BİLGİSAYAR ALACAGIM ÖNERİLERİNİZ

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
ben i7 iyi diye biliyordum 4mü 8mi ne çekirdek nehtere gidiyorum pc kasıyor :(
i7 iyi ama modeline göre iyi. 4770k alırsan ala. ama şu evolve'un gereksinimlerindeki i7 işlemci fx 6300 den bile kötü...
Zaten bende 780 ile ilgili bir şey söylemedim. Dx12 r9 280 e gelecekmi belli değil ve 280 den daha güçlü zaten o kart. Mantle zamanla gelişip mantle x olacağından dx12 ile arasında fark kalmaz emin ol. Ve mantle dx den daha hızlı gelişecektir. Ayrıca sadece mantle de değil birsürü teknoloji farkları var. CrossfireX de xdma, render yapacaksa işlemci yerine ekran kartı ile yapılmasını sağlayan teknoloji var. %50-70 süre kısalması oluyor. Bunlar aklıma gelenler.
Edit:
R9 285 strix sadece 100 tl fazla.
Mantle'ın daha hızlı geliştiği doğrudur. CrossfireX SLI den daha yüksek performans verir o da doğrudur. dx12 amd , RHD 7000 üzeri, r7 ve r9 kartlar için kullanılabilir olacak diye duydum. Aynı şey nvidia da ise 400 üstü kartlar için...

blackicekadir

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
ben i7 iyi diye biliyordum 4mü 8mi ne çekirdek nehtere gidiyorum pc kasıyor :(
2.40 ghz az ben pc yi 6 sene önce almış olmama ragmen 2.80 senin i7 3630qm maksimum 3.40 ghz yapabiliyor diye geçiyo ama öyle olsaydı kasmazdı ben çok anlamıyorum özelliklerinden daha iyi bilen vardır
bu arada benim kafa yandı buna bi fan takabiliyomuyuz :D deneyen bi adam vardı neyse :D

Cuaresma45

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
i7 iyi ama modeline göre iyi. 4770k alırsan ala. ama şu evolve'un gereksinimlerindeki i7 işlemci fx 6300 den bile kötü...

Mantle'ın daha hızlı geliştiği doğrudur. CrossfireX SLI den daha yüksek performans verir o da doğrudur. dx12 amd , RHD 7000 üzeri, r7 ve r9 kartlar için kullanılabilir olacak diye duydum. Aynı şey nvidia da ise 400 üstü kartlar için...
İ7 nin en düşük işlemcisi fx6300 dan güçsüz????
Olması imkansız i7 nin en düşük modeli bile i5 in altına inemez. İ5 işlemciler zaten fx6300 dan güçlü olduğu tartışılmaz. İ3 lerin bazı modelleri belki olabilir ama bazıları. Bize göre alt planda kalsada nanometre de önemli. Daha az ısınma daha fazla performans. İntel 22 nm iken amd 32 de duruyor. O yüzden 125 watt amd tüketirken intel 85 e kadar çıkıyor. Hatta amd nin 225 watt lık işlmecisi mevcut. Bunun yüzünden i5 4690 fx8350 den bile daha iyi.

asd2

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
arkadaşlar epey bir şey yazıldı benim kafa karman corman oldu
bana oyun oynamak için iyi bir işlemci söylermisiniz
birde monitör olarak ne almalıyım
8gb ram düşünüyorum tahminen nekadar tutar?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
İ7 nin en düşük işlemcisi fx6300 dan güçsüz????
Olması imkansız i7 nin en düşük modeli bile i5 in altına inemez. İ5 işlemciler zaten fx6300 dan güçlü olduğu tartışılmaz. İ3 lerin bazı modelleri belki olabilir ama bazıları. Bize göre alt planda kalsada nanometre de önemli. Daha az ısınma daha fazla performans. İntel 22 nm iken amd 32 de duruyor. O yüzden 125 watt amd tüketirken intel 85 e kadar çıkıyor. Hatta amd nin 225 watt lık işlmecisi mevcut. Bunun yüzünden i5 4690 fx8350 den bile daha iyi.
i7 920 den bahsediyorum. bak bakalım ne kadar kötüymüş ?

Cuaresma45

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
arkadaşlar epey bir şey yazıldı benim kafa karman corman oldu
bana oyun oynamak için iyi bir işlemci söylermisiniz
birde monitör olarak ne almalıyım
8gb ram düşünüyorum tahminen nekadar tutar?
Telde olduğum için hesaplayamıyorum ama işlemci olarak oc yapılmayacaksa i5 4690 ekran kartı olarak asus r9 285 strix öneririm. Eğer bütçe aşılırsa i5 4460 a düşürebilirsiniz. Fx8350 veya fx8320 ile r9 290 gibi güçlü bir ekran kartı iyi olur ama ununuium ve alps hocalarımıza sorman gerek bu işi onlar daha iyi biliyor.