard plugini ile girmesi gereken alana "RG" çekmelisiniz. RG çekerken belirlediğiniz alanın ismini unutmamanız gerekiyor. Çünkü skriptte işimize yarayacak.

Kod:
on leaving of region "bolge13":
    send "13. bölgeden çıkış yaptın"

on entering of region "bolge13":
    send "13. bölgeye giriş yaptın"

Kodda "bolge13" yazan yazıları senin RG çekerken koyduğun isim ile değiştirmen gerekiyor. Eğer bir şeyi eksik yaparsan skript çalışmayacaktır. Üstte bulunan blok alandan çıkış olayını belirtirken altta bulunan blok alana giriş olayını belirtir. Buna göre istediğini yapabilirsin. Örnek olması amacı ile mesaj göndermesine göre ayarladım. Kendine göre değiştirebilirsin.

kadir2015

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
7
Kodda hatalar bulunuyor. Hatasız, çalışması için olması gereken kodu aşağıya bıraktım. Çalışabilmesi için sunucuda WorldGuard plugini olması zorunludur. Ayrıca worldguard plugini ile girmesi gereken alana "RG" çekmelisiniz. RG çekerken belirlediğiniz alanın ismini unutmamanız gerekiyor. Çünkü skriptte işimize yarayacak.

Kod:

Kodda "bolge13" yazan yazıları senin RG çekerken koyduğun isim ile değiştirmen gerekiyor. Eğer bir şeyi eksik yaparsan skript çalışmayacaktır. Üstte bulunan blok alandan çıkış olayını belirtirken altta bulunan blok alana giriş olayını belirtir. Buna göre istediğini yapabilirsin. Örnek olması amacı ile mesaj göndermesine göre ayarladım. Kendine göre değiştirebilirsin.
ama bunu denemiştim buda çalışmıyor

kadir2015

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
7

Kod:

Verdigi hata buyrun

Ekli dosyalar

• ghjghjgh.PNG
    ghjghjgh.PNG
    60.7 KB · Görüntüleme: 246

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Verdigi hata buyrun
Verdiğim kodda herhangi bir hata yok. Bu kodu bir komutun altında kullanamazsınız. Bu bir eventtir ve girintisiz yazılmalıdır. Hataya bakacak olursak Skript sürümün yüzünden oluşan bir durum söz konusu. Sunucunun sürümü ve kullandığınız spigot/bukkit versiyonu, Skript pluginin sürümü, WorldGuard pluginin sürümünü alabilir miyim?

kadir2015

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
7
Verdiğim kodda herhangi bir hata yok. Bu kodu bir komutun altında kullanamazsınız. Bu bir eventtir ve girintisiz yazılmalıdır. Hataya bakacak olursak Skript sürümün yüzünden oluşan bir durum söz konusu. Sunucunun sürümü ve kullandığınız spigot/bukkit versiyonu, Skript pluginin sürümü, WorldGuard pluginin sürümünü alabilir miyim?
Worldguard : 6.1
spigot: 1.8
skript : 2.2 snapshot

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Şunu dener misiniz lütfen?
Kod:
on region enter:
 if %region at player% contains "XYZ":