5 yıl sonra tekrar sunucu açacağım, Türkçe vs İngilizce ?

Exkaar

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
35
Sadece ingilizler girmiyecektir ama global yaparsan :D

Mc'nin en büyük sunucusu bile resmi işlerinde(destek talepleri v.s) ingilizce kullanıyor. İngilizce global bir dildir herkes konuşur. Zaten diğer dilleri oyuncular kendi aralarında konuşacaklar. Örneğin Türkiye'de resmi işlerde sadece Türkçe kullanabilirsin. Ancak halk arasında onlarca şive ve dil konuşuluyor. Bunun gibi düşünebilirsin.

BlazeNetwork

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
3
Mc'nin en büyük sunucusu bile resmi işlerinde(destek talepleri v.s) ingilizce kullanıyor. İngilizce global bir dildir herkes konuşur. Zaten diğer dilleri oyuncular kendi aralarına konuşacaklar.
Araplar ruslar falan filan girmiyecek mi yani herkes ingilizce konuşur ama illa ki kendi dilleri olan birileri gelecektir sonuçta GLOBAL adı üstün'de mesela biz Türküz ve İngilizceyi ana dilimiz gibi konuşamıyoruz.

Exkaar

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
35
Araplar ruslar falan filan girmiyecek mi yani herkes ingilizce konuşur ama illa ki kendi dilleri olan birileri gelecektir sonuçta GLOBAL adı üstün'de mesela biz Türküz ve İngilizceyi ana dilimiz gibi konuşamıyoruz.

ve tabii ki global açıcaksan sunucuna gelen tüm yabancılar ile iyi konuşabilmen lazım aksi takdir'de anlaşamazsınız ve o sunucu globallik'ten çıkar :)

O zaman tüm dilleride bilmesi gerekirdi, bak diyorum ki hypixelde bile tüm sunucu yönetim işlerinde ingilizce kullanılıyor. Diğer diller umurlarında bile değil, "tüm yabancılar" demişsin bu imkansız bir şey... Dünya'da tüm dilleri bilen bir insan yok.

BlazeNetwork

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
3
O zaman tüm dilleride bilmesi gerekirdi, bak diyorum ki hypixelde bile tüm sunucu yönetim işlerinde ingilizce kullanılıyor. Diğer diller umurlarında bile değil, "tüm yabancılar" demişsin bu imkansız bir şey... Dünya'da tüm dilleri bilen bir insan yok.
Peki tamam o halde senin dediğin olsun ben fikrimi sundum :D

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Eski minecraft oyuncusu olarak diyorum minecraft cidden eskiden güzeldi, saatlerimizi verip survival da ev yapardık madende elmas bulup bulup elmas set çekerdik.
Tabi millet x ray kullanıp elmas seti çekmiş buda oyun hevesimi kaçırmıyor değildi ama güzel sarıyordu minecraft'ı eski zamanlarda oynamaktan zevk alıyordum.
Sonra faction sunuculara girmeye başladım /warp lapis vardı orada lapis kazıp xp toplayıp p4 set yaptığım oldu sonra kazdığım lapisleri satıp zengin olduğumda doğru.
Kolay bir şey olunca herkes bu rutini yapmaya başladı açıkcası millet kolayı seviyor meğersem.
Lapis faction sunucuların totemi olmuş sanki ormanda az adam görmedim p4 setli adamlarım setsiz insanları kestiğini.

Bence farklı bir şeyler yapılmalı alıştığımız şeylerin dışında görmediğimiz daha önce yapmadığımız bir şey olmalı sunucularda.
Sunucu açmanın amacını cidden takdir ettim eski zamanları bende özledim.
Kolay gelsin dostum inşallah hedefine ulaşırsın.

Exkaar

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
35
diyelim ki sunucuyu kurdum, vip/bağışçı rank satışını nasıl yapacağım ? malum paypal yok nasıl yurt dşından ödeme alabilirim ?

PayPal dışında birçok alternatif ve çok kullanılan ödeme servisleri mevcut örneğin Payoneer, Skrill, Payza, Neteller, Payeer, Perfect Money v.s ama senin için önemli olan otomatik ödeme alma sistemleridir ki bu saydıklarımın sanırsam tamamında api sistemi mevcut api sistemini scripte entegre ederek bunlardan insanların otomatik ödeme yapmasına olanak tanıyabilirsin.

Ama zaten site scriptin olacağı için scriptin kabul ettiği kredi kartı/mobil ödeme yöntemleri olacaktır. Ek olarak hostinginin sana vereceği PayTR, Paywant olacaktır ki bu ikisi birçok ödeme yöntemini kabul ediyor. Yani direk sadece kredi kartıyla da ödeme alabilirsin. Türk hostingleri için konuşuyorum.

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
Türkiyede sunucu açılmaz, onun dışında açabilirsin özellikle global ingilizce sunucular tutuyor. Geçenlerde girdiğim bir hub sunucuda 560 kişi vardı. Survival girdim hiçbir eklenti yoktu nerdeyse, 5-6 tane claim v.s vardı ve 120 kişi oynuyordu gayet eğlenceliydi. Bizim sunucular ise ortalama 50-70 eklenti kuruyor oyun amacından çıkıyor. Survival oynamak için giren bir oyuncu kendisini kumarın ortasında bulunuyor jackpot oynuyor.
Adam beni anlatmış. Benim sunucu demek yabancı sunucular gibi. Kaliteli ve sade, 22 eklenti var topu topu. Çoğu güvenlik amaçlı. Gerçekçi bir şekilde oynuyorsunuz, ışınlanmak bile yasak.

Fakat Türkiye'deki Minecraft oyuncu kitlesinin çoğu gerçekçi oynamak yerine gidip hazır eşyaların bulunduğu sunucuları tercih ediyor. Eringeç oldukları için madene inmiyor, hazır yenilenen maden bloklarını kazıyor. Ama ben bu düzene karşı olduğum için böyle bir sunucu açmayı düşünmüyorum. Oyuncular biraz gayret etse, gerçekçi oynamaya özen gösterse ve arkadaşları ile oynasa zaten sıkılmaz.

Farklı bir örnek verelim. Kendi emeğin ile yaptığın şeye çok önem verirsin, ama hazır olan bir şeye önem göstermezsin. Bundan yola çıkarak hazırcı sunuculardan hemen sıkılabilirsiniz.

BlazeNetwork

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
3
Adam beni anlatmış. Benim sunucu demek yabancı sunucular gibi. Kaliteli ve sade, 22 eklenti var topu topu. Çoğu güvenlik amaçlı. Gerçekçi bir şekilde oynuyorsunuz, ışınlanmak bile yasak.

Fakat Türkiye'deki Minecraft oyuncu kitlesinin çoğu gerçekçi oynamak yerine gidip hazır eşyaların bulunduğu sunucuları tercih ediyor. Eringeç oldukları için madene inmiyor, hazır yenilenen maden bloklarını kazıyor. Ama ben bu düzene karşı olduğum için böyle bir sunucu açmayı düşünmüyorum. Oyuncular biraz gayret etse, gerçekçi oynamaya özen gösterse ve arkadaşları ile oynasa zaten sıkılmaz.

Farklı bir örnek verelim. Kendi emeğin ile yaptığın şeye çok önem verirsin, ama hazır olan bir şeye önem göstermezsin. Bundan yola çıkarak hazırcı sunuculardan hemen sıkılabilirsiniz.
Dediğiniz'de sonuna kadar haklısınız şimdikiler OpSkyblock OpFactions başka bir şey bildikleri yok keşke Survival ve MMORPG sunucuları artış gösterse ki o zaman asıl oynanmaya başlar çünkü rağbet görüyor ve oynanıyor diye herkes opskyblock ve opfactions'dan mmorpg ve survival sunucularına geçmeye başlarlar ama şimdi ilk kez açıyorsun ve maksimum 10 veya 8 kişi var eee kim ne yapsın ki o sunucuda diye düşünüyor Türkiye'deki kitle.

Jcicosn

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Birkaç gün önce PUBG aldım ve her maça girdiğimde yükleme ekranı çok uzun sürünce sinirlendim kapattım oyunu. Ne oynasam diye düşünürken yıllardır masaüstünde duran ama oynamadığım Minecraft'ı açayım dedim. Yeni açılmış/yapım aşamasında birkaç yabancı survival sunucusuna girdim ve bir anda kendimi ortaokul yıllarımda buldum :D 8. sınıfın sonrasındaki yaz hayvan gibi uğraştığım, yaz bitince lisenin başlamasıyla beraber kapattığım bir faction serverım vardı, o serverı hatırladım :D slotları arttırıp 40 düzenli oyuncuya ulaşınca hub servera dönüştürecektim. Güzel zamanlardı, eğer yanlış hatırlamıyorsam hiç vip satamamıştım ama önemli değildi çünkü eğleniyordum, serverla uğraşmayı seviyordum :D En son hatırladığım yeni bir spawn ve market yapıyordum.
Şimdi 19 yaşındayım ve yaklaşık 1-1,5 ay sonra üniversiteye başlayacağım ama bu önemli değil çünkü lisenin aksine bu sefer okul, serverımı öldüremeyecek :D

Forumda biraz dolandım ve açıkcası Türkiyedeki sunucu piyasasının durumu çok hoşuma gitmedi, bu yüzden İngilizce bir sunucu açmayı düşünüyorum ama o zamanda Türkiyeye kıyasla koca bir okyanusta rekabet ediyor olacağım.
Diyebilirsiniz ki "Madem Türk sunucuları beğenmedin o zaman düzgün bir tane sen açta görelim :D" oyuncular demekki bu sunucuları beğeniyor o yüzden piyasa bunlarla dolu.

Alışkın olduğum şekilde faction yada semi-survival olan ama teması piyasadakilerden çok daha farklı bir sunucu açacağım daha sonra birkaç minigame vb. ile bir ufak bir hub sunucuya dönüştürüceğim (ana temadan sapmadan) .
Amacım Vip satıp zengin olmak :D değil bir nevi eski günlerin hatrına nostalji amaçlı açacağım sunucuyu.

Hala biraz endişeliyim çünkü sanırım Pewdiepie geçenlerde Minecraft serisine başlamış ve bununla beraber oyun tekrar popüler oldu galiba ? Açıkcası bir balonun ortasında sunucu açmak istemem.

Sizce ne yapmalıyım ? Türkçe sunucu mu, İngilizce sunucu mu ?

Bu arada nitrado'nun sitesi Türkçe değil miydi ?
Birde 1.8 saplantısı mı var Türkiyede ?
Elinden geliyorsa çok dilli bir sunucu açabilirsin.İşin garip tarafı neden nitrado gördüm orada

RLC

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
1
PayPal dışında birçok alternatif ve çok kullanılan ödeme servisleri mevcut örneğin Payoneer, Skrill, Payza, Neteller, Payeer, Perfect Money v.s ama senin için önemli olan otomatik ödeme alma sistemleridir ki bu saydıklarımın sanırsam tamamında api sistemi mevcut api sistemini scripte entegre ederek bunlardan insanların otomatik ödeme yapmasına olanak tanıyabilirsin.

Ama zaten site scriptin olacağı için scriptin kabul ettiği kredi kartı/mobil ödeme yöntemleri olacaktır. Ek olarak hostinginin sana vereceği PayTR, Paywant olacaktır ki bu ikisi birçok ödeme yöntemini kabul ediyor. Yani direk sadece kredi kartıyla da ödeme alabilirsin. Türk hostingleri için konuşuyorum.
Paytr ve paywant yurt dışından ödeme almıyor. Ayrıca yurt dışından mobil ödemede alamazsınız.

Exkaar

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
35
Paytr ve paywant yurt dışından ödeme almıyor. Ayrıca yurt dışından mobil ödemede alamazsınız.

PayTR'nin sitesinde yurtdışı kartlar yazıyor, ayrıca banka ödemesi alınabiliyor. Visa/Mastercard'a bağlı bankalardan ödeme alınabilir. Banka ödemelerinde yurtiçi/yurtdışı diye bir şey olamaz çünkü visa/mastercard var. Ve ayrıca mesajımı tam okuyamamışsınız.

Türk hostingleri için konuşuyorum. Diye belirtmişim.

130361