Aynen, ben de din dersini kaldırırdım. Seçmeli olarak din dersi koyardım, isteyen giderdi.Seçmeli ve din dersini kaldırırdım
Aynen, ben de din dersini kaldırırdım. Seçmeli olarak din dersi koyardım, isteyen giderdi.
Tüm ortaokul, liselerde her gün 5 ders yapardım. Okul saatlerini 15-20.00 yapardım. (Tenefüs, vb. hesaplamadım, yaklaşık değer) Doğru düzgün ders vermeyen, şiddet uygulayan, hakaret eden öğretmenleri, müdürleri şutlardım. Sabahcı-öğlenci kavramı olmazdı, daha fazla okul yaparak bunu kaldırırdım.
O zaman sabahcılar 10.00-15.00 diğeri 15.00-20.00okul yapmak o kadar kolay değil
öyle olsaydı hiç dediğin sıkıntılar çekilmezdi zaten
Din dersini notsuz yapardım.
Mühendislik okuyan birinin illa mühendis mi olması gerek? Kimyacı olmak isteyen biri mühendis olamaz mı? Üstelik mühendislik okuyan biri için matematik puanı daha önemliyken kimyacı için kimya, fenin puanı daha önemli aynı sandın herhalde. Sana trigonometriyi hayatında kullan diye öğretmiyorlar kafan buna basıyor mu onu kontrol ediyorlar tabi üniversite ve lisede bu biraz daha bilgi işine giriyor. Sen diyorsun hayatımızda trigonometri önemli değil diye fakat biz eklentilerimizi yazarken oyuncunun baktığı yönü değiştirmek için bile sin, cos kullanıyoruz. Her alanda iyi olmak isteyenlerde var bir yöne gitmeyi tercih edenlerde ben herkesin her alanda iyi olması gerektiğini düşünüyorum.Din dersini ben şöyle yapardım: Herkes kendi mezhebini seçerek okurdu ve not olmazdı. Ama imam hatipte not olurdu. Çünkü imamlara gerekli bir derstir. Müezzinler de bunları okurdu. Ama herhangi bir derste, günlük hayatta belirli meslekler hariç gerekli olmayan bilgiler içeren dersleri seçmeli yapardım. Mesela günlük hayatta sin cos tan cot gerekmiyor. Bu bölümler seçmeli olurdu. Yani trigonometri dersi ayrı olurdu. Mühendislik, mimarlık vs. okuyacak olan bunları görürdü, doktor vs. görmesine gerek yok bu dersi. Doktorlar ve eczacılar ağırlıklı olarak Fen dersi işlerdi. Mühendis ve mimarlar da kimyayı görmezdi. Mühendis adam kimyayı nerede kullancak lo![]()
Mühendislik okuyan birinin illa mühendis mi olması gerek? Kimyacı olmak isteyen biri mühendis olamaz mı? Üstelik mühendislik okuyan biri için matematik puanı daha önemliyken kimyacı için kimya, fenin puanı daha önemli aynı sandın herhalde. Sana trigonometriyi hayatında kullan diye öğretmiyorlar kafan buna basıyor mu onu kontrol ediyorlar tabi üniversite ve lisede bu biraz daha bilgi işine giriyor. Sen diyorsun hayatımızda trigonometri önemli değil diye fakat biz eklentilerimizi yazarken oyuncunun baktığı yönü değiştirmek için bile sin, cos kullanıyoruz. Her alanda iyi olmak isteyenlerde var bir yöne gitmeyi tercih edenlerde ben herkesin her alanda iyi olması gerektiğini düşünüyorum.
Dediklerinin cevabını yorumumda vermiştim fakat istersen tekrar vereyim, bir insanın diğer alanlarda olması insana zarar vermez aksine bilgi insanı yüceltir. Üstelik o tarz devlet sınavlarında din dersi zorunlu değil, muaf olabiliyorsun. Bu sistem zorsa öbür arkadaşlar nasıl FULL yapıp çıkıyor, onlar robot mu? Bana onlarda olup kendinde olmayan şeyi söyle haklısın diyeceğim.aynı yapacağım işte. tabi anlamıyorsun. şu anınkinden bahsetmiyoruz heralde. benim sistemim farklı. başa gelirsem görürsünüz. ilkokulda belli olacak kafanın basıp basmadığı. sonra da meslek seçimine yönelecek ama meslek seçerken bile gereksiz dersler öğretiliyor. mesela bir mühendise zorunlu dua öğretmek saçma. isteğe bağlı olmalı. belki dua öğrenmek istemiyor? sana da zorunlu osmanlıca arapça öğretelim, bilemedimmi 0 verelim, aptal damgası vuralım sana, geri kalan herkesin einstein olduğunu ama senin dünyanın en özür dilerim insanı olduğunu öyle olmamasına rağmen söyleyeyim, senin yüzünden türkiyenin battığını söyleyeyim, hoşuna gider mi? robot zihniyetli olduğun için buna bile cevap veremiyorsun. maalesef günümüzde herkes bu hakaretlere cevap veremiyor, gereksiz dersler öğretiliyor. öğretmenler notu düşük olana gün aşırı hakaret ediyor, öğrencinin tek bildiği zırlamak. halbuki gitse yetkili bir merciiye, bu kötü sistemde bile o hocanın mesleği biter. adamlar osmanlıcayı koymaya çalışıyor. yakında başlarsın osmanlıca nutuk sallamaya.
ve senin isteğine göre robot yetişmeli bu millette. atatürk bile belli alanlarda iyi olanları o alanlarda iyi olan üni.lere yollamışken hala böyle sıkı zihniyette olanların kafasını anlamıyorum. cidden ne içiyonuz siz bana da verin
ayrıca sen eklenti yazıyorsun ben yazmıyorum. ben neden trigonometri öğrenmek zorunda oluyorum? mesela ben türev öğrensem endüstri meslekliler de türev integral öğrenmek zorunda senin dediğine göre. şu anki bakanın zihniyetindesiniz ve kurtulun bundan lütfen. bunlar kendi KÖLELERİNİ VE ROBOTLARINI yetiştirmek istiyorlar. sürekli onlar için çalışmamızı, ama onların yalakası olmamızı istiyorlar. yani bu işin sonucu her türlü siyasi. ve siz de onların ekmeğine yağ sürüyorsunuz maalesef. anladınız mı?
burada daha fazla konuşmak istemiyorum, zaten ben haklıyımdır ama hala aynı fikirdeysen özele gel işin ayrıntısını, bunların ayrıntılı amaçlarını vs. anlatayım sana. öğrenmiş ol hem.
biliyorsan bile şu anda onların emellerine yardım ediyor olduğunun farkında değilsin. bu berbat sistemin sonuçları bunlar, senin veya bir başkasının suçu değil. öğrenciler koca sene teog çalışmaktan günlük hayattan kopar hale geliyorlar, resmen okul-ev arası mekik dokuyorlar. sonra gel de bir şey bekle bunları görenlerden. boşuna! anca köle-robot ikilisi arasında bir şey yetiştiriyor bu sistem. ne sandınız? ve benim demek istediklerim şurdaki yazıyla aynı sayılır. yanlış anlattıysam özür dilerim. işte yazı:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
özellikle sonunu okuyun yazının. ve yorumları da okuyun. benim dediklerimin %99.9 aynısı. tek öğretmene not verme konusuna katılmıyorum. öğretmenler de ücretli köle gibi sonuçta. bunların sorumlusu hocalar değil, bu sistemi yapanlar. bana kimse "bunu atatürk yaptı sizin gibiler ülkeyi batırıyor" diye zırlamasın, Atatürk'ün istediği bu değildir. Körü körüne her denileni yapmak, her denene inanmak değildi onun istediği. Asıl biz Atatürkçülük ile ülkenin kurtarılacağına inanıyoruz. Atatürkçülük, çağdaşlıktır ve çağdaşlık da bizim dediklerimizi gerektiyor, senin dediğini değil. senin dediğin robot yetiştirmektir, öğrenciler de insandır. ama meb bunu düşünmüyor işte, bu yüzden biz "meb hata yapıyor" diye ötüyoruz burada. e tabi senin gibi 2-3 öğrencinin fikrini alıp karar veriyorlar, 18 milyon umurlarında değil. burada da boşuna konuşuyoruz aslında. bizden birisi asla başa gelmez, çünkü baştakiler bunu istemiyor. kendi adamları gelir durur göreve. bu sistem ve senin dediğin (maalesef) böyle devam edecek. bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti asla Atatürk'ün istediği çağdaşlığa gelemeyecek. En başta TEOG'dan başlıyorlar robotlaştırmaya. Ondan önce yazılılar var, daha 10 yaşından çocuk robot oluyor. En geç 12'sinde robot oluyorlar.
karne zayıf gelince yani öğrenci sisteme direnince de aile dövüyor. yani öğrencilerin "bu sistem çok zor" deme hakları bile yok.. bu şartlarda bu kısır döngü böyle gider. en iyisi boşuna ne çene yoralım, ne klavyeleri bozalım boşuna.
biraz öğrencinin açısından bakmayı deneseniz, deneseler; bu sistem iyileşir de herkes kendi açısından bakıyor. mesela benim trigonometrim iyi ama dersi ve konuyu gereksiz buluyorum. dinim de iyi ama dersi gereksiz buluyorum. 8.sınıfta hristiyanlık yahudilik var ama onlar seçmeli olmalı. geçen seneki teog sorularında bile budizm tanrıları sorulmuş. dinim islamiyet kardeşim, budizmden bana ne? cevap ver buna. ölene kadar müslüman olmayacak mısın? yoksa budist mi olacaksın? kendin bilirsin ama ben olmayacağım. bunu seçmeli yapmak gerek.
yani haklı olduğumu sana tonla kanıtla gösterebilirim. daha ister misin? yoksa yazıyı okuyup fikrini mi değiştirdin?
Dediklerinin cevabını yorumumda vermiştim fakat istersen tekrar vereyim, bir insanın diğer alanlarda olması insana zarar vermez aksine bilgi insanı yüceltir. Üstelik o tarz devlet sınavlarında din dersi zorunlu değil, muaf olabiliyorsun. Bu sistem zorsa öbür arkadaşlar nasıl FULL yapıp çıkıyor, onlar robot mu? Bana onlarda olup kendinde olmayan şeyi söyle haklısın diyeceğim.
Sorumun cevabını alamadım fakat senin şu örneğini ele alalım mesela, fil ve maymunu karşılaştırma örneğini vererek istediğim soruyu kendi kendine sorduğunu düşünüyorum. FULL yapan adam maymunda sen fil misin? Bana farkınızı söyleyin o zaman haklı olduğunuzu söyleyeceğim.benim notlarımı bilmeden bana aptal muamelesi çekmesen daha iyi olurdu, ben kendim için konuşmuyorum burada herhalde. öğrencilerin geneli için konuşuyordum.
özel okullarda eğitim çok daha iyi 1. herkesin zekası ve yeteneği farklı bu 2. ben o dersler tamamen kaldırılsın demiyorum, herkes kendi yeteneğine göre ders seçsin diyorum. mesela ben beden-kimya seçerim.
ayrıca ben de zarar vermez diyorum ama sen adamın yazısını okumamışsın galiba. hocalar bu bilgileri bilemeyenlere zarar veriyor işte. gerek sözlü gerek de fiziksel zarar veriyor bazıları. bir de karne günü babayla olan boks maçı var.
robotluk kavramını derslerle ilgili kullanmadım. işe girince baştakilerin kölesi oluyorlar. baştakiler ne derse onu yapıyorlar. mesela hırsızlığı örten hakimler. buradan siyasi emellerini gerçekleştiriyor adamlar. bunların çoğunun düşüncelerini açıklamalarına izin verilmiyor. çünkü sistemde düşünce söyleme diye bir şey yok. ezberle geç. tamam sistem zor değil diyelim. ama demokrasiye aykırı işte. demokratiğiz diyoruz, kimseye seçme hakkı verilmiyor. adamlar istediği dersi koyuyor. hadi haklısın diyelim, seçmeliyi de boşverelim. ama başka sorunlar da var. mesela yıllık plana göre hareket eden ücretmenler var. almanya neden en iyi futbolculara sahip? çünkü beden derslerinde adamlar senenin büyük kısmında serbest oynuyorlar ve kendi seçtikleri sporu yapıp yapmamalarına göre not alıyorlar. peki ya bizde? futbola yeteneği olan kişi voleyboldan (bir de voleybol maçı olsa anlayacam, 5 yaşındaki bebeler gibi topu ondan ona atıyorsun, adı da parmak pas) veya öğretmenin seçtiği rastgele bir spordan not alıyor. almanyada ise futbola yeteneği olan kişi futboldan not alıyor, bambaşka spordan değil. neuer voleyboldan mı not aldı sanıyorsun, bizim gibi? hayır. kaleciliğinden not aldı.
bu yapılana eşdeğer bir olay söyleyeceğim:
fil ve maymunu karşılaştırıyorsun, hangisi daha iyi diye yarıştırıyorsun, ikisine de ağaca tırmanmalarını söylüyorsun. aynı şey. tamam dersleri öğrenebilirsin, ben de iyi öğreniyorum. ilkokulda da ortalamalarım çok yüksekti. hala da yüksek. ama bu dersleri öğrenemeyen de var. yani sırf biz yaşamıyoruz bu ülkede. ya bizim dediklerimi yapacaklar, ya da almanyadaki gibi öğrencilerin seviyesine göre okul olacak. 5'lik öğrenciler, 4-3-2-1 vs. diye gidecek. senin dediğine göre bu şekilde olmalı. çünkü alt seviyedekilerin gururu incitilecek derecede kötü davranılıyor, sırf öğrenemedikleri için.
Sorumun cevabını alamadım fakat senin şu örneğini ele alalım mesela, fil ve maymunu karşılaştırma örneğini vererek istediğim soruyu kendi kendine sorduğunu düşünüyorum. FULL yapan adam maymunda sen fil misin? Bana farkınızı söyleyin o zaman haklı olduğunuzu söyleyeceğim.
Kapasite dediğin şey nedir acaba?tamam haklıyım demiyorum, benim eksiğim yok kardeşim. ben de kenarda oturan sırasını bekleyen ikinci maymunum. eksiği olana sor ama onlar da öğrenemiyor, kapasiteleri bu kadar.
2 gün tatil 5 gün tatil ne alakamatematik derslerini kapatir 2 gun tatil 5 gun tatil yaparım .d