Dünya DÜZ Mü ? Tartışmaya açığım.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Neden bunca sene boyunca bu insanlar bize dünyanın düz olduğunu abuk subuk şeylere dayanarak kanıtlamaya çalışmak yerine; dünyanın sonuna gidip, ufak bir kare fotoğraf veya video çekip bizlerle paylaşmıyorlar? Çünkü DÜNYA DÜZ DEĞİL!
Dünyanın düz olduğunun fotoğrafını çekemezsin. Çünkü dünya perspektif gereği yamuk gözükür.

Ayrıca düz dünya'ya göre belirli bir yükseklikten uzağa gidemezsin.

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Ay'a gidebiliyoruz, Mars'a gidicez. Plütona gözlem aracı atıyoruz.

Ama kuzeye gidip dünyayı dolaşamıyoruz.
Teknolojimizin gelişmesi gerek.
Dünya kardeş burası adamın elinde lazer silahi vardır ama çakmak yoktur. Ateş yakmayıda beceremez.

Uzun lafın kısası dünyanın şekilde tesseracttır.

Whoisthatinblack

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dünyanın düz olduğunun fotoğrafını çekemezsin. Çünkü dünya perspektif gereği yamuk gözükür.

Ayrıca düz dünya'ya göre belirli bir yükseklikten uzağa gidemezsin.
O halde dünyanın sonuna GİDİLEMEDİĞİNİ kanıtlayın? Dünyanın sonuna gitmeye çalışın ve gidemediğinizi gösterin. Perspektif gereği yamuk gözükür diyorsun fakat elinde hiçbir bilimsel açıklama yok. Neye göre, kime göre?

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çekirdeğe giden var mı ? Yok.
Çekirdeği gören var mı ? Yok.
Çekirdek kanıtlandı mı ? Yok.

Ayrıca eğimli görüyorum o halde yuvarlaktır mantığı çok yanlış.
Bu tamamen perspektif ile alakalı.

Diyelimki sis sizin görüşünüzü 1x metreye sınırlıyor; yüksek bir yerden uzağa bakarsanız dümdüz görmezsiniz, eğimli görürsünüz. Bu perspektiften dolayıdır.
Eğer Sen Teori Üzerinden Gidip Bu Konuyu Açıyorsan Bende Sana Birçok Kez Test Edilmiş Ancak Henüz Teorinin Kapsadığı Tüm Her Şeyin Test Edilmediği Teoriyi Buraya Kanıt Olarak Sunabilirim. Görelilik Kuramına Göre Dünyanın Düz Olması Gibi Bir Şey Yoktur. Eğer Düz Olsaydı İnsanların Hatta Dünya Üzerinde ki Tüm Canlıların 2B Olması Gerekirdi. Ayrıca Çekirdeğe Gidilmedi Sende Sınırda ki Buzullara Gitmemişsin.

düz dünyayı tam olarak bilmiyorsun. Düz dünya zaten yer çekimini kabul etmez.
Evet Düz Dünya Yerçekimini Kabul Etmez Ama Çoğu Şeyi de Açıklayamaz. Bana Mariana Çukurunu Açıklar mısın? Neden O Kadar Basınç Var Sadece Sıvı Basıncı mı?
Basıncı Etkileyen Faktörler Arasında Yerçekimi de Yer Alır ve Basınçla Yer Çekimi Doğru Orantılıdır. Yer Çekimi Arttıkça Basınçta Artar. Sana Eğer Dünya Düz İse Arkasında Ne Var Dedim Bir Şey Demedin.

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ya kafanız mı güzel :D Yok yeri kazıncada 1000 metre altında da bedrock var.. Çok fazla minecraft oynamayın aman :D

(Dünya 8 gendir.)

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Senin Bu Açtığın Konu Sadece Vakit Geçirme Amaçlı Açtığın Bir Konudur. Kebab Bana Dedi ki Görüşlerin D
Kardeşim Sen Bunlarla Kafanı Bozma. Ben Sana Diyorum ki Bana Göreliliği Açıkla. Sen Burada Teoriyi Savunuyorsun Ben de Sana Teoriyle Karşılık Veriyorum.

Düz Dünya Teorisinde Görelilik Nasıl İşliyor?
Göreliliğin En Basit Kanıtı NASA'nın İkizler Projesidir. İkizlerden Birini Uzaya Gönderiyorlar Diğeri Dünyada Kalıyor. Uzayda ki Geri Döndüğünde Dünyada Kalandan Daha Genç Olduğu Tespit Ediliyor. Bu da Göreliliği Kanıtlar

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Senin Bu Açtığın Konu Sadece Vakit Geçirme Amaçlı Açtığın Bir Konudur. Kebab Bana Dedi ki Görüşlerin D

Kardeşim Sen Bunlarla Kafanı Bozma. Ben Sana Diyorum ki Bana Göreliliği Açıkla. Sen Burada Teoriyi Savunuyorsun Ben de Sana Teoriyle Karşılık Veriyorum.
Göreliliğe göre evren düzdür. En azından benim bildiğim bu.
Dünyanın şekli ile alakasını ise bilmiyorum. Sen biliyorsan açıklar mısın ?

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Göreliliğe göre evren düzdür. En azından benim bildiğim bu.
Dünyanın şekli ile alakasını ise bilmiyorum. Sen biliyorsan açıklar mısın ?
Görelilik Yerçekimini ve Uzayda ki Tüm Cisimleri (Gezegen Uydu vb.) Yuvarlak Kabul Eder. Zamanı Bükme Olayı da Bu Yüzdendir.

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bütün konuyu okudum ve videolarını izledim. (Bazılarını ileri sararak.) Sadece bunlara bakarak bende dünyanın düz olduğunu düşünürüm ilk olarak dünya neden yuvarlaktır bunu araştır. Tam senin burada dediklerin ve kanıtlarını sundukların şeyler bu konu altında var(Dünyanın etrafı buzullarla çevrili, insan gözü, gemi, uçak, güney kutbu). Hepsini oku ve cevabını iyi dinle hala inanmıyor isen kafayı düz dünya ile bozmuşsun :)

Kaynak:
Onedio
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
"Dünyanın sonuna gitmeye çalışın ve gidemediğinizi gösterin." Aksi takdirde söylediklerinin hepsi saçmalıktan ibarettir. Zira bilimsel tek bir açıklama dahi yok. Herhangi bir matematiksel veya fiziksel bir açıklama göremiyorum.
Bunun sebebi matematik veya fizik bilmediğim içindir.
Zaten düz dünyacılar dünyanın sonu olup olmadığını bilmiyor. Sonsuz dahi olabileceğini söylüyorlar.

Benim sunabileceğim 2 kanıt var.
16 yıldır dünyam yuvarlaktı. birkaç saattir ise düz. Sadce bu net bilgilere sahibim.

*Dünyayı kuzeye giderek dolaşmak sadece bir teoridir.
*Bali-ABD seferi yapan bir uçak, Alaska'ya acil iniş yapmış ve bu mantıksız. Bunun gibi uçak rota hataları.
*Ay tutulması sırasında, tam tutulmayı izleyen bölgelerin düz dünya haritası üzerinde tam bir çember çizerken, yuvarlak dünyada zigzag oluşturması.
*Eğimin dünya eğikliğinden değil perspektiften kaynaklanması.
*Gemilerin önce alt kısmının kaybolmasının perspektiften kaynaklanması.

İzlediğim videolarda başka kanıtlar var ancak aklımda bunlar kalmış.