Fobimi nasıl yenebilirim?

MinecraftModları

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şimdi benim belli bir olaydan sonra sahip olduğum bir fobim var. Arı fobisi. Öncelikle olayı anlatayım...
Çoğu kez olmasa da 5-6 defa arı beni sokmuştur. Bununla beraber hiçbir fobim yoktu fakat bu olaydan sonra fobim ortaya çıktı. Büyüklerimin evine gitmiştim. Tableti kurcalıyordum. Sonra kalktım. Belim açıkmış. Kapattım. Ve mutfağa gittim. sonra birden çığlıklar atmaya başladım. Sonra annem geldi. Ne olduğunu sordu. Bende korkudan sadece ''a'' diyebildim. İlk başta akrep falan zannettiler ama arı olduğunu sonradan anladılar. Arı elbisemin (T-Shirt) içine girmiş ve omzumdan sokmaya başlamıştı. 3-4 defa soktu sonra nasıl olduğunu hatırlayamasam da arıyı çıkarttık. Neyse bu olay böyle gerçekleşti.
Şimdi normale döneceğim.

Normalde korkak bir insan değilim. Ama elbette çeşitli korkularım var, herkesin vardır. Normalde benim vücut yapım böyle şeylere çok dayanıklıymış (Doktor söyledi.) ama
ben korkağım buna. Herhangi gibi bir hastalığım yok. Çoğu şeyden korkmuyorum. Akrep, Ayı, Aslan vb. hatta abartı yaparsam ruhani varlıklardan bile. Ama bu arıdan/arılardan it gibi korkuyorum. Dışarı çıkamıyorum. İyice ev bağımlısı oldum. (Evde gelişmiş tor var hiçbir böcek uğrayamıyor :D) Arabayla başkaları ile dışarı çıkmaktan kaçıyorum resmen. Bazıları biliyor arılardan korktuğumu ama kimse tam olarak fobi olduğunu bilmiyor. Yani çok ilginç. Her arıdan korkmuyorum. Mesela internette arı resimleri görünce sıkıntı olmuyor. Ama yanımdan uçsa, hatta torlu pencerenin dışına konsa (Dışarıda dursa.) bile korkuyorum. Hatta fazla arı denirse veya onunla ilgili bir konu açılırsa konuyu geçiştirmeye çalışıyorum. Ama normal konuşmada. Yani yazışma da falan olmuyor...
Üstteki paragrafı kısa kesiyorum yoksa çok uzayacak...

Bu arada arı falan görünce namazda okuduklarımın 10 katını okuyorum it gibi korkuyorum çünkü :D Ama işe yarıyor galiba :D O olaydan sonra hiç arı sokmadı.
Nedense hep arılı içerikler hep üzerime geliyor ._. Şu şekilde örnekleri vereyim;
Bir büyüğüm usta arıcılık yapıyor. En sevdiğim sunucunun logosunda arı var. Ve dahası. Yani şu an aklıma gelmiyor ama gerçekten bunun gibi en az 50 içerik vardır. Sanki bu tür şeyler üzerime geliyor gibi. Psikolojik bir sorunum yok.
Tamam konuyu uzatmıyorum...

Arı fobimi nasıl yenebilirim?

qSirzechs

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Küçükken ben de korkardım arıdan daha sonra arılar hakkında yavaşça bilgi sahibi olmaya başladım
Giderek arılara olan korkum yok oluyordu nedeni bu dünyaya dokunan büyük yararları ve balı yapmak için ne kadar emek harcadıklarıydı bu beni büyüledi onlardan korkmamaya başladım
Nasıl olsa sen onlara zarar vermediğin sürece onlar senin kılına dokunmazlar

efe2002ozyay

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benimde silah fobim var ama silahlı oyunlar oynayabiliyorum (SAO 2) , ben nasıl yenebilirim gari?

tutkusina

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam başta geçmiş olsun.Genelde fobileri yenmek için üstüne git derler ama pek işe yaradığını söylemem :D
Arılar hakkında detaylı bilgiler edin,pek bilmem yani.Benim 3 fobim var hiçbirini alt edemedim.Ama azalıyor,2 tanesi dışında.

Bu arada sendemi HiveMC oynuyorsun hocam :D

MinecraftModları

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam başta geçmiş olsun.Genelde fobileri yenmek için üstüne git derler ama pek işe yaradığını söylemem :D
Arılar hakkında detaylı bilgiler edin,pek bilmem yani.Benim 3 fobim var hiçbirini alt edemedim.Ama azalıyor,2 tanesi dışında.

Bu arada sendemi HiveMC oynuyorsun hocam :D
Burayı terk et :D
(2 fobini söylesene .-.)

FrozenBrainTR

☆☆☆ Azrail ☆☆☆
En iyi cevaplar
0
Bilemeyeceğim ama benim ruhani varlık (cin,peri,şeytan vb) fobim var. Yalnız kaldığımda ruhani varlıklar beni izliyor, ve her an bir şey yapacakmış gibi hissediyorum. Ben bunu nasıl yenebilirim? Üstüne gitmek hiçbir zaman işe yaramıyor.

FrozenBrainTR

☆☆☆ Azrail ☆☆☆
En iyi cevaplar
0
Tabii ki. Ben de yardım etmeye çalışıyım. Mesela sana Cin'lerle dalga geçilen videolar biraz da olsa iyi gelebilir. CreepyPasta'dan bir ara korkuyordum bu taktikle korkumdan kurtulup CreepyPasta'cı oldum.
Cinlerle dalga geçen videolar izlersem, 2 ihtimalin de aynı anda gerçekleşme ihtimali var:
1. Cinler bana musallat olabilir
2. Beynim bunu bilinç altına kazır ve fobim daha da güçlenir ve Cin gördüğümi hayal etmeye başlarım.[DOUBLEPOST=1438002363,1438002292][/DOUBLEPOST]
Genelde sende ben gibi tag liste olmak istersin sana değer verilmesini istersin gibi.

SM-T113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet. Nereden bildin? Forumda kötü bir nam ile tanınsaydım acaba ne olurdu? :(