Skript ve Java Karşılaştırması - Skript mi iyi Java mı?

Bunu okudunuz, sizce hangisini seçmek mantıklı?

• Kullanılan toplam oy
    90

likecraft

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Evet dönüştürücü program .exe olacak, aslında o kadar değil sadece programlama dilimin dönüşüm motorunda değişimler yapacağım, yani dönüştürme motoru zaten çoktan hazır. Eğer yapacağım bu yöntemde başarı sağlayamazsam skript gibi bir sistem yapacağım sadece syntaxı c++ olacak.
mümkün, fakat aşırı derece zor.
C++'da hangi derleyiciyi kullanıyorsun?

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
mümkün, fakat aşırı derece zor.
C++'da hangi derleyiciyi kullanıyorsun?
Aşırı derecede zor değil, inan bana kolay. Kendi programlama dilimde zaten bu sistemi programladım ve kullandım, dönüşüm sistemi Programlama dilimden Assembly'eydi, şimdi programlama dilimde kullandığım dönüşüm motorumu C++ syntaxlı eklentiyi Java eklentisine çevirmek için aynı motoru kullanacağım, ki dönüşüm işlemi kolay olacak demek bu. C++ derleyicisi olarak TDM-GCC derleyicisini kullanıyorum GCC'nin Windows Portu.

TheAliens

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
@KRHN kardeşim ellerine sağlık konuyu güzel yazmışsın ama burası Türkiye 100 sayfalık kitapda yazsan Sunucu Sahipleri yine skript kullancak :D Ama Emek Edip konuyu yazmışsın ellerine sağlık şahsen Skript lag yapar java lag yapmaz yazsaydın bile aynı olcaktı burda bu konuyu anlayabilecek kişi sayısı 4-5 :D

xXDavcerXx

damnant quod non intelligunt.
En iyi cevaplar
1
@KRHN haklısın.
Aşırı derecede zor değil, inan bana kolay. Kendi programlama dilimde zaten bu sistemi programladım ve kullandım, dönüşüm sistemi Programlama dilimden Assembly'eydi, şimdi programlama dilimde kullandığım dönüşüm motorumu C++ syntaxlı eklentiyi Java eklentisine çevirmek için aynı motoru kullanacağım, ki dönüşüm işlemi kolay olacak demek bu. C++ derleyicisi olarak TDM-GCC derleyicisini kullanıyorum GCC'nin Windows Portu.
C++ Syntaxi yerine Java Syntaxini kullansan diyorum. Böylece programını kullananlar basitleştirilmiş java görürler. Ayrıca bu sistemi bir yazıya dök yani algoritma oluştur ve onun üzerinden git.
- Program Açılacak
- Kullanıcıdan alınan inputlar kontrol edilecek
- Eğer bir hata var ise JAR creator Durdurulacak. Kullanıcıya hata mesajı gönderilecek.
- her şey SYNTAXe uyuyorsa bu bir JAR dosyasına yazılacak.
- Kullanıcıya Durum mesajı Gönderilecek.
- Program Bekletilecek.
Aynı zamanda tasarım bakımından fikir üret.
- Sekmeler olsun.
- Solution exploler gibi bir şey olsun.
- VB.
Vede özellik ekle
- Anlık Hata mesajı verme.
- Syntax hatası
- VB.
Bunları yaparsan bir bakıma Eclipse Minecraft çıkarmış olursun ve satılabilir. Sana kolay gelsin...

vErdemSoykal

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Oturup o kadar yazıyı okuyamadım ama genel olarak şöyle söylebilirim. Skript yazmak daha kolay. Fakat şunuda unutmayınki Skriptte bir Plugindir.

AtooPlays

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Skript ile Java'yı karşılaştırmak hata daha en baştan. Az çok skript biliyorum. Java ile uzaktan yakından alakası olsa sadece skriptin java ile yapılması dır.

PASCIA

Eren Bülbül
Oyun Geliştirici
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar merhaba ben (eren bülbül) yeni gelişmekte (1 aylık) olan bir programcıyım (20 E) bilgisayar mühendisliği (İmzir ekonomi üni.) okuyorum minecraft için java (bukkit) mi seçmeliyim yoksa skript (script) mi?