Mantığınızı kullanın

EminGny

İşsiz
En iyi cevaplar
1
Bir saniye ya !
Bu kadar saçma örnek görmedim ben !
Sesli harf ile sessiz harf birbirine tamamen zıttır.
================================
sesli harf=kaplan
sessiz harf=kedi türü
===================
Senin örneğine göre sesli harflerde sessizdir(!)[DOUBLEPOST=1439233010,1439232823][/DOUBLEPOST]
7 nasıl oluyor 7 Sesli bir harfin arkasında olamaz
Olamaz işte, olursa kural bozulur; o yüzden onu açıp test etmemiz gerekiyor.
7 nasıl oluyor 7 Sesli bir harfin arkasında olamaz
Kesin olanı istiyor yani cevap Sadece A

Hayır bizden kuralı ispatlamamızı istiyor. Eğer tek sayının arkasından sesli harf çıkarsa kural bozulur. O yüzden 7yide açmamız lazım.
Ben Daha 1. Sayfada A ve 2 Demiştim Zaten Neden Bu Kadar Uzattınki Tamam Deseydin Uzamayacaktı :S
Cevap yanlış, yanlış olmasa bile örnek tamamen yanlış; bu yorumumu oku:
Bir saniye ya !
sesli harf=kaplan
sessiz harf=kedi türü
===================
Senin örneğine göre sesli harflerde sessizdir(!)

Son düzenleme:

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Hayır a ve 7
2 nin arkasında sesli-sessiz harf olabilir.
Ama 7 nin arkasında sesli harf olamaz; çünkü 7 tek sayıdır. Eğer tek sayının arkasında sesli harf olursa; "her sesli harfin arkasında çift sayı vardır" kuralı bozulur :p
tek sayının arkasında sesli harf olamaz diye bir kural yok :)

Mr1KinG

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Tamam onu boşverinde Başka bir Soru bulun onu çözelim Böyle gitsin bence
Mesela;
3 Arkadaş para ile radyo alırlar radyo 30 tldir ve herkes eşit miktarda para vererek almıştır Usta sonradan bunun 25 tlye düştüğünü hatırlayıp çırağa 5 tl verir Çırakta Bölüşemezler diye 2 tl cebine atar ve parayı onlara verir Ama olay şudur ;
9x3=27 olur 2 tlde Çırak cebe attı 29 tl oldu kalan 1 tl nerededir ?
Bu Aşırı kolay olanı Yine 5 satır yazı gelmesin diye yaptım

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ama bize verilen kuraldan o kuralı çıkarabiliriz. Eğer tek sayının arkasında sesli harf varsa yani e = 5 gibi bir şey varsa bu kuralı çiğnedi anlamına gelir
o zaman 2 de kuralı bozar kardeşim kendi lafınla çeliştin şu an :D 2nin arkasında sessiz harf olursa kural bozulmuş olur yine. KURAL = sesli bir harfin arkasında çift sayı olmalı anlamışsındır umarım ne demek istediğimi

EminGny

İşsiz
En iyi cevaplar
1
@Mr1KinG şu sorunun doğru cevabı hallolana kadar o soruyu okumuycam ne yazıkki :/

@Noneedthanks şu yorumumu oku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bir saniye ya !
sesli harf=kaplan
sessiz harf=kedi türü
===================
Senin örneğine göre sesli harflerde sessizdir(!)
[DOUBLEPOST=1439233485,1439233394][/DOUBLEPOST]
o zaman 2 de kuralı bozar kardeşim kendi lafınla çeliştin şu an :D 2nin arkasında sessiz harf olursa kural bozulmuş olur yine. KURAL = sesli bir harfin arkasında çift sayı olmalı anlamışsındır umarım ne demek istediğimi
:( çelişmedim.
2 nin arkasında sessiz harf olabilir. Ama tek sayının arkasında sesli harf olamaz !

Mr1KinG

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
2 nin arkasında sessiz harf olabilir. Ama tek sayının arkasında sesli harf olamaz ![/QUOTE]
Bütün sesli harfleri Açarız oldumu ?

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
@Mr1KinG şu sorunun doğru cevabı hallolana kadar o soruyu okumuycam ne yazıkki :/

2 nin arkasında sessiz harf olabilir. Ama tek sayının arkasında sesli harf olamaz !
anlamıyosun sen hala aS:ÇDAÇDAÇDAS bak 7 nin arkasında sesli veya sessiz olabilir çünkü kural yok tek sayının arkasında şu şu olmucak diye KURAL YOK. hala anlamıyosun sanırım AS:DÇ:Ads

EminGny

İşsiz
En iyi cevaplar
1
anlamıyosun sen hala aS:ÇDAÇDAÇDAS bak 7 nin arkasında sesli veya sessiz olabilir çünkü kural yok tek sayının arkasında şu şu olmucak diye KURAL YOK. hala anlamıyosun sanırım AS:DÇ:Ads
Emin ol anlıyorum. Ama seninde şunu anlaman gerek. Bir kuralın doğru olduğunu kabul edersek, başka bir kuralda otomatikman kabul edilir.
Yani:
Sesli harfin arkasında çift sayı var ise; sesli harfin arkasında mutlaka ve mutlaka çift sayı olmalıdır. Yani
{A - E - I - İ - O - Ö - U - Ü} ===> {2, 4, 6, 8, 10 .....}
*Sesli harfler* _________ arka kısım __ çift sayılar
Eğer bir tek sayının arkasında sesli harf varsa; (Örneğin 7 ===> Ö) bu kurala karşı gelir.
Yani:
7 ===> Ö ise (Ö'nün arkasında 7 vardır)
Ö ===> 7 dir (7'nin arkasında Ö vardır)

Ve bu denklem "sesli harfin arkasında çift sayı vardır" kuralını çiğner. Yani emin olabilmek için tek 7 sayısının arkasına bakmalıyız.

Rayandu

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
7 nin arkasında sesli harf çıkma olasılığı yok ! Çünkü 7 ninin arkasında sesli harf çıkarsa (7 çift sayı olmadığı için) kural bozulur. O yüzden cvp: a ve 7
İlk önce a nın arkasında çift sayı olduğunu söylüyor, çift sayının arkasında sessiz harf olabileceğine inanıyorsun, fakat tek sayının arkasında sesli harf olacağına inanmıyorsun. Kendinle çelişiyorsun biraz. Senin muhabbetin de Nasrettin hocanın kazan muhabbetine döndü :/