Minecraft'da Neden Zıplayarak Koştuğumuzda Çabuk Acıkırız?

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Minecraft'ta exhaustion ve saturation vardır. Bu konu üzerinde çok uzun zamandır çalışmıyorum ama kısaca mantığını anlatabilirim.
Exhaustion 0.0'dan başlar, 8'e kadardır. Her 8 olduğunda yarım açlık barı acıkırsın ve exhaustion sıfırlanır.
Her adım attığında bir miktar artar, zıpladığında ise yürüdüğünden daha fazla artar. Koştuğunda yine biraz daha hızlı artar. Taa ki 8'e ulaşana kadar.
Hem hızlı koşup hem de zıpladığında bu nedenle çok daha hızlı acıkırsın.

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bir şey diyeceğim. Bu gerçek dünyanın fiziği. Sen Minecraft ın fizik kurallarını oluşturmadan, gerçek dünyanın fizik kurallarıyla minecraft'taki iş ve enerjiyi hesaplayamazsın. Önce minecraftın fizik kurallarını oluşturman gerek.

Mesela ben bir PVP profesyoneliyim. Matematiksel PVP üzerine çalışıyordum biraz.

Taktiğime göre, kaçan bir insanı dik üçgen taktiği ile kesin olarak yakalayabiliyoruz. Ve benim karakterimin olduğu yerdeki açıdan oluşan üçgenin trigonometrisi olarak sinüs oranını kullanıyorum.

Ve ben bunun üzerine düşündüm. Minecraftta açı diye bir şey yok. Bloklar üzerine kurulu bir oyun.
O yüzden sin30 cos30 gibi şeyler yokta direk SinAlpha bloğu ve CosAlpha bloğu üzerinden hesaplar yapıyorum.

Yani birim çemberi Minecraftın üzerine inşa edersek sin30 un değerini gösteremeyiz.
Fizik içinde geçerli aynı şey. O yüzden kendi kurallarını oluşturman lazım.

Şunu da eklemek istiyorum.
İş yani W nin formülü yer değiştirme x kuvvet değildir.
Genelde sorularda cos'u 0 derece alırlar. Cos0 un değeri 1 dir. O yüzden formüle eklemezler.

Yani Minecraftta bir vektör yok. Sen Steve yi iş yapmış varsayarak işi hesaplıyorsun fakat Fizik varsayımlarla olmaz o yüzden kendi kurallarını oluşturmalısın.

W nin formülü : kuvvet x yer değiştirme x cosx dür.

Yani burada sen stevenin cos0 luk bir iş yaptığını varsayamazsın.

O yüzden Minecraft'ta iş diye bir şey yoktur.
[DOUBLEPOST=1433697498,1433696779][/DOUBLEPOST]
Hayır bu hatalı ve sadece kütleyi hesaplamış. Elmayı, altın seti katmamış. Ben kütle dışında ağırlığı işi ve enerjiyi de buldum.

Son düzenleme:

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir şey diyeceğim. Bu gerçek dünyanın fiziği. Sen Minecraft ın fizik kurallarını oluşturmadan, gerçek dünyanın fizik kurallarıyla minecraft'taki iş ve enerjiyi hesaplayamazsın. Önce minecraftın fizik kurallarını oluşturman gerek.

Mesela ben bir PVP profesyoneliyim. Matematiksel PVP üzerine çalışıyordum biraz.

Taktiğime göre, kaçan bir insanı dik üçgen taktiği ile kesin olarak yakalayabiliyoruz. Ve benim karakterimin olduğu yerdeki açıdan oluşan üçgenin trigonometrisi olarak sinüs oranını kullanıyorum.

Ve ben bunun üzerine düşündüm. Minecraftta açı diye bir şey yok. Bloklar üzerine kurulu bir oyun.
O yüzden sin30 cos30 gibi şeyler yokta direk SinAlpha bloğu ve CosAlpha bloğu üzerinden hesaplar yapıyorum.

Yani birim çemberi Minecraftın üzerine inşa edersek sin30 un değerini gösteremeyiz.

Genelde sorularda cos'u 0 derece alırlar. Cos0 un değeri 1 dir. O yüzden formüle eklemezler.

Yani Minecraftta bir vektör yok. Sen Steve yi iş yapmış varsayarak işi hesaplıyorsun fakat Fizik varsayımlarla olmaz o yüzden kendi kurallarını oluşturmalısın.

Hayır Minecraft'ın motoru vektörler üzerine çalışır. Minecraft'ın koduna bakarsan görürsün. Ya da F3 tuşuna basıp açılan konsola bak.
Minecraft'da bütün işlemler fizik kuralları kullanılarak yapılır.
Ayrıca işin formülü;
W = F Δx
dür. Kosinüs ile alakası yok.
Ben Steve'i iş yapmış olarak varsaymıyorum. Steve zaten iş yapıyor.
Ayrıca Fizikte hipotezler vardır ki bunlar bir bakıma varsayımdır. Kendi kurallarını oluşturmak diye bir şey kesinlikle bilimsel değil. Evrenin belli kanunları vardır. Onlar uygulanmak zorundadır.
Ve Matematiksel açıdan (Matematiğim çok iyidir programlama yapıyorum) düz bir doğrultuda hatasız seninle aynı hızla giden ve senden kaçan birini yakalaman imkansızdır. Hızlarını vektör olarak alırsan anlarsın. Kesişmezler.
Ayrıca yine Matematiksel olarak düz bir doğrultuda hatasız seninle aynı hızla giden ve senden kaçan birine en fazla ona tam doğrusal olarak gidersen yaklaşırsın. Diküçgenle alakası yok.
Fizik kuralları her yerde vardır. Yani Minecraft'da da İş vardır.
[DOUBLEPOST=1433700301][/DOUBLEPOST]

Bu arada söylemeyi unuttum Minecraft 3B ve OpenGL kullanan bir oyun olduğu için her yerde Vektörler ve Matrisler var. Bunlarda saf Geometri demek. Tabii ki de sin(30) un bir değeri var. sin(30) her yerde 1 / 2'dir.

ZereftheBlackMage

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Fakat hatan var, sen elmayı 5-8 cm alarak teorik yaklaşmışssın olaya ama elma boyu sabit kalmaz. Bu da bazen hızlı, bazen yavaş acıkmamıza sebep olurdu. Ayrıca zıplamada söz konusu olan yerçekimi ivmesini almadığın için de normalden az bir değer çıkar ki onu da alsaydın o zaman
yerçekimi 9,80665 m/s2 dir. Senin bulduğun değer 3561831474.6193293885601577909271 m/s2 dir.
9,80665x3561831474.619329388560157790927= ortalama 349293,2597'dir. Buna göre bir zıplamamız 2 açlık barına değer olmalıydı.[DOUBLEPOST=1433700938,1433700805][/DOUBLEPOST]Ayrıca kısaca:
Zıplarken de enerji harcarsın, koşarken de.
Enerji harcarken h^12c^6o^6 yani besin kullanacağı için acıkırız.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Fakat hatan var, sen elmayı 5-8 cm alarak teorik yaklaşmışssın olaya ama elma boyu sabit kalmaz. Bu da bazen hızlı, bazen yavaş acıkmamıza sebep olurdu. Ayrıca zıplamada söz konusu olan yerçekimi ivmesini almadığın için de normalden az bir değer çıkar ki onu da alsaydın o zaman
yerçekimi 9,80665 m/s2 dir. Senin bulduğun değer 3561831474.6193293885601577909271 m/s2 dir.
9,80665x3561831474.619329388560157790927= ortalama 349293,2597'dir. Buna göre bir zıplamamız 2 açlık barına değer olmalıydı.[DOUBLEPOST=1433700938,1433700805][/DOUBLEPOST]Ayrıca kısaca:
Zıplarken de enerji harcarsın, koşarken de.
Enerji harcarken h^12c^6o^6 yani besin kullanacağı için acıkırız.
İşlem hatasını gösterdiğin için çok teşekkür ederim birazdan düzelteceğim. +1

Kaan697

Vae Victus
En iyi cevaplar
0
Oyunda taşıdığın ağırlık sana bir etki etmiyorsa bunu sadece 1 elma taşırken de hesaplayabilirdin kanımca ?