Şimdi boş yapan yakışıklı kardeşlerimi geçersek bu ortamda uzun süredir bulunduğumdan gördüğüm şeylere dayanarak sorularını cevaplayayım.
İLK SORU-)Türkiyede bu işler neden olmuyor ?
Java/Bukkit bilen kişi sayısı az-)
Yüksek kalitede bir sunucu işini gerçekten iyi bilen bilgisayar programcılarının elinden çıkar.
Adminin 'Uçsun Kaçsın,Gökten Tavuk yağsın,Yere düşünce kale schematiği yüklesin' gibi uçuk fikirleri karşısında bizim yetersiz
geliştiricilerimizin verdiği cevap 'Hallederim , o neki la'.Tam 5 gün uğraştıktan sonra Skype'dan engelleyip Admine bir daha mesaj
atmaz tabi.Onun yerine 'Deli mi sevdi seni birader ?' diye sorup daha mantıklı şeyler düşünmesini söylemek her babayiğidin yaptığı
şey değildir.
Az Para ,Aşırı Fazla İş-)
Bu durum mimar arkadaşların da başına geliyordur.10 liraya,20 liraya aşırı fazla şeyler isteyenler yapmayıncada arkanızdan
konuşan bi topluluk var.Veyahut size ucuza iş kapatıp,sizin yaptığınız işi başka kişilere satan kişiler de var.
Şahsen bana 20 liraya Hunger Games eklentisi yazdırmaya kalkan insanlar oldu.MySQL/HikariCP destekli hemde.
Bazende bu durum tam tersi oluyor.İşi alacak mimar/geliştirici egoist,çok para isteyen az iş yapan biri oluyor.
100x100 alanlık basit bi Arena schematiğine 200TL isteyen mimar grupları gördüm ben.Her ne kadar işini güzel yapsanda
koyduğun şey blok hani.
Şimdi niye mimarlara laf geçiriyon burdan diyecen,ülkede geliştirici yok ki böyle bi pislik yapsınlar.
Vele-Öhm Yakışıklı Kardeşlerimiz-)
Bu kardeşlerimiz minecraft oynamayı sevipde doğru düzgün terbiye almamış yada henüz gelişme çağında oldukları için
yaptıkları hareketleri yeterince düşünemeyen kişilerdir.Uzun süreli bi savaştan sonra tek çözümün alamadıkları anne
şevkatiyle yaklaşmak olduğunu buldum.
Kendileri süper mimar,en iyi hacker,en üstün geliştirici gibi nâmlara sahiplerdir.
2. SORU-) Neden global Sunucularımız yok ?
Ben sana bir şey sorayım.Kaç tane sunucu admininin premium hesabı var ?
3. SORU-) neden milletin kendisine ait hiçbirşeyi yok ?
Var.Sadece destek görmediğinden klasörlerde byte(toz) tutuyorlar.
Bunun genel sebebi grup olarak çalışamamız.Yani adam gibi gruplanamıyoruz.
Gruplansak bile iki gün sonra saçma salak bi sebepten geri dağılıyoruz.