Bukkit Server

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Yani ne yapmam lazım bide ben 25565 diye 2 tame port açmıştım internet sayfamdan onları kapatıp deniyim mi?
İktane açmanıza gerek yok hem TCP hemde UPD protokollerini destkeleyen tek bir seçenek var di,ye biliyorum. Ancak tek seneçnek yoksa iki tae açılır. Port'u doğru açtığınızdan emin olun.

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
asıl browser ipsini yazması gerekmiyor mu?
yada doğru söylenişi ile external ip
Hayır sunucun ip sini yazmalı. Zaten o browser ip sini static değildir zaten o yüzden external oalrak da geçer. Bir çeşit "gösterilen IP" olsada her oturum kapatıldığında değişir bu yüzden sunucuların bir static IP üzerine kurulması gerekir.

CyberFish

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bütün portları silip yeni port açtım 25565 eminim doğru açtığımdan.[DOUBLEPOST=1393788336,1393787987][/DOUBLEPOST]Diğer portların hepsini silip 25565 diye bi port açtım yine aynı hatayı alıyorum doğru yaptığımdanda eminim.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Hayır sunucun ip sini yazmalı. Zaten o browser ip sini static değildir zaten o yüzden external oalrak da geçer. Bir çeşit "gösterilen IP" olsada her oturum kapatıldığında değişir bu yüzden sunucuların bir static IP üzerine kurulması gerekir.
Hocam fakat siz diyorsunuz ki internal ipyi yazın iyi de adından belli değil mi? "Internal" yani içeriye dönük. Dışardan birisi bu ipyi algılayamaz. O makine de siz hangi portları arsanın da kapasanız da firewalldur şudur budur aynı sokakta olsanız dahi internal ip bir işe yaramaz sadece sen ve evdeki küçük kardeşin kendi bilgisayarından girebilir.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Hocam fakat siz diyorsunuz ki internal ipyi yazın iyi de adından belli değil mi? "Internal" yani içeriye dönük. Dışardan birisi bu ipyi algılayamaz. O makine de siz hangi portları arsanın da kapasanız da firewalldur şudur budur aynı sokakta olsanız dahi internal ip bir işe yaramaz sadece sen ve evdeki küçük kardeşin kendi bilgisayarından girebilir.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Durum statik IP'ler için biraz daha faklı çünkü statik IP'lerin dış ve iç Ileri aynı bu yüzden sabit IP deniyor. Ama static IP dışında hiçbir IP'den sunucu kurmadım yani sizin dediğinizde doğru olabilir çünkü ben denemedim.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Durum statik IP'ler için biraz daha faklı çünkü statik IP'lerin dış ve iç Ileri aynı bu yüzden sabit IP deniyor. Ama static IP dışında hiçbir IP'den sunucu kurmadım yani sizin dediğinizde doğru olabilir çünkü ben denemedim.
galiba yanlış anlaşılıyorum internal ip sizin bilgisayarınızın modem tarafından belirlenen sadece o ağ için geçerli olan bir kimliktir aslında.
ipnin en kolay tanımı olarak kimlik diyebiliriz. External ip'den söz edicek olursak eğer bu da modeminizin bütün internetteki kimliğidir. yani bir website aynı modeme bağlı 2 bilgisayarı hiçbir cookies vb. olmadan ayıramaz(ve ikisinin ipsini de modemin external ipsi olarak görür). Fakat aynı ağdaki 3. bir bilgisayar ayırabilir(ve bunu internal ip aracılığı ile yapar.)
ayrı bir internet bağlantısına sahip bir bilgisayarla bağlantıdan bahsediyorsak internal ip'den bahsetmek cidden aptallık olur.