Skript vs Java : Performans Karşılaştırması

Skripte Devam Mı ?

• Kullanılan toplam oy
    47

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Çok sevdiğim sunucumunu Skript'in yediği performans yüzünden kapatmam üzerine Java'ya başladım.
Üzerinden 2 sene geçti Skript muhabbeti açıldığında şöyle bi söylenti çıkıyor.

Skript ile Java arasındaki performans farkı sadece %20;
Sunucumu kapattım kapatalı Java üzerindeyim ve çok büyük bir bilgi yığınına sahip oldum.Fakat bi soru hiç aklımdan çıkmadı 'Acaba gerçekten %20 mi ?'
Java ile Skript'i karşılaştırmak için gerçek programlama dillerinin hızını test etmekte kullanılan bi algoritmayı buldum ve iki algoritmayıda hazırladım;
->Skriptde iyi skript bilen birine yazdırdım.
->Javada kendim yazdım
İki Algoritma:

----

Basit olarak bilgisayarları yoran bi döngü işlemini belirlenen gönderme sayısı kadar art arda çalıştırıyor diyebiliriz.
Tabiiki en hızlı işlemi yapan algoritma ise performans olarak üstün oluyor.
Sonuç:

100.000 Göndermeyide deneyecektim fakat Skript sunucuyu çökerttiği için onun sonucunu atamadım.

Özetlersek Bırakın %20'yi:

Son bir sözde kendim söylemek istiyorum;

Skript sahte rakı gibidir,sunucunuzu kör eder...

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0

Şurada, yaptıgın sistemin tutarlı olmadıgı gözlemleniyor(2500'de 0.003 alınması 5000'de 0.001 alınması), vede performans neye göre kime göre, kaç gb ram ve hangi OS üzerinde test edildi bunları da açıklamalısın eger bir şey iddia edeceksen.

Çok sevdiğim sunucumunu Skript'in yediği performans yüzünden kapatmam üzerineJava'ya başladım.
Burada senin acemiligin söz konusu

Vede son olarak forumdaki kişiler neyi kullanacagını secebilecek kadar kişisel özgürlüğe sahip, birisi Skripti bırakıp direk Javaya geçmeyecektir bu konuyu görüp.
Skript ile başlayıp Javaya geçmek sağ kulağını sol elinle tutmaktır ne ile başladıysanız ona devam etmeniz sizin yararınıza.

Killin' ego like a boss

Son düzenleme:

RepublicanSensei

ˢᵖᶤᵍᵒᵗ ᵈᵉᵛᵉˡᵒᵖᵉʳ
En iyi cevaplar
0

Şurada, yaptıgın sistemin tutarlı olmadıgı gözlemleniyor(2500'de 0.003 alınması 5000'de 0.001 alınması), vede performans neye göre kime göre, kaç gb ram ve hangi OS üzerinde test edildi bunları da açıklamalısın eger bir şey iddia edeceksen.

Burada senin acemiligin söz konusu

Vede son olarak forumdaki kişiler neyi kullanacagını secebilecek kadar kişisel özgürlüğe sahip, birisi Skripti bırakıp direk Javaya geçmeyecektir bu konuyu görüp.
Skript ile başlayıp Javaya geçmek sağ kulağını sol elinle tutmaktır ne ile başladıysanız ona devam etmeniz sizin yararınıza.

lol :bayrak:

Sezdolonoid400

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Skript sadece küçük eklentiler eklemek istersenirse kullanılır. Fazla abartıya kaçıp minigames kodlar isek skriptle server zorlanır. Bu yüzden minigames yapcaksan javayla yapcan. Benim fikrim böyle.

BattleDragon14

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Java daha az zorlar, bunun nedeniyse java'da sadece istediğin kısımları alırsın. Skript'de bir eklentidir. Skript eklentisinin içerisinde, neredeyse tüm olaylar var. Bu yüzden skript, sunucuyu daha çok zorlar. Kendin eklenti yazmaya kalksan: Belirli olayları alacaksın. Ama Skript, tüm olayları alıyor neredeyse.

Skript kodlaması daha kolay olduğu için de daha çok kullanılıyor.

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Ooof off illaha açıklattıracaksınız;
Bakın şimdi cehaleti yüzünden bi halt bilmeyen dostlar;
0.003 saniye 3 milisaniye demektir.
Milisaniyelik değerler bazen birbirinin üstüne çıkabilir(özellikle milisaniye 10'u geçemeyecek kadar HIZLIYSA).
20 tick = 1 saniye yani 1000 milisaniye.
50 milisaniye = 1 tick;
3 milisaniye = 0.06 tick;

Minecraft'ın en HIZLI süre değerinin %6 hızında işlem yapan Java eklentisi,
bir sonraki testde Minecraft'ın en HIZLI süre değerinin %1'i ile işlem yapıyor.
Buna ne mi neden olabilir ? Bu değer o kadar küçük ki çevredeki bi Mantarın bi tane mantarı üretmesi bile %5 ekleyebilir.

Peki skriptde neden bu görünmüyor ?
Skriptdeki ondalık basamak değeri ancak 0.00 şeklinde görünüyor.Yani 0.00000 gibi bi gösterim şekli yok.
Ben bilerek Java'nın gösterim şeklinin ondalık bölümünü 3 BASAMAKLI yaptım.

Çünkü 2 basamaklı yapsaydım JAVANIN BÜTÜN TESTLERI 0.00 şeklinde görünecekti ve siz burda iyice AĞLYACAKTINIZ.

hacii_

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
''
Java çok yavaştı beyler bende java ile skript eklentisi yazdım acayip hızlandı kurtardım sizi. yani herkes javayı kötülüyor ve skripti övüyorlar ama bilmiyolar ki javayla yazdım ehuhahahahaha gibi bir şey oluyor lan şu karşılaştırmayı yapmayın artık kavga çıkcak
''

RepublicanSensei

ˢᵖᶤᵍᵒᵗ ᵈᵉᵛᵉˡᵒᵖᵉʳ
En iyi cevaplar
0
Ooof off illaha açıklattıracaksınız;
Bakın şimdi cehaleti yüzünden bi halt bilmeyen dostlar;
0.003 saniye 3 milisaniye demektir.
Milisaniyelik değerler bazen birbirinin üstüne çıkabilir(özellikle milisaniye 10'u geçemeyecek kadar HIZLIYSA).
20 tick = 1 saniye yani 1000 milisaniye.
50 milisaniye = 1 tick;
3 milisaniye = 0.06 tick;

Minecraft'ın en HIZLI süre değerinin %6 hızında işlem yapan Java eklentisi,
bir sonraki testde Minecraft'ın en HIZLI süre değerinin %1'i ile işlem yapıyor.
Buna ne mi neden olabilir ? Bu değer o kadar küçük ki çevredeki bi Mantarın bi tane mantarı üretmesi bile %5 ekleyebilir.

Peki skriptde neden bu görünmüyor ?
Skriptdeki ondalık basamak değeri ancak 0.00 şeklinde görünüyor.Yani 0.00000 gibi bi gösterim şekli yok.
Ben bilerek Java'nın gösterim şeklinin ondalık bölümünü 3 BASAMAKLI yaptım.

Çünkü 2 basamaklı yapsaydım JAVANIN BÜTÜN TESTLERI 0.00 şeklinde görünecekti ve siz burda iyice AĞLYACAKTINIZ.

Şahsen sattığım veya ücretsiz olarak paylaştığım scriptlerde

böyle uçuk bir algoritma kullanmadığım için performans sıkıntısı yaşamıyorum. tabii ki java daha iyi, bunu tartışamayız zaten çünkü Skript sadece java eklentisi.
Skriptin map yenileme sistemi olsun, entity tarama sistemi olsun, birçok sistemi çok sıkıntılı mesela.

hacii_

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
forumda jquerye programlama dili diyenleri görmek wordpress e programlama dili diyenleri görmek varken bence bunları görmek hiç şaşırtıcı gelmiyor

aradabir007

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Skript'i kullanırsın kullanmazsın kendi tercihin, böyle karşılaştırmalar yapabilirsin onlarda normal (ki kimsenin Skript daha iyi diye bir iddiası yokken bu karşılaştırma neden yapıldı ona da anlam veremedim) ama Java daha iyi, Skript çok kötü kimse kullanmasın dersen orada bi dur derler. Zaten Java'nın daha iyi olduğunu mantıken de bilmeniz lazım ki böyle testlere hiç ihtiyaç yok. Ama madem yaptınız bari Skript'i nefret edercesine kötülemeyin. Bu Skript size ne etti?

Ha sen Skript daha iyi diyenleri dikkate alıp bu testlere falan girişip Java'nın daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsan da biraz boş işlerle uğraşıyorsun demektir. Allah başka dert vermesin kardeş. :)

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Skript'i kullanırsın kullanmazsın kendi tercihin, böyle karşılaştırmalar yapabilirsin onlarda normal (ki kimsenin Skript daha iyi diye bir iddiası yokken bu karşılaştırma neden yapıldı ona da anlam veremedim) ama Java daha iyi, Skript çok kötü kimse kullanmasın dersen orada bi dur derler. Zaten Java'nın daha iyi olduğunu mantıken de bilmeniz lazım ki böyle testlere hiç ihtiyaç yok. Ama madem yaptınız bari Skript'i nefret edercesine kötülemeyin. Bu Skript size ne etti?

Ha sen Skript daha iyi diyenleri dikkate alıp bu testlere falan girişip Java'nın daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsan da biraz boş işlerle uğraşıyorsun demektir. Allah başka dert vermesin kardeş. :)
Konuşmaya başlamadan önce açtığım konudan hiçbir şey anlamadığını düşünüyorum bu yüzden yorumunu boş yorum olarak değerleniriyorum;

Ben burda Skripterlere 'Algoritma bilginiz var neden Java öğrenmiyorsunuz ?' demek istedim.
Aradaki performans farkı %10290 ,%80 felan değil.
Skripterlar aptal demek istemiyorum,potansiyellerinin oluğunu fakat Skript'in buna engel olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
%10290,şaka gibi.

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Java bir program dilidir. Skript java ile kodlanmış minecraft sunucularına özel bir sistemdir. Taraf tutmuyorum durum b siz ne çıkarırsanız çıkarın :D Bende Skript kullanıyorum ama kullanmasını bilmeyenlere göre acemice tabi. Skript hassas bir yapı olarak düşünüyorum.