niye bazı şeyler hep yaşa baglı ?

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Sana şöyle açıklayayım 9-10 yaşında ki herhangi bir çocuk kendinden büyük olan insanlardan daha mantıklı (mantıksal değil mantıklı denir ona) ve düzgün konuşamaz çünkü o henüz çocuk düzgünlüğü mantığı büyüğünden öğrenecektir yürümeden koşamazsın. Ayrıca 10 yaşında falan filan yaşınızı söyleyememenizin nedeni kendiniz ile barışık olmayıp öz güvensiz oluşunuz kalkıp kimseye *** atmayın (*** küfür değildir rapor etmeyin idrar yazsam olay çıkmaz *** yazınca auwww ne auvv) 4 sayfa yazı okuyacak halim yok. Kalkıp bana ama ben şöyle böyle dedim demeyiniz. Ben en baştaki mesajı okudum ona göre yazdım. Ayrıca konu biraz bölündü ama bunun sebebi büyükler demişsin işte asıl sıkıntı burada kendin ile barışık olmadığın ve sorumluluk almaya hazır olmadığın için suçu hemen başkalarına atıyorsun böyle biri nasıl kalksın da büyüklerden daha mantıksal(!) konuşsun. sayın türk dil kurumu bir el at mantıksal nedir ya

Olgunluk yaşta değil baştadır. 30 yaşında senden çocuk adamlarda vardır. 10 yaşında 50 yaşındaki adamdan daha olgun adamlarda vardır.
Bana bir tane örnek versene.

OsuranJIJEK

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
adam banner die 2 mic resmi koyup banner yapıom isteyen bana ulaşsın dio sonra kötü olmuş diyince sövüo bizde onlara vestel diyoruz

ByAehn

Lhaewion Reveth
Süper Üye
En iyi cevaplar
0
Mâlesef "akıl yaşta değil başta dır" sözü bir yere kadar doğru. İnsan ancak kendisinden 2-3 yaş büyük gibi düşünebilir. Mesela 12 yaşındaki bir çocuk 15 yaşında gibi davranıyor fakat 2 dakika sonra bir Bakmışsın 12 oluvermiş.

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
Vilet anlamı:
1. isim Oğul, çocuk

18 yaşına kadar herkes çocuktur (vilettir) o zaman hepimiz viletiz ?

bluestorm02

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu düşüncenin ortaya çıkmasının sebebi olgunlaşmamış çocukların büyük bir çoğunluğunun küfür etmesi, yalan sölemesi, adam gibi konuşmaması yüzündendir yani küçük yaşlı büyük bir çoğunluk bu şekilde olduğu için böle bir anlayış vardır.

Vilet anlamı:
1. isim Oğul, çocuk

18 yaşına kadar herkes çocuktur (vilettir) o zaman hepimiz viletiz ?
18 yaşına kadar o resmidedir örneğin 15 yaşından büyük biri normal olarak olgunlaşmıştır kendi kararını verebilir ama resmi olarak çocuktur.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Ulan benim anlamadığım şey çocuk desem laf etmeyeceksiniz ama véléd diyince mi laf ediyorsunuz. (sansür yapmaya çalıştım olur inş.)

Realizes

play.RevolutionMC.com Yakında !..
En iyi cevaplar
0
Karalanmış bir sözcük. Genel kullanım alanının dışına çıkmış. Misal ; Mevlana'nın ortanca oğlunun ismi 'Sultan Vel@' dir. (Guzel Sansur)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ülkemizde ***** diye çok saçma gereksiz bir kavram ortaya çıkmış onlara göre 9 10 yaşındaki insanlar hiçbirşeyi beceremeyen düzgün oynayamayan insanlardır onun yüzünden her zaman 1 adım geride sanal dünyaya baslarlar
5 harfli (&L@ (Best sansür ever)) geliyor. X topluğunda rütbe istiyor. Veriyorsun. Hainlik yapıyor, küfür ediyor, topluluğu batırıyor.
Hile açıyor, kurallara uymuyor, 2 satırlık şeyi okumak yerine "ulan bu ne biçim şey *** gibi ben senin **** *** *** ***" diyor.
Sürekli küfür ediyor.

Ve 9-10 yaşındaki kişilerin %95'i bu şekilde.