- En iyi cevaplar
- 0
Anladım, tamam.sapıkça derkern anlaman lazım yani bizim dinimizin çok dışında bi anlayış gibi bir algı
Anladım, tamam.sapıkça derkern anlaman lazım yani bizim dinimizin çok dışında bi anlayış gibi bir algı
Peki islam kur'an indirilmeye başlamadıysa bana bir kaynak gösterir misin en zaman indirildiği hakkında ? Kaza olayını biliyorum fakat yine dediğim yere denk geliyor.2 günlük bir hort olacak ama (makedonyada internet bulmak zor). İslam dini kuran'ın indirilmesiyle başlamaz hatan var. Tum dinler öncelikle islam çerçevesinde gelmiştir. Ancak insan eli değdiğinden hristiyanlık, yahudilik vs. İslam çerçevesinden çıkmıştır. İslamiyet (şu anlarda kullandığımız anlamıyla) musluman olarak karşılanıyor ancak yanlış. Her neyse ilk konuya donersek (zaten bir suru cevap yazılmış ama) Allah senin bu "seçimleri" önceden yapacağını biliyor seçimler sonucu olacakları değil (yani herşeyi biliyorda sonuç olarak sadece sonucu değil başlangıcıda biliyor). Yani sen iradene sahipsin ve Dünyaya gonderildiğinde şu şu şu seçimleri yapacaksın. Bu yapacağın seçimler önceden bilinen (dediğimiz gibi Allah biliyor) seçimler. Senin bu seçimleri yaptığın an Kaza oluyor. İşin özü bu. Birde ülkemizde din konusu çok yanlış biliniyor (herhangi bir kimseye gönderme değildir)
*oksuruk*Tüm dinler islam çerçevesinde indirilmiştir.Peki islam kur'an indirilmeye başlamadıysa bana bir kaynak gösterir misin en zaman indirildiği hakkında ? Kaza olayını biliyorum fakat yine dediğim yere denk geliyor.![]()
Tamama yazdığınızı okudum zaten. Fakat bunu neye dayanarak söylüyorsunuz ?*oksuruk*Tüm dinler islam çerçevesinde indirilmiştir.
Dinlerin orjinal inişlerine göre (telefon üzerinden sitelere girip link kopyalamak cidden zor (en azından benim için) yoksa kaynak göstermek isterdim.Tamama yazdığınızı okudum zaten. Fakat bunu neye dayanarak söylüyorsunuz ?
Tamam bilgisayara geçtiğin zaman atarsan sevinirim. Her yönden düşünmek gerek ama benim bildiğim, araştırdığım en son din islam.Dinlerin orjinal inişlerine göre (telefon üzerinden sitelere girip link kopyalamak cidden zor (en azından benim için) yoksa kaynak göstermek isterdim.
Dediklerini anlıyorum herkesin kendi düşüncesi tabii.Herkesin Kaderleri yazılır ve Allah herkesin neler yapacağını bilir ilerde nasıl olacağını kısaca her şeyi bilir fakat şöyle bir şey vardır.Kaderimizi biz kendimiz yönlendiririz.Yani bir devemiz var sağ tarafta çöl ve kuru çalılar var sol taraf ta ise yemyeşil arazi ve çimler var şimdi biz deveyi istediğimiz taraftan yedirtye biliriz bu kaderdir soldan da yedirsen kader sağdan da yedirsen kader.Hayatımızı biz şekillendiririz.Sana iki seçenek sunulur ya Allah'a iman edersin ya da ateist olursun ve tanrıyı yok sayarsın.Umarım anlamışsınızdır tanrı yok diye de saçma sapan cahilce laflar kullanmayın adamı deli ediyorsunuz kimisi egosuna yediremiyor da ateist oluyor.Tanrı yok diyenler kadar cahil ve kör bir insan yoktur bu Dünya da çünkü hiçbir zaman etraflarına bakıp anlamaya çalışmazlar.
Ben ateist biri değilim ama ateistlere de saygım var sonuçta onların düşüncesi.hocam kısacası ateist = allahın gücünü kendine yedirememedir, allahın gücünü küçümsemeye çalışmak ve en sonunda kafasında onu yok etmektir, bi müslümansa bu duygusunu dize getiren bir kişiliği vardır.
Yanlız dinde zorlama yoktur. Adam tanrı yok diye duşunebilir. Onun duşuncesini değiştiremezsin ancak ona yol sunabilirsin.Herkesin Kaderleri yazılır ve Allah herkesin neler yapacağını bilir ilerde nasıl olacağını kısaca her şeyi bilir fakat şöyle bir şey vardır.Kaderimizi biz kendimiz yönlendiririz.Yani bir devemiz var sağ tarafta çöl ve kuru çalılar var sol taraf ta ise yemyeşil arazi ve çimler var şimdi biz deveyi istediğimiz taraftan yedirtye biliriz bu kaderdir soldan da yedirsen kader sağdan da yedirsen kader.Hayatımızı biz şekillendiririz.Sana iki seçenek sunulur ya Allah'a iman edersin ya da ateist olursun ve tanrıyı yok sayarsın.Umarım anlamışsınızdır tanrı yok diye de saçma sapan cahilce laflar kullanmayın adamı deli ediyorsunuz kimisi egosuna yediremiyor da ateist oluyor.Tanrı yok diyenler kadar cahil ve kör bir insan yoktur bu Dünya da çünkü hiçbir zaman etraflarına bakıp anlamaya çalışmazlar.
Sırf bu konu için araştırdım ve internet explorer'ın çokmediği bir sitede buldum (Tamam bilgisayara geçtiğin zaman atarsan sevinirim. Her yönden düşünmek gerek ama benim bildiğim, araştırdığım en son din islam.
İnsanı zorla anti ateist yaptırıyorlar sonra da terminatöre bağlayıp ateist detected - ateist must die! - alert ateist detected.Dediklerini anlıyorum herkesin kendi düşüncesi tabii.Fakat bu kadar kin beslememelisin.
![]()
Konuyu okudum. Aynı din'in bu kadar farklı yorumlanıp dini savaşların çıkması çok garip. Sadece bu yazıyla yetinmeyip bir kaç yere daha bakacağım. Teşekkür ederim.Sırf bu konu için araştırdım ve internet explorer'ın çokmediği bir sitede buldum (Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.) direk frmtr'de konu. Fascinated isimli arkadaş sonlara doğru açıklamayı yapmış (gerçi oda alıntılamış ama). Eğer tel açsaydı başka sitelerede bakacaktım ama sitelerdeki flash reklamlar ie'yi çokertiyor (lanet 512 mb lanet lumia 620)
Ahahaİnsanı zorla anti ateist yaptırıyorlar sonra da terminatöre bağlayıp ateist detected - ateist must die! - alert ateist detected.
Gibi saçma modlara sokturuyorlar.