Su hakkinda ne biliyorsunuz ?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
1. Saf su için belli bir renkten bahsedilmez. Berrak ve saydam bir sıvıdır.
2. Elementler birleşirken kendi özelliklerini kaybederek yeni özelliklere sahip bileşikler oluştururlar. (Su bir bileşiktir.)
Hala istedigim cevap verilemedi 2. Soruya. 1. Sorunun cevabi soluk mavi...

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
O ile O2 bile farklı şeyler.
Elektron alışverişi değiştiriyor atomları
istedigim cevap şuydu ;
Oksijen atomunda 6, hidrojen atomunda 2 elektron bulunur. Sıklıkla ayni dairede birlesirler, Hidrijen 3, oksijen ise 8 elektrona sahip olur... daha dorusu oksijenin elektronlarinin yorungesinde 8, hikdrojen elektronlarinin yorungesinde 3 elektron bulunur bu sirrda. Olusan bu farklilik ile madde hal degistirir. Aslinda sivilarin oteleme hareketi yapmalarinin bir sebebi de budur...

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Gel beni döv diyorsun yani .-. Bileşik diyoruz 2 saatdir ._.
Bileaik olmasi b8r sey degiwtirmez. O benim istesigim cevap degildi. Benim isteeigim cevap;
istedigim cevap şuydu ;
Oksijen atomunda 6, hidrojen atomunda 2 elektron bulunur. Sıklıkla ayni dairede birlesirler, Hidrijen 3, oksijen ise 8 elektrona sahip olur... daha dorusu oksijenin elektronlarinin yorungesinde 8, hikdrojen elektronlarinin yorungesinde 3 elektron bulunur bu sirrda. Olusan bu farklilik ile madde hal degistirir. Aslinda sivilarin oteleme hareketi yapmalarinin bir sebebi de budur...

Kralimben

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
1. si yanlış. Suyun Rengi Yoktur. Denizlerde mavileşmesi veya yeşilleşmesi suyun içindeki yosunlardan meydana gelir.
2. si nasıl 2 tane - işaretinin bir tanesini düz bir tanesini yan yatırıp iç içe geçirip + elde ediyorsak o şekilde. Biri yanıcı madde diğeri yakıcı. Yakıcı Madde Yanıcı maddeyi yakar. Yakıcı söner bu sefer yakıcı maddeleri söndürecek kalıba girer. yanıcı zaten yanmış. Yani level atlamış gibi bir şey. Şu an saçmalıyor olabilirim beynim durdu...
:olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun::olgun:
1- Benim bildiğim kadarıyla su aslında renksiz yani şeffaf denebilir fakat içindeki moleküllerin (sadece H2O yok denizde) üzerine düşen ışığı farklı açılarda ve sadece belirli moleküllerin yansıtması neticesinde mavi görüyoruz. Gökyüzü de su da sanırım azot bardaktan veya odadaki kadar az olmadığı için ve ışığı da yine mavi olarak yansıttığı için öyle görüyoruz.
2- Saçmaladın.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
1- Benim bildiğim kadarıyla su aslında renksiz yani şeffaf denebilir fakat içindeki moleküllerin (sadece H2O yok denizde) üzerine düşen ışığı farklı açılarda ve sadece belirli moleküllerin yansıtması neticesinde mavi görüyoruz. Gökyüzü de su da sanırım azot bardaktan veya odadaki kadar az olmadığı için ve ışığı da yine mavi olarak yansıttığı için öyle görüyoruz.
2- Saçmaladın.
Soluk mavi -_-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
1-) Su yeşildir, bu tıpkı ayna prensibi gibi çalışır. İki aynayı birbirine bakacak şekilde koyup sonsuzluk yaratırsanız 'ileri' gidildikçe yeşil olduğunu görürsünüz. Bu mantık ile her şefaf/transparan renk, 'gizli yeşildir'.

2-) Bileşik özelliğidir. Suda uzun süre pil tutup yakarsanız yüzey yanar çünkü elektronlar yoğunluklarını hidrojene aktarırlar, geri kalan oksijen yoğunluğunu ve az da olsa parçalarını yüzeye taşır.

*oops benim burada olmamam gerekiyordu aslında :/ *

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
1-) Su yeşildir, bu tıpkı ayna prensibi gibi çalışır. İki aynayı birbirine bakacak şekilde koyup sonsuzluk yaratırsanız 'ileri' gidildikçe yeşil olduğunu görürsünüz. Bu mantık ile her şefaf/transparan renk, 'gizli yeşildir'.

2-) Bileşik özelliğidir.

*oops benim burada olmamam gerekiyordu aslında :/ *
Evet sen forumu bıraktın. Hadi bye bye !