Skript ve Java Karşılaştırması - Skript mi iyi Java mı?

Bunu okudunuz, sizce hangisini seçmek mantıklı?

• Kullanılan toplam oy
    90

EminGny

İşsiz
En iyi cevaplar
1
Ama şimdi java genel bir programlama dilidir; herşeyi uzun uzadıya genişçe yapabilirsiniz ama sadece minecraft kodlaması için ise bence skript çok çok daha iyidir. Çünkü oldukça sadeleştirilmiş bir dili var

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Canum senin temelin ne ayıptır sorması :( Temelin tamamı demişsin, temelin tamamını öğrenirken araştırması gerekir ve ekstra şeyler de bulur :( Normale geçer bana göre. Tabii senin temel dediğin ne*
Temel Java hakkında bilinmesi zorunlu ama basit şeylerdir. Temel terimlerden oluşur, int, string, boolean, object, class, package, abstract, final, static, return, break. Bunların hepsini bilen biri Java'nın temelini öğrenmiş, temelin ekstrası yoktur temel bilinmesi zorunlu olan bilgilerdir ve ilk öğrenilenlerdir.[DOUBLEPOST=1432038748,1432038680][/DOUBLEPOST]
Ama şimdi java genel bir programlama dilidir; herşeyi uzun uzadıya genişçe yapabilirsiniz ama sadece minecraft kodlaması için ise bence skript çok çok daha iyidir. Çünkü oldukça sadeleştirilmiş bir dili var
Gidin bir İngiliz forumuna yazın Skript satıyorum diye. Konunuzu kapatırlar, sadeleştirilmiş bir dili var ama laglı. Bazı özellikleri yok. Sadeleştirilse ne yazar?

EminGny

İşsiz
En iyi cevaplar
1
Temel Java hakkında bilinmesi zorunlu ama basit şeylerdir. Temel terimlerden oluşur, int, string, boolean, object, class, package, abstract, final, static, return, break. Bunların hepsini bilen biri Java'nın temelini öğrenmiş, temelin ekstrası yoktur temel bilinmesi zorunlu olan bilgilerdir ve ilk öğrenilenlerdir.[DOUBLEPOST=1432038748,1432038680][/DOUBLEPOST]
Gidin bir İngiliz forumuna yazın Skript satıyorum diye. Konunuzu kapatırlar, sadeleştirilmiş bir dili var ama laglı. Bazı özellikleri yok. Sadeleştirilse ne yazar?
Hayır demek istediğim şu biri server açacaksa javayı öğrenip zaman kaybetmesine gerek yok; skript ile çok basitçe yapılabilir. Ama tabi işin profosyenel tarafına bakarsan orası başka

Ardart

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Haklısın, Java hem lag yapmaz hemde neredeyse istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Ama Skriptde çok olay (event) ve efekt yoktur. O yüzden bu işi çok isteyenler Javaya başlamalı, öyle küçük skriptler yapmak isteyenlerde Skripte başlayabilir. Bu benim düşüncem. Herkese iyi forumlar arkadaşlar! :D

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Hayır demek istediğim şu biri server açacaksa javayı öğrenip zaman kaybetmesine gerek yok; skript ile çok basitçe yapılabilir. Ama tabi işin profosyenel tarafına bakarsan orası başka
Peki efenim neden, MineZ, MCSG gibi büyük sunucular Skript gibi basit bir şeyi kullanmıyor da Java geliştirmenlerine 200$-300$ ödeyip kendi sunucularında çalıştırıyorlar.

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Java ile skriptin karşılaştırmasının yapılması yanlış. Skript bir eklenti ve yazılan olayları java diline dönüştürüp uyguluyor. Java bir bilgisayar kodlama dili iken skript sadece java ile yapılmış bir platformdaki eklentidir. Sadece yazılanları yorumlar. Kafamdakileri tam açıklayamamış olabilirim.

ByNovem

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Vallahi kahve esprileri yapma bana .s
Sinir oldum bugün javaya zaten array list inadına hata verdi sağolsun java

Array list le otomatik Tardis yer bulma fonksiyonu ekleyecektim public void ile 3x3x5 bir alan deli etti beni;
altıda 3x3 dolu alan olacaktı;
Kod:
          if(!(blocks1.getLocation().add(1, -1, -1).getBlock().getTypeId()== 0)){
                                    if(!(blocks1.getLocation().add(-1, -1, 1).getBlock().getTypeId()== 0)){
                                        if(!(blocks1.getLocation().add(-1, -1, -1).getBlock().getTypeId()== 0)){
                                            if(!(blocks1.getLocation().add(0, -1, 1).getBlock().getTypeId()== 0)){

if(!(blocks1.getLocation().add(0, -1, -1).getBlock().getTypeId()== 0)){

en sonunda böyle yapmak zorunda kaldım :D

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Java ile skriptin karşılaştırmasının yapılması yanlış. Skript bir eklenti ve yazılan olayları java diline dönüştürüp uyguluyor. Java bir bilgisayar kodlama dili iken skript sadece java ile yapılmış bir platformdaki eklentidir. Sadece yazılanları yorumlar. Kafamdakileri tam açıklayamamış olabilirim.
Tam dediğiniz gibi olmasada sayılır, Skript kesinlikle Java'yı yorumlamaz. Kendi tüm Eventleri açık tutar ve siz kullanırsanız ondan veri çeker. Hani kullanmadığınız şeyden dolayı bile Lag yapar.[DOUBLEPOST=1432039085,1432039042][/DOUBLEPOST]
Sinir oldum bugün javaya zaten array list inadına hata verdi sağolsun java

Array list le otomatik Tardis yer bulma fonksiyonu ekleyecektim public void ile 3x3x5 bir alan deli etti beni;
altıda 3x3 dolu alan olacaktı;
Kod:
          if(!(blocks1.getLocation().add(1, -1, -1).getBlock().getTypeId()== 0)){
                                    if(!(blocks1.getLocation().add(-1, -1, 1).getBlock().getTypeId()== 0)){
                                        if(!(blocks1.getLocation().add(-1, -1, -1).getBlock().getTypeId()== 0)){

if(!(blocks1.getLocation().add(0, -1, -1).getBlock().getTypeId()== 0)){

en sonunda böyle yapmak zorunda kaldım :D
Tabi algoritma bilgisi biraz önemli :D İstersen bir algoritma yazabilirim istediğin şeyle ilgili buraya.

ByNovem

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Tam dediğiniz gibi olmasada sayılır, Skript kesinlikle Java'yı yorumlamaz. Kendi tüm Eventleri açık tutar ve siz kullanırsanız ondan veri çeker. Hani kullanmadığınız şeyden dolayı bile Lag yapar.[DOUBLEPOST=1432039085,1432039042][/DOUBLEPOST]
Tabi algoritma bilgisi biraz önemli :D İstersen bir algoritma yazabilirim istediğin şeyle ilgili buraya.

İşe yarıyormu kardeşim yarıyor salla algoritmayı :D

CmJustice

I started a joke...
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Java tabii ki skript'e göre çok daha işimize yarayacak bir dil. Daha kapsamli ve ilerde iş olanaklari taniyor. Ancak buraya yazdiklarinin kulaktan duyma bilgiler hatta söylentiler olduğunu gayet net sezebiliyorum. Skriptin performansa bir etkisi yok degil ancak yukarda abarttigin gibi etkisi, javadan farki gozle gorulur kadar fazla değil. Uzunluk konusunda ise tekrar sana katilmam mumkun degil. Skript Javaya gore cok daha kisa bir dil. Burada Javayi kotulemiyorum tabii ki ancak yeni baslayanlar icin ideal bir dil. Neden ideal, cunku kodlamanin temel mantigini ogretiyor ve bunu sadece ingilizce mantikli cumle kurdurarak yapiyor. Sana kodlarken nasil dusunmen gerektigini anlatiyor bu cumleler. Skripti kaptiktan sonra ise bu bilgilerini java diline aktarmak bi hayli kolaylasiyor.
Bence gelecek sefere bu tarz bir konu acmadan once iyice bir arastirma yapmali, kulaktan duyma belki de uydurma bilgiler ile buraya gelip milleti yanlis yonlendirmemelisin.
Ayrica Java kodunda kucuk bi hata var. Dikkat et :)

ByNovem

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Java tabii ki skript'e göre çok daha işimize yarayacak bir dil. Daha kapsamli ve ilerde iş olanaklari taniyor. Ancak buraya yazdiklarinin kulaktan duyma bilgiler hatta söylentiler olduğunu gayet net sezebiliyorum. Skriptin performansa bir etkisi yok degil ancak yukarda abarttigin gibi etkisi, javadan farki gozle gorulur kadar fazla değil. Uzunluk konusunda ise tekrar sana katilmam mumkun degil. Skript Javaya gore cok daha kisa bir dil. Burada Javayi kotulemiyorum tabii ki ancak yeni baslayanlar icin ideal bir dil. Neden ideal, cunku kodlamanin temel mantigini ogretiyor ve bunu sadece ingilizce mantikli cumle kurdurarak yapiyor. Sana kodlarken nasil dusunmen gerektigini anlatiyor bu cumleler. Skripti kaptiktan sonra ise bu bilgilerini java diline aktarmak bi hayli kolaylasiyor.
Bence gelecek sefere bu tarz bir konu acmadan once iyice bir arastirma yapmali, kulaktan duyma belki de uydurma bilgiler ile buraya gelip milleti yanlis yonlendirmemelisin.
Ayrica Java kodunda kucuk bi hata var. Dikkat et :)
Yok devamını koymadım bana diyorsan.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
İşe yarıyormu kardeşim yarıyor salla algoritmayı :D
Buyur belki daha sonra işine yarar :D
PHP:
Location loc = p.getLocation().clone();
    int x = (int)loc.getX();
    int y = (int)loc.getY();
    int z = (int)loc.getZ();