Herkesin cevaplarını okudum ve sorunu da bence yapman gereken en iyi şeyleri kendi öğrencilerim builder ekibime de diyorum
@Neria991 ' bizim ekibimiz de iken dediklerimi de azda olsun hatırlıyorum. @MrYaman şu an ekibimde azda olsa sana klasik sözler haricinde daha farklı şeyler söyleyeceğim.
Mesela => WG öğren demiş bir builderin işine WG yaramaz bana göre ve temel olarak dağ yapacaksan ya da terraform yapacaksan VoxelSniper veya World edit kullanmana gerek yok onun yerine world painter indirip 30dk(Yarım saat ) içerisinde birçok dağ yapıp terraform yapabilirsin. Ben artık öyle yapıyorum ve kendini kısıtla hayal gücünün sınırsız olduğunu bil ama kısıtlı iş yap sebebi " Kısıtlı olmak dan kastım şu map bu kadar boyutta filan diye kendine sınırlar oluşturman " bunun sana yararı stratejik bir olanak sağlayacaktır.
Google arama motoruna ne konuda uzman olmak istiyorsan onu yaz örneğin ; " Minecraft Super Modern Builds " yazıp göreselleri arat bir yapıyı yapmaya çalış bittiğinde bir daha en az 5 , 10 defa tekrar et eline otursun o işlemeler başka bir yerde kullanırsın. yardımcı olur. World edit öğren ben Woxel daha iyi diyip duruyordum lakin değilmiş " Smooth , Fill " gibi komutlarda ne kadar iyi olduğunu kanıtladı benim için sadece alan seçimin de ve copy - paste kullanırken baya avantajlı Woxel Sniper onun haricinde işime yaramıyor. Bura ya kadar sadece sana sorunu açıkladım. Şimdi ise sana cevap vereceğim.
Map yapacaksan " 1.7.2 " olarak yap "1.8.x" e uyarlanabilir ama 1.8 olan bir mapı çekemezsin 1.7.2 ye , Türkiye deki çoğu map anlayışı hcyle komutu yuvarlağı dörde (4) böl ve 4/1 ni yaparak rotate 90 yapıp. " Yapıyı sag tarafa çevir " geri kalan 4/3 ü paste yapmak ve map bitti kale ve doğal alan türkiye içerisinde ki MC de ki mimarlık anlayışı bu ama benim sana tavsiyerim " Desen öğren , Custom yapı ( Modern - Medival ) karışımı " yapılar yap. İnternet den öğrendiklerine bunun burasına şunu koyarsam ne olur gibi tarzlar dene yoksa benim bu dediklerimin bir anlamı kalmaz. Deneyim farkı ve bu işin asıl cevabı da deneyimdir " belli bir deneyim yani ögrenilmişlik bilgi birikimin olsun " eğer sorun olursa ö.m ve ya skype den yazabilirsin herkese yardımcı ve yeni gelenlere yardımcı olmaya hazırız.

Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Teşekkürler.