Yardım Sunucu için yeterli ram ve işlemci

CrazyDarkNeSsS

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Oyun Sürümü
1.14.4
Öncelikle selamlar millet. Ben 1.14.4 Survival bir sunucu açmayı düşünüyorum. Alacağım paket bu önerir misiniz?

Intel Xeon® X5670 4xCPU8 GB60 GB SSD1500 GB

LAG yapar mı? Toplam yuvarlarsak 50 Plugin kullanılacak. Sunucu slotu kaç olmalı?

LordOfTürk

Bööö!
Site İK Yöneticisi
En iyi cevaplar
83
O ram ın yarısına op skyblock açanlar var survival için haydi haydi yetecektir bence.
Slot olarakta 100 yapsan senin işini görür sanırım.

LordOfTürk

Bööö!
Site İK Yöneticisi
En iyi cevaplar
83
Lag i9 da lag olması normal deil plugin paketinden sorun olabilir ya da başka bir şey lag yapıyor olabilir.

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Bir survival sunucu için bu kadar eklenti fazlasıyla gereksiz gözüküyor. Ayrıca survival olacağı için haritada yüklenecek chunk sayısı kat kat fazla olacak. 8GB ram bu pluginlerle survival haritasında 15 oyuncuda dolacaktır. Daha temiz ve performanslı bir sunucu ayarlayabilirsin. Ayrıca daha üst bir işlemci bulmanı öneririm.

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
WorldBorder eklentisi ile dünyanın belli bir kısmını önceden yarat. Keep spawn loaded ayarını true tut. Ram olarak 4-5GB yeterli olacaktır. İşlemci olarak 4 çekirdek ve 3 ghz altına düşmeni önermem. Diskin SSD olması ve sunucu yazılımı olarak
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
kullanman da artı olacaktır.

Ekstra olarak eklenti sayını azalt. Java 12 kullanabilirsin oda performans artışı yapar Java 8'e göre. Tabii eklentilerinin uyumlu olduğunu var sayar isek. Tüm bunlar dışında o model işlemcileri önermem.

Keyubu'dan hem Türkiye Lokasyon olan (düşük ping) hem de 6 çekirdekli Ryzen işlemcileri olan makinelerden alabilirsin. Daha fazla performans için i9'lu makinelerden de alabilirsin fakat hafif bir ping olacaktır.

Ryzen 6 çekirdek Türkiye Lokasyon:

i9 9900K 6 çekirdek Almanya Lokasyon:

Son düzenleme:

CrazyDarkNeSsS

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Bir survival sunucu için bu kadar eklenti fazlasıyla gereksiz gözüküyor. Ayrıca survival olacağı için haritada yüklenecek chunk sayısı kat kat fazla olacak. 8GB ram bu pluginlerle survival haritasında 15 oyuncuda dolacaktır. Daha temiz ve performanslı bir sunucu ayarlayabilirsin. Ayrıca daha üst bir işlemci bulmanı öneririm.
Pluginlerden hangileri gereksiz olduğunu söyler misiniz? :reuben:

CrazyDarkNeSsS

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
WorldBorder eklentisi ile dünyanın belli bir kısmını önceden yarat. Keep spawn loaded ayarını true tut. Ram olarak 4-5GB yeterli olacaktır. İşlemci olarak 4 çekirdek ve 3 ghz altına düşmeni önermem. Diskin SSD olması ve sunucu yazılımı olarak Paper kullanman da artı olacaktır.

Ekstra olarak eklenti sayını azalt. Java 12 kullanabilirsin oda performans artışı yapar Java 8'e göre. Tabii eklentilerinin uyumlu olduğunu var sayar isek. Tüm bunlar dışında o model işlemcileri önermem.

Keyubu'dan hem Türkiye Lokasyon olan (düşük ping) hem de 6 çekirdekli Ryzen işlemcileri olan makinelerden alabilirsin. Daha fazla performans için i9'lu makinelerden de alabilirsin fakat hafif bir ping olacaktır.
I9 kullanıyorum zaten keyubu hostingine bağlıyım toplam 6GB olmak üzere 4556MB RAMli Sunucuda TPS kaybı oluyor. Pluginler aynen öyle. Sorunu hala anlamış değilim.

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Pluginlerden hangileri gereksiz olduğunu söyler misiniz? :reuben:

Clearlag.jar - lagı çözmekten çok daha da fazla lag yapar, 1.14.4 kullanıyorsun zaten
kullanırsan
lag olmaz

EssentialsXGeoIP-2.17.0.0.jar - ne işe yaradığını tam hatırlamıyorum ama gereksiz diye biliyorum

EssentialsXProtect-2.17.0.0.jar - GriefPrevention var zaten, WorldGuard'da vardır muhtemelen

TAB v2.4.13.jar - sorunlu diye biliyorum alternatif bir eklentiye bak, paper'ın issue
trackerında görmüştüm birçok kişide sorun çıkartıyor 1.14'de

UnioAntiCrashTR.jar - 1.8.9'da client side olarak çözülmüştü bu crash olayı, eğer 1.8'den girişe
izin veriyorsan kalabilir onun dışında silebilirsin crash alırsan tekrar yüklersin

Ekran görüntüsündeki eklentiler tüm eklentiler mi bilmiyorum sığmadıysa /pl ile at.