Arkadaş sen çok yanlış anlamışsın, bahsettiğim eğlence, içki, kumar gibi insanı zevke getirecek alışkanlıklar değil. Bahsettiğim eğlence insanı geliştirebilecek bir aktivitenin zevk alınarak yapılmasıdır. En güzel örnek verdiğin tepkidir şu an senin, alıntıladığım mesajında askerin zorlu olduğunu ve yaparken günleri sayacağın anlamına geliyor, sen bunu yaparsan geçici disiplin elde etmiş olursun, sana asıl disiplini verenler meslek olarak askerlik yapan insanlardır. Çünkü onlar bu işi sevmiştir ve kendi isteği doğrultusunda askeriyeyi seçmiştir(çoğu), asıl disiplin onlardadır. Senin süren bitince aldığın o eğitimi ve disiplini umursamayacaksın, çünkü beynin o zevke alışmamıştır.Disiplin ve eğlence, askerde mutluluklar o zaman.
Disiplin dediğin şey sıkı düzendir. Sıkı olmak ise sıkıcıdır. Disiplinde eğlence yer almaz hiçbir insan kendisine zorla bir şey yaptırıldığı için mutlu olmaz. Sonradan askere gidenler ise askerliği sevdiği için gitmiyor eğer asker olarak yüksek rütbe ile emekli olursan daha fazla emekli maaşı alırsın büyük çoğunluk o yüzden gidiyor öyle sırf disiplinli hayat ohh askerlik falan filan için gitmiyorlar emekli olsam da yan gelip yatsam diye gidiyorlar. Kavramları çok karıştırıyorsun. Eğlence ve disiplin bir arada olmaz olamaz bir arada gibi gösterilir ancak hep bir şeyler eksiktir. Realist düşünün.Arkadaş sen çok yanlış anlamışsın, bahsettiğim eğlence, içki, kumar gibi insanı zevke getirecek alışkanlıklar değil. Bahsettiğim eğlence insanı geliştirebilecek bir aktivitenin zevk alınarak yapılmasıdır. En güzel örnek verdiğin tepkidir şu an senin, alıntıladığım mesajında askerin zorlu olduğunu ve yaparken günleri sayacağın anlamına geliyor, sen bunu yaparsan geçici disiplin elde etmiş olursun, sana asıl disiplini verenler meslek olarak askerlik yapan insanlardır. Çünkü onlar bu işi sevmiştir ve kendi isteği doğrultusunda askeriyeyi seçmiştir(çoğu), asıl disiplin onlardadır. Senin süren bitince aldığın o eğitimi ve disiplini umursamayacaksın, çünkü beynin o zevke alışmamıştır.
Atladığın bir nokta var, beyin sıkıcı olan işlerden kaçar, eğlenceli işler aramaya çalışır. Yukarıda anlatmış olduğun şey geçici disiplindir, son örneğin harika, "emekli olsam da yan gelip yatsam diye gidiyorlar" işte bunu diyorum ben, bu geçici disiplindir. Her asker dediğin gibi değildir. Gerçek disiplini sadece beynine kabul ettirerek elde edersin. Çünkü beyin zevk ister ve sorumluluk duyduğun alanı zevke göre yorumlarsan ve beynini kandırmayı başarırsan, o zaman disiplin elde edersin. Mesela Albert Einstien, adam sıkı sıkı çalışırdı ve hayatı boyunca disiplinli bir irade göstererek ilerlerdi işinde. Çünkü adam çalışmayı zevk haline getirmişti, bilgi öğrenmek adamın hoşuna gidiyordu. Umarım kavramışsındır, benden bu kadar.Disiplin dediğin şey sıkı düzendir. Sıkı olmak ise sıkıcıdır. Disiplinde eğlence yer almaz hiçbir insan kendisine zorla bir şey yaptırıldığı için mutlu olmaz. Sonradan askere gidenler ise askerliği sevdiği için gitmiyor eğer asker olarak yüksek rütbe ile emekli olursan daha fazla emekli maaşı alırsın büyük çoğunluk o yüzden gidiyor öyle sırf disiplinli hayat ohh askerlik falan filan için gitmiyorlar emekli olsam da yan gelip yatsam diye gidiyorlar. Kavramları çok karıştırıyorsun. Eğlence ve disiplin bir arada olmaz olamaz bir arada gibi gösterilir ancak hep bir şeyler eksiktir. Realist düşünün.
Ciddi misin ? Ezberleyerek öğrenmek ile öğrenerek öğrenmenin arasında dağlar kadar fark var.Öğrenerek öğrenirsen(Yaparak/Uygulayarak öğrenirsen) ezberci bir öğrenciye göre kat kat üstünsündür. Şunu da bilinki eğer bir kişi ezberleyerek yani eğitim sistemimizin mantığıyla sınavlara girerse başarılı ama yaparak öğrenirse hem sınavlarda hemde gerçek hayatta önceki halinden kat kat zeki olur.Birde insanlar beyninin %4'ünü kullanıyor.Eğer insanlar beyninin keşke %100'ünü kullanabilseydi ki öyle bir şey olsa bile bazı insanlar var ki beyninin %4'ünü kullanmayı bile haketmiyor.(Bu benim düşüncemdir ama herkesin düşüncesine saygı duyarım.)Ezberleyerek kazanacağını bildiği için zekidir. Ezberlemeden kazanacağını düşünen kişi zeki falan değildir süzme (malum kelime)'dir.
Ve şu da var insanlar bir şeyi mantık çerçevesinde öğrenirse, o bilgi akıldan çıkmaz, bir şeyi öğrenirken öğretmeye çalışın, kendinize öğretmeye çalışın.Ciddi misin ? Ezberleyerek öğrenmek ile öğrenerek öğrenmenin arasında dağlar kadar fark var.Öğrenerek öğrenirsen(Yaparak/Uygulayarak öğrenirsen) ezberci bir öğrenciye göre kat kat üstünsündür. Şunu da bilinki eğer bir kişi ezberleyerek yani eğitim sistemimizin mantığıyla sınavlara girerse başarılı ama yaparak öğrenirse hem sınavlarda hemde gerçek hayatta önceki halinden kat kat zeki olur.Birde insanlar beyninin %4'ünü kullanıyor.Eğer insanlar beyninin %100'ünü kullanabilseydi ki öyle bir şey olsa bile bazı insanlar var ki beyninin %4'ünü kullanmayı bile haketmiyor.(Bu benim düşüncemdir ama herkesin düşüncesine saygı duyarım.)