Yer ayırtıyorum sonra gelir yazarım size bir şeyler. (Siz şimdiden yine baya bilgece şeyler yazmışım gibi beğenebilirsiniz.) B)
Davet için teşekkürler
@InnocentBunny .
Tavsiye ve analiz şeysi:
Genelde hep "arkadaşım şöyle şöyle yapmak istiyor ama yapamıyor." konularının %80'inde arkadaş denen şeyden eser yoktur. Kişi kendine gelecek tepkiyi savuşturmak için odağı "arkadaş"a çevirtir. Neyse bari, benim işim şu anda yargılamak değil tavsiye vermek. B)
"Arkadaşın" açılmak istemiş ama açılamamış ve bundan haberin var, demek ki sana anlatmış. O halde hem konuşmaya çekinen ama bunu arkadaşına anlatan, anlattığı arkadaşının da forumda bunu paylaşarak destek isteyebileceği yaş grubuna yönelmemiz gerekecek. (Ya liseye yeni geçtiniz ya da ortaokuldasınız. Bu yaş grubu aralığında değilseniz kişilik gelişiminizde ufak bir sorun var, dert edilecek bir şey değil ama.)
Adım 1 - Kızı oku.
Dışarıdan biri olarak arkadaşını da kızı da incele, tabiri yerindeyse oku onları. Birbirleriyle geçinebileceklerini düşünüyorsan sonraki adıma geç.
Adım 2 - Cesaret Konuşması.
Gidip konuşması konusunda ikna et. Şöyle ki, bu olay dünyanın sonu değil. Normal bir durum, absürt hareketler yapmadan gidip kızla konuşsun. (Bu uyarıyı yaptım çünkü erkekler bu tür durumlarda kelimenin tam anlamıyla "mallaşabiliyor.") Söylemediği sürece çok şey kaybedeceğini söyle. Reddedilme ihtimalini ağzına bile alma. Pozitif düşünmesini sağla. (Not: Bu çekingenliğin temel nedeni reddedilme korkusudur. Çekinen insanlara sorun, reddedilmeyeceklerine teminat verilse hepsi anında sevdiğini itiraf eder. Reddedilme korkusunun temelindeki neden ise kendisini beğendiği kişiye yakıştıramamasıdır.)
Zaten gidip teklif etmezse bu böyle sürüp gidecek. Teklif ettiğinde kabul etme ihtimali var çünkü. Yine aynı şekilde (adam akıllı konuşmuşsa) reddedilse bile en kötü şu anki durumu gibi olacak. "Başka kız mı yok sana?" klişesine dönüyoruz ama doğru, başka birinde dener; hayat devam ediyor sonuçta.