Mavi Ekran Yedim :/

• Konuyu başlatan Iskefiyeli18
  • Başlangıç tarihi
M

MUHDE

Ziyaretçi
Biosa verilen fiziksel bellekte bir hata oluşmuş ayrıntılı bilgileri crash dump dosyasında vermiş onu verirsen daha fazla yardımcı olabilirim :(

M

MUHDE

Ziyaretçi
İnternetten bulduğu bir resim o canum :'(

"Alt kısımda 100 yazan yerde 70 yazıyordu"

Demüş üskefüyelü arkadaşümüz her mavi ekranda en aşağıda rakam yazmaz ki buradada rakam yazdığını idda ediyor üskefüyelücük o zaman bu hata veya bu hataya benzer bir sorun var demektir :(

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
"Alt kısımda 100 yazan yerde 70 yazıyordu"

Demüş üskefüyelü arkadaşümüz her mavi ekranda en aşağıda rakam yazmaz ki buradada rakam yazdığını idda ediyor üskefüyelücük o zaman bu hata veya bu hataya benzer bir sorun var demektir :(
Benzer ama aynısı olduğu kesin değil :'(

M

MUHDE

Ziyaretçi
Benzer ama aynısı olduğu kesin değil :'(

Her mavi ekranda en altta küçük boyutta rakamlar yazmaz eğer yazıyorsa resimdeki hatanın aynısı olma ihtimali çok fazla vardır :(

//O değilde biz neyin kafasındayız daha hata şeysi yok çözüm bulmaya çalışıyoruz :(

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Her mavi ekranda en altta küçük boyutta rakamlar yazmaz eğer yazıyorsa resimdeki hatanın aynısı olma ihtimali çok fazla vardır :(

//O değilde biz neyin kafasındayız daha hata şeysi yok çözüm bulmaya çalışıyoruz :(
Birdaha yaşamasın o hatayı diye uğraşıyoruz canum
//evet bu

M

MUHDE

Ziyaretçi
Nerede bulurum o raporu?

Windows dosyalarında kendine özel crash veya crash dump diye bir dosya bölümü olması lazım işletim sistemine göre yeri değişebilir :([DOUBLEPOST=1418487534,1418487385][/DOUBLEPOST]Adıda değişebilir gerçi mesajı düzenlerken hata veriyor benimle alakası olmayan sebeplerden dolayı bu mesaj öteki mesaj ile birleşmez ise spam gibi görünmesin diye bu mesajı yazıyorum :(

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Amacin ne yahu? Komik oldugunu mu saniyorsun? Ben burada ciddi bir konuda yardim istiyorum, sen gereksiz mesajlar atiyorsun. Bir daha benim konularima ugrama.[DOUBLEPOST=1418485858,1418485777][/DOUBLEPOST]
Telefondayim su anda. Bilgisayara gecer gecmez yapacagim. Adi neydi programin?

Sen de Benimkilere Uğrama Madem. Kendi Kendine Trip Atıyorsun. Sende Çok Ciddisin

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Mavi ekran genelde donanımsal sorunlardan oluşur.
Zindev dostumuz haklı.
Büyük işlemler yaparken (Güncelleme, render v.b) hiç harici HDD filan taktın mı ?
Ram'lerin eğer Dual Channel ise ve sık sık mavi ekran alıyorsan ram'lerde bir sorun olabilir.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Mavi ekran genelde donanımsal sorunlardan oluşur.
Zindev dostumuz haklı.
Büyük işlemler yaparken (Güncelleme, render v.b) hiç harici HDD filan taktın mı ?
Ram'lerin eğer Dual Channel ise ve sık sık mavi ekran alıyorsan ram'lerde bir sorun olabilir.
Ilk defa mavi ekran aldim. Elektrikler gitmisti. Geri gelince bilgisayari actim ve bekledim. Hicbir seye dokunmadim. Daha sonra arkada otomatik acilan ASC'yi kapatma tusuna basarken mavi ekran hatasi aldim. Bilgisayara yuklenmedim yani.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ilk defa mavi ekran aldim. Elektrikler gitmisti. Geri gelince bilgisayari actim ve bekledim. Hicbir seye dokunmadim. Daha sonra arkada otomatik acilan ASC'yi kapatma tusuna basarken mavi ekran hatasi aldim. Bilgisayara yuklenmedim yani.
Bir anda elektrik gitti ve PSU'da dandik ise bileşenler hasar almış olabilir.
PSU'n ve varsa UPS'n marka model bilgilerini atabilir misin rica etsem ?