Alfa ile Sorgulama 1

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
@hsndmrts_
Ben o renk olayını bir konuda anlatmıştım..
Aha buldum..
Ayrıca bir soruda ben sorayım.. Şimdi sen bir renk görüyorsun diyelim ki kırmızı ama başkası bu rengi görüyor ve o mavi görüyor ancak ona bu rengin küçükken ona kırmızı denilmesi sonucu o kırmızı olarak biliyor ve iki kişi farklı renk görüyor.. (bu renk körlüğü değil) Peki hangimizin bildiği doğru belki de benim gördüğüm şey kırmızı değil de mavi ama ben ona küçükken kırmızı bu denildiği için kırmızı diyorum.. Ya kırmızı değilse..

@ForumDoktoru
Sen direkt varoluşu açıklamışsın.. Ben zaten var olduğumuzu varsayarak anlattım..

@B38T14
Her seferinde klasik cevap olan insan aklı almaz dedikleri için söylüyorum.. Ayrıca ben bir çelişkiden bahsettim.. Burada direkt olarak bir görüşü savunmuyorum.. Açıklama bekliyorum ve gelen cevapların çoğu ya senin dediğin gibi "hocaya git" lafı veya "aklın almaz" olduğu için tatmin olmuyorum..

Bakın ben yukarı da da açıkladım Allah sizin hayatınızı biliyor sizin geleceğinizi ve Cennet veya Cehennem'e gireceğinizi de biliyor fakat bura da kendin de demişsin işte sana fırsat veriyor ve sen hangi yola gideceğine kendin karar veriyorsun buna Allah karar vermiyor.İster gider kafir olursun istersen de gider imam olursun bu sana kalmış bir şey bunu Allah yönetip seni istediği gibi yönetip cehennem'e sokmuyor sana fırsat veriyor ve seçenek veriyor sende istediğini seçiyorsun.
Sen de çelişkiye düşüyorsun yine.. Allah bize seçim veriyor kabul ama yine aynı çıkmaza giriyoruz.. Madem bizim cennete veya cehenneme gideceğimizi biliyor neden biz bu sınava giriyoruz.. Şöyle düşün Allah cennete gideceğimizi biliyor ama biz fırsatları değerlendiremedik cehenneme gittik? Ne olacak bu durumda.. Çıkmaz burası işte eğer seçim hakkımız varsa sonumuzu biz belirliyoruz.. Tüm her şey kaydedildikten sonra Allah kararı en son vermesi gerekiyor..

Senin sahip olduğun şey egondan başka bir şey değil bunu o egoist yazılarından da anlamak mümkün beynin yerine egon düşünüyor ağzın yerine de egon konuşuyor senin.Ve çoğu insan bir şeyler görmedim diyerek inanmaz tamam inanmayın inanmamakta özgürsünüz fakat çıkıp ta egonuzu konuşturmayın.Çünkü neyin ne olup olmadığını bilen insanlar var!Şahsen ben Cin tarafından da çarpıldım Hz.Hızır ile karşılaşan birçok insanla da muhabbet ettim ve daha neler neler yaşadım.İster inanın ister inanmayın artık umrumda değil gidin geberin hiç umrumda değilsiniz çünkü tek yaptığınız insanların iyi niyetini suistimal etmek gidin O kendi işkence odanız da kendinize işkence edin umrumda değilsiniz artık benim.
İnanma durumu kişiden kişiye değişir.. İnsanların özgürlüğü varsa yalan söyleme durumu da var.. Nasıl "UFO gördüm" diyen insanlara çoğu kişi "saçmalama" gibi şeyler diyor onun gibi.. Belki sen yalan söylüyorsun şu an cin falan çarpmadı.. Bu insana bağlı olduğu zaman inanç meselesine dönüştürülür.. Çünkü emin olamazsın.. Umrunda olmaması lazım aslında herkesin böyle olması lazım.. İnanç meselelerinde banane demek önemli.. Ama karşıdakini de bilmeden konuşmamak da önemli bir o kadar önemlidir..

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
@hsndmrts_
Ben o renk olayını bir konuda anlatmıştım..
Aha buldum..

@ForumDoktoru
Sen direkt varoluşu açıklamışsın.. Ben zaten var olduğumuzu varsayarak anlattım..

@B38T14
Her seferinde klasik cevap olan insan aklı almaz dedikleri için söylüyorum.. Ayrıca ben bir çelişkiden bahsettim.. Burada direkt olarak bir görüşü savunmuyorum.. Açıklama bekliyorum ve gelen cevapların çoğu ya senin dediğin gibi "hocaya git" lafı veya "aklın almaz" olduğu için tatmin olmuyorum..

Sen de çelişkiye düşüyorsun yine.. Allah bize seçim veriyor kabul ama yine aynı çıkmaza giriyoruz.. Madem bizim cennete veya cehenneme gideceğimizi biliyor neden biz bu sınava giriyoruz.. Şöyle düşün Allah cennete gideceğimizi biliyor ama biz fırsatları değerlendiremedik cehenneme gittik? Ne olacak bu durumda.. Çıkmaz burası işte eğer seçim hakkımız varsa sonumuzu biz belirliyoruz.. Tüm her şey kaydedildikten sonra Allah kararı en son vermesi gerekiyor..

İnanma durumu kişiden kişiye değişir.. İnsanların özgürlüğü varsa yalan söyleme durumu da var.. Nasıl "UFO gördüm" diyen insanlara çoğu kişi "saçmalama" gibi şeyler diyor onun gibi.. Belki sen yalan söylüyorsun şu an cin falan çarpmadı.. Bu insana bağlı olduğu zaman inanç meselesine dönüştürülür.. Çünkü emin olamazsın.. Umrunda olmaması lazım aslında herkesin böyle olması lazım.. İnanç meselelerinde banane demek önemli.. Ama karşıdakini de bilmeden konuşmamak da önemli bir o kadar önemlidir..
Ben sana diyorum ki benim bilgim bu kadar anlayamadiysan git bunu daha iyi bilenlere sorarak daha iyi bir sekilde ogren gidipte forumlarda falan milleti dinleme. Camiye gidip imama sorup daha iyi bir sekilde ogrenmeye mi useniyorsun?

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben sana diyorum ki benim bilgim bu kadar anlayamadiysan git bunu daha iyi bilenlere sorarak daha iyi bir sekilde ogren gidipte forumlarda falan milleti dinleme. Camiye gidip imama sorup daha iyi bir sekilde ogrenmeye mi useniyorsun?
Ya ben mi anlatamadım acaba?

Sordum ve gelen cevap "aklın yetmez".. Her şeye böyle aklımız yetmez diyerek uğraşmazsak bir şey elde edemeyiz ki.. Benim tek düşündüğüm bu değil başka şeyler üzerinde de düşünürüm.. Düşenmek güzel bir şey insan öğreniyor, birşeylerin farkına varıyorsun ve etrafındakilerden her zaman 1 adım önde oluyorsun.. Ç

Çıkmazı anlatıyorum adam (imam, eskiden imam olan din hocam) hep aklımız anlamaz diyor.. Bende düşünüyorum, anlamaya çalışıyorum bu.. İnan bana sen benden daha üşengeç birisisin bence..

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Senin sahip olduğun şey egondan başka bir şey değil bunu o egoist yazılarından da anlamak mümkün beynin yerine egon düşünüyor ağzın yerine de egon konuşuyor senin.Ve çoğu insan bir şeyler görmedim diyerek inanmaz tamam inanmayın inanmamakta özgürsünüz fakat çıkıp ta egonuzu konuşturmayın.Çünkü neyin ne olup olmadığını bilen insanlar var!Şahsen ben Cin tarafından da çarpıldım Hz.Hızır ile karşılaşan birçok insanla da muhabbet ettim ve daha neler neler yaşadım.İster inanın ister inanmayın artık umrumda değil gidin geberin hiç umrumda değilsiniz çünkü tek yaptığınız insanların iyi niyetini suistimal etmek gidin O kendi işkence odanız da kendinize işkence edin umrumda değilsiniz artık benim.[DOUBLEPOST=1408966176,1408965987][/DOUBLEPOST]Şunu şurada açıkça söyleye bilirim ki bu forum da ve başka yerde ki çoğu insan gururuna egosuna böylesine yüce ve üstün bir varlığın varlığını yediremediği için inanmıyor ve O varlığa inanlara kötü şeyler yapmaya çalışıyor.Sizler korkaksınız sizler çok güçsüzsünüz çünkü daha egonuza ve gururunuzu bastıramıyorsunuz sizin gibilerle işimiz olmaz bizi inancımızla rahat bırakın ve saygı duyun sizin gibi sinek kadar olan insanlarla işimiz olmaz bizim.Gidin kendi kendinizi yiyin sizinle bu saatten sonra bir kaç kişi uğraşır onları da bıktırırsınız çünkü siz o insanları dinlemiyorsunuz.

Sinirin gereksiz. Aksine her yorumu teker teker dinliyorum ve buna göre yorumumu yapıyorum. Biz burada hoşgörü çerçevesinde bilgi alışverişi yapıyoruz ama senin görüşün saygı duyarım.

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Ya ben mi anlatamadım acaba?

Sordum ve gelen cevap "aklın yetmez".. Her şeye böyle aklımız yetmez diyerek uğraşmazsak bir şey elde edemeyiz ki.. Benim tek düşündüğüm bu değil başka şeyler üzerinde de düşünürüm.. Düşenmek güzel bir şey insan öğreniyor, birşeylerin farkına varıyorsun ve etrafındakilerden her zaman 1 adım önde oluyorsun.. Ç

Çıkmazı anlatıyorum adam (imam, eskiden imam olan din hocam) hep aklımız anlamaz diyor.. Bende düşünüyorum, anlamaya çalışıyorum bu.. İnan bana sen benden daha üşengeç birisisin bence..
Ben sana nerede aklin almaz dedim?

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Umarım hort olmaz, çok eski bir konu değil. -Neyse-

Bu tamamen boş bir iddia bence. Ateist olmaya "karar verdiğin" zaman da Allah buna engel olmadı, başka bir şey yapmak isterken de. Eğer irade denen şey olmasaydı zaten biz bunu burada tartışamayacaktık, çünkü bu düşünce hiç var olmayacaktı; bunu düşünen kişi yazısını yazamayacak, seçimini yapamayacaktı. Allah senin ne düşündüğünü biliyor, buna engel olmuyor. Sen bunu sorgulayana kadar çoktan yanmış (!) olacaktın.

• Beğen
Reactions: DIO