Skript ve Java Karşılaştırması - Skript mi iyi Java mı?

Bunu okudunuz, sizce hangisini seçmek mantıklı?

• Kullanılan toplam oy
    90

Maruf61

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Konuyla ilgili olarak: tartismasina bile gerek yok tabii ki java

Peki efenim neden, MineZ, MCSG gibi büyük sunucular Skript gibi basit bir şeyi kullanmıyor da Java geliştirmenlerine 200$-300$ ödeyip kendi sunucularında çalıştırıyorlar.
Konu disi olarak: 200-300$ mi :D hehe cidden guldurdun. 200-300$ i dusuk kaliteli sunucular veriyor developerlara ki o bile cok dusuk bulunuyor. Buyuk sunucularda mesela hypixel, mineplex gibi vs. Developerlarina aylik minimum 15-25 bin dolar veriyorlar :) sahsen 1 haftada 150$ dan fazla kazandim sadece 3 kisiyle calisarak (buyuk pluginlerde deildi :) ).

Son düzenleme:

>>TheLegend<<

Легенды никогда не умирают
En iyi cevaplar
4
Java öğrenmeden o yerini istediğin kadar yırt, gene o eklentiyi yazamazsın. Önemli olan nasıl değil, neyi öğrendiğin. Temeli bilmeden eklenti yazmak tek kelime ile imkansız.
İmkansız demiyelim bro. Ben yazarlığa 3 sene önce daha çok acemi ve çaylakken işim gücüm paket yapımı iken sırf loglarda adım geçsin diye başladım. Sebebi; o zamanlar çok rakibim vardı eskiler belki bilir AhmetMelihTR adlı üyeyle ölümüne rekabetdeydik. Ama her halükarda yeni nesil yazarlarin kapismasi gibi sovmezdik kotuleyip camur atmazdik birbirimize. Yeni bir paket yaptığımızda ilk biz tebrik ederdik mükemmel bir saygı vardı. Yeni bir paket yapardı iyiyse derhal daha mükemmelinin yapımına başlardım. Bir defasında aynı gün paket yayınlayıp görülme sayısını yarıştırdığımızı bile bilirim. Şahsen o zamanlar onun zayıf noktasının yazarlık olduğunu düşündüm ve başladım araştırmaya. Sırf hırsımdan ve eklenti kodlaya kodlaya deneme yanılma yöntemiyle öğrendim javayı. O zamanlar hiç sevmezdim ama şimdi çok özledim o günleri. Kusura bakmayın giderayak nostaji yaptım.

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
İmkansız demiyelim bro. Ben yazarlığa 3 sene önce daha çok acemi ve çaylakken işim gücüm paket yapımı iken sırf loglarda adım geçsin diye başladım. Sebebi; o zamanlar çok rakibim vardı eskiler belki bilir AhmetMelihTR adlı üyeyle ölümüne rekabetdeydik. Ama her halükarda yeni nesil yazarlarin kapismasi gibi sovmezdik kotuleyip camur atmazdik birbirimize. Yeni bir paket yaptığımızda ilk biz tebrik ederdik mükemmel bir saygı vardı. Yeni bir paket yapardı iyiyse derhal daha mükemmelinin yapımına başlardım. Bir defasında aynı gün paket yayınlayıp görülme sayısını yarıştırdığımızı bile bilirim. Şahsen o zamanlar onun zayıf noktasının yazarlık olduğunu düşündüm ve başladım araştırmaya. Sırf hırsımdan ve eklenti kodlaya kodlaya deneme yanılma yöntemiyle öğrendim javayı. O zamanlar hiç sevmezdim ama şimdi çok özledim o günleri. Kusura bakmayın giderayak nostaji yaptım.

Ah, öyle saygılı rekabetler çok nadir. Benim de aynı rekabet SpigotMC'de var. Komut bloğu girişini sağlayan 2 tane eklenti var, ve biz birbirimizle rekabet içindeyiz. Ancak birbirimize de daima saygılıyız, ben onun pluginin sayfasına gidip çıkan sürümün çok güzel olduğunu söylüyorum, o da aynı şekilde söylüyor. Daima birbirimizi tebrik ettik şu ana kadar. Ben yeterince sattım, artık kaynak kodlarını sana vereyim dedim, Verdiği cevap sanılanın aksine Ver hadi ver ver olmadı... Eklentin çok güzeldi, umarım daha çok kazanırsın, lütfen satmayı bırakma oldu. Elbette bu kişi yabancı, ben sadece söylediklerini Türkçe'ye çevirdim.
Ben de Java'yı öğrenmedim, zaten mevcut C# bilgim vardı. Java ile C# çok benzer diller olduğundan Java'ya sanki yıllarca öğrenmişim gibi kısa sürede alıştım.
Sonra da eklenti yazımına başladım işte.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0

Bana da bu işleri öğreten, eklentileri falan tabi yazarlığı değil. Ahmet abiydi, ben daha foruma üye değilken 2011 yıllarında Hamachi'de tanışmıştık. Birlikte Faction sunucular açar paketler test ederdik ben tabi baya şaşırırdım. Ne zaman Hamachi'den ayrıldı o zamandan bu yana pek görüşemedik. Bende bu foruma üye olunca buranın bir üyesi olduğunu gördüm fakat nafile, sadece bir kaç cümle konuşabilmiştim onunla. Forumdan ayrılmıştı :( umarım geri döner.[DOUBLEPOST=1432360231,1432360007][/DOUBLEPOST]
Konuyla ilgili olarak: tartismasina bile gerek yok tabii ki java

Konu disi olarak: 200-300$ mi :D hehe cidden guldurdun. 200-300$ i dusuk kaliteli sunucular veriyor developerlara ki o bile cok dusuk bulunuyor. Buyuk sunucularda mesela hypixel, mineplex gibi vs. Developerlarina aylik minimum 15-25 bin dolar veriyorlar :) sahsen 1 haftada 150$ dan fazla kazandim sadece 3 kisiyle calisarak (buyuk pluginlerde deildi :) ).
Yabancı sektöründen dediğim gibi anlamam lakin günümüzde tanınan bir kaç HUB sunucuda Developerlık yaptığım var. Haftada 100TL kazandığımı hatırlıyorum, tabi öyle profesyonel sunuculara daha çok para veriyorlardır herhalde :D Sen daha iyi bilirsin çalıştıysan yabancı sektörlerde.

Cuaresma45

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
@KRHN YouTube de araştırırken sina5an diye bir YouTube kanalı buldum. Kanalında birçok programlama videoları vardı. Sıfırdan java adlı hepsi 40 dk lık 54 tane videosu var. Şimdi ben hepsini öğrensem de Bukkit in kodları farklı ve neyi nerede kullanacağımı bilmeden nasıl plugin kodlayabilirim? Onları öğreten bir kanal da yok. Olsa da 1 tane kolay gösterip gidiyorlar bana detaylı lazım.

Maruf61

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Herhangi bir program dilini ogrenmeye calismadan once yapabileceginiz en mantikli sey ingilizcenizi gelistirmek. Eger ingilizcenizi gelistirirseniz (bir konusmada konusulanlari anliyacak kadar) milyonlarca kaynak var sada java veya bukkit icin demiyorum tum diller icin.

Sorunun cevabina gelirsek. Javayi ogrendikden sonra spigot in javadocs sitesine girip her turlu methodun ne ise yaradigini anliyabilirsin (ingilizcen yoksa molla google var :) ) kisaca java ogrendikden sonra api ler cocuk oyuncagi :)

Cuaresma45

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Herhangi bir program dilini ogrenmeye calismadan once yapabileceginiz en mantikli sey ingilizcenizi gelistirmek. Eger ingilizcenizi gelistirirseniz (bir konusmada konusulanlari anliyacak kadar) milyonlarca kaynak var sada java veya bukkit icin demiyorum tum diller icin.

Sorunun cevabina gelirsek. Javayi ogrendikden sonra spigot in javadocs sitesine girip her turlu methodun ne ise yaradigini anliyabilirsin (ingilizcen yoksa molla google var :) ) kisaca java ogrendikden sonra api ler cocuk oyuncagi :)
O zaman ben 54 tane videoyu teker teker izleyip öğrenmeye çalışıcam. Craftbukkitle spigotun apileri ayni mi

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
@KRHN YouTube de araştırırken sina5an diye bir YouTube kanalı buldum. Kanalında birçok programlama videoları vardı. Sıfırdan java adlı hepsi 40 dk lık 54 tane videosu var. Şimdi ben hepsini öğrensem de Bukkit in kodları farklı ve neyi nerede kullanacağımı bilmeden nasıl plugin kodlayabilirim? Onları öğreten bir kanal da yok. Olsa da 1 tane kolay gösterip gidiyorlar bana detaylı lazım.
İyi misin? Şöyle düşün, Java alfabe Bukkit bir kelime. Alfabeyi bilmeden kelimeyi yazamazsın kelime bu alfabeden oluşur. Önce Java, sonra Bukkit öğreneceksin. Senin baktığın tüm kanallar çok güzel anlatıyor lakin sen Java bilmediğin için hiçbir şey anlamıyorsun. Alfabesini bilmediğin şeyin kitabını okumaya çalışıyorsun.

Maruf61

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
O zaman ben 54 tane videoyu teker teker izleyip öğrenmeye çalışıcam. Craftbukkitle spigotun apileri ayni mi
Craftbukkitin api si yok :D apisini gectim icindeki tum kodlar obfuscate edilmis. Yani icindeki.methodlar a(),b() seklinde kisaca neyin ne oldugunu ancak deneme yanilma ile anlayabiliosun. Neyse craft bukkit cok ilerisi isin packetlerle ugrasirsan isine yariyacak bise simdilik ihtiyacin yok :)
Eger normal bukkitten bahsediyorsan %90 ayni ama en son bukkitin javadoc unu falan kaldirmisdilar spigot uzerinden calis spigotta yaptigin uygulamalar bukkittede calisir :)

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Yok alıntıdaki alıntıya yazmıştım :(
Ama orta düzey için Win32de bayabi uzmanlaşmak gerekiyor :(
Tabi diğer libleride ekleyebilirsin*
Cpp çok fazla geniş*
Cogu dil temelde ayni degil mi zaten :( farki yaratan kutuphaneler :(
Sadece bukkit ile uğraşacaksan kodlama temellerini alman yeterli olacaktir bence :( bukkitte ne kadar jframe kullanilacagi tartisilir :(

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
54 tanesini izlemene gerek yok, belli bir seviyeden sonra senin istediğin şeyleri öğretmeyi bırakıyor, ana şeyleri öğrendikten ve javayı kavradıktan sonra (yaklaşık ilk 20 video falan) izlemene gerek yok, başta belki zorlanırsın ama araştıra araştıra alışırsın <_<

Cuaresma45

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
54 tanesini izlemene gerek yok, belli bir seviyeden sonra senin istediğin şeyleri öğretmeyi bırakıyor, ana şeyleri öğrendikten ve javayı kavradıktan sonra (yaklaşık ilk 20 video falan) izlemene gerek yok, başta belki zorlanırsın ama araştıra araştıra alışırsın <_<
Onları öğrenirim de örneğin yatağa yatınca mesaj atmasını istiyorum.
İF ile hangi kodları bir araya getirmeliyim. Kovayla suyu alınca birşeyler olmasını çözdüm ama başka doğru bir plugin yapınca bu sefer server plugini görmüyor. Plugin.yml yi falan unuttum demeyin herşeyi yaptım. Doğru diyorsunuz javayı öğreneceğim ama orda bukkit kodlarını anlatmıyor. Mesela e.getBed kodu onu nerede kullanacağımı göstermiyor.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Onları öğrenirim de örneğin yatağa yatınca mesaj atmasını istiyorum.
İF ile hangi kodları bir araya getirmeliyim. Kovayla suyu alınca birşeyler olmasını çözdüm ama başka doğru bir plugin yapınca bu sefer server plugini görmüyor. Plugin.yml yi falan unuttum demeyin herşeyi yaptım. Doğru diyorsunuz javayı öğreneceğim ama orda bukkit kodlarını anlatmıyor. Mesela e.getBed kodu onu nerede kullanacağımı göstermiyor.
e.getBed() mesela nedir? Bir fonksiyondur, bunu bilmiyorsun daha ve Java bir şey öğretmiyor diyorsun. Java Bukkit kodlarını anlatıyor merak etme. Sen Java'yı bi öğren görürsün, Bukkit ezber.