Mavi Ekran Yedim :/

• Konuyu başlatan Iskefiyeli18
  • Başlangıç tarihi
M

MUHDE

Ziyaretçi
Ilk defa mavi ekran aldim. Elektrikler gitmisti. Geri gelince bilgisayari actim ve bekledim. Hicbir seye dokunmadim. Daha sonra arkada otomatik acilan ASC'yi kapatma tusuna basarken mavi ekran hatasi aldim. Bilgisayara yuklenmedim yani.

Sorun yok ram çok fazla kullanılırken aniden elektrik gidince geçici olarak hasar görmüş gibi görünebiliyor bendede backtack 5 çalışırken elektrik gidince olmuştu yaklaşık 20 kere reset atmam sonucu düzelmişti :(

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Bir anda elektrik gitti ve PSU'da dandik ise bileşenler hasar almış olabilir.
PSU'n ve varsa UPS'n marka model bilgilerini atabilir misin rica etsem ?
Pek anlamam o islerden. Nereden bakabilirim modeline?
Sorun yok ram çok fazla kullanılırken aniden elektrik gidince geçici olarak hasar görmüş gibi görünebiliyor bendede backtack 5 çalışırken elektrik gidince olmuştu yaklaşık 20 kere reset atmam sonucu düzelmişti :(
Mavi ekrandan sonra bilgisayari acinca da "Windows olasi bir kapanmayi onledi" diye bir yazi geldi

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Diyorsun ama
Hic mi kotu degil? Bisiler olsun hadi lutfen parca degisimine bahane olur
Hic mi ciddi bisey olma ihtimali yok?
Var.
PSU'n çok kötü bir PSU ise her hangi bir önlem almadı isen bileşenlerin pert olma ihtimali var.
Fakat sıralı bir işlem var ise ve o anda elektrik gitti ise ram'ler sapıtmış olabilir.
Gidip bir UPS alabilirsin. :D
Birde ECC Ram. :D
O zaman bu hatayı da görmez'sin. :D

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Diyorsun ama

Var.
PSU'n çok kötü bir PSU ise her hangi bir önlem almadı isen bileşenlerin pert olma ihtimali var.
Fakat sıralı bir işlem var ise ve o anda elektrik gitti ise ram'ler sapıtmış olabilir.
Gidip bir UPS alabilirsin. :D
Birde ECC Ram. :D
O zaman bu hatayı da görmez'sin. :D
Aynı anda 7 sekmede video izliyordum. ASC taramasını yeni bitirmiştim. Forumda geziyordum ve elektrikler gitti. PSU'ma nasıl bakabilirim?