Minecraft'da Neden Zıplayarak Koştuğumuzda Çabuk Acıkırız?

Won5

Patates Avcısı
En iyi cevaplar
0
Minecraft'ta exhaustion ve saturation vardır. Bu konu üzerinde çok uzun zamandır çalışmıyorum ama kısaca mantığını anlatabilirim.
Exhaustion 0.0'dan başlar, 8'e kadardır. Her 8 olduğunda yarım açlık barı acıkırsın ve exhaustion sıfırlanır.
Her adım attığında bir miktar artar, zıpladığında ise yürüdüğünden daha fazla artar. Koştuğunda yine biraz daha hızlı artar. Taa ki 8'e ulaşana kadar.
Hem hızlı koşup hem de zıpladığında bu nedenle çok daha hızlı acıkırsın.
İrfan Abi çok güzel açıklamış...

Neria991

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Sen koşunca 1 iş yapmış olursun.Ama koşarak + zıplayarak yürürsen 2 iş yaparsın. 2 iş yaptığında harcadığın enerji sayısı 1 iş yaptığından daha fazladır.Daha çok enerji harcadığın için daha çok besine ihtiyac duyarsın :D

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sen koşunca 1 iş yapmış olursun.Ama koşarak + zıplayarak yürürsen 2 iş yaparsın. 2 iş yaptığında harcadığın enerji sayısı 1 iş yaptığından daha fazladır.Daha çok enerji harcadığın için daha çok besine ihtiyac duyarsın :D
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

HE HE TAMAM SEN HAKLISIN TAMAM TAMAM

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Güzel hesaplamışsın ama karakterin kendi özgül fizik ağırlığını da dahil etmek gerek. Yer değiştirme ve ağırlık hesabından buna gideceksen unutmaman gerekirdi.

Edindiğim bilgilere göre* "Steve"in kilosu 177-196 lbs aralığında bir değere karşılık geliyor. En standart haliyle bunu 85 kilogram alırsak ağırlığı 850 Newton'luk bir etki yapacak. Karakter dayanıklılığına girmeden düz hesapla toplam taşıyabileceği kütleye eklersen 356183232.46 kg, 3561831474.6 N olur. Hesaplamaya buradan devam et.

Neria991

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Her bi hesabı katacaksanız nether/end veya farklı yükseklikteki potansiyel enerjileride katın

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şimdi yaptığınız tüm hesapları silin. SİZ Şu anki dünyaya uyarlayarak hesap yaptınız. Minecraft kare bi dünya. Hadi bakalım internetten de dünya nın kare versiyonuna göre olan hesapları bulup ctrl c ctrl v yapıp başlıkları değiştirin de görelim xD
İnternet'den neden hesaplamalar bulayım ki kendim daha güzel yapıyorum. Herkes sen değil.
Siz Minecraft Dünyası'nı yalnızca oyun içinden görüyorsunuz. Ben koddan gördüğüm için Minecraft'taki hareketlerin fizik kuralları ile yapıldığını biliyorum.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Fizikten 91 aldım yalnız ynlış olmasın da [emoji14]
Ayrıca MC dünyasının çekirdeği yok, bunu da unutma. Erişebildiğn yer (survival'da) katman kayası(Hesabını yaptığın dünyaya göre manto) bu yüzden bir kere yalnışın var , çekirdek yokki ona göre hesap yapasın...

Hadi bunları geçtim MC da ay ve güneş arasındaki uzaklığı bilmiyorsun ki newton u hesaplayacaksın , adamcağız görse ağlardı gülmekten :D
Trevor a dönüştürtmeyin la beni :/
Ne sallıyorsun? Minecraft'da Ay ve Güneş arasındaki mesafe 59.999.999 metredir. Ama kütle çekimini bulmak için hesaplama yapmana gerek yok. Minecraft'ın düşme algoritmasına bakarsan zaten belirli bir kütle çekimi olduğunu görürsün.[DOUBLEPOST=1433755040,1433754915][/DOUBLEPOST]Bu arada Fizikten 100 aldım.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Arkadaş anlamak istemiyor ve kendi kafasında bi uzaklık falan vermiş olsa bile mc dünyasındaki dünya kütlesi ve steve kütlesini bilmeden hesap yapıyor, bunları geçtim yerçekime heryerde eşit gibi bi laf etti en çok ona üzüldüm :/
Ben sadece Espri yapmıştım :( Cem iyi dostumdur tabi hakikaten çok yanlışların olduğu bir denklem :S