Skript ve Java Karşılaştırması - Skript mi iyi Java mı?

Bunu okudunuz, sizce hangisini seçmek mantıklı?

• Kullanılan toplam oy
    90

ByNovem

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Benimki bu

PHP:
    Location    Loc1 = P1.getLocation();
        Location term = Loc1.getBlock().getLocation().add(+30/2, +30/2, +30/2);
        final List<Block> blocks = new ArrayList<Block>();

for (int x = (int) (term.getX() - 30); x < term.getX(); x++)
        {
            for (int y = (int) (term.getY() -30); y < term.getY(); y++)
            {
                for (int z = (int) (term.getZ() - 30); z < term.getZ(); z++)
                {
                    blocks.add(term.getWorld().getBlockAt(x,y,z));

}
            }
        }

Benimki bu list ama işte farklı bir sorun burdan anlatmak uzun sürer.Bulacam eninde sonunda :D

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Java tabii ki skript'e göre çok daha işimize yarayacak bir dil. Daha kapsamli ve ilerde iş olanaklari taniyor. Ancak buraya yazdiklarinin kulaktan duyma bilgiler hatta söylentiler olduğunu gayet net sezebiliyorum. Skriptin performansa bir etkisi yok degil ancak yukarda abarttigin gibi etkisi, javadan farki gozle gorulur kadar fazla değil. Uzunluk konusunda ise tekrar sana katilmam mumkun degil. Skript Javaya gore cok daha kisa bir dil. Burada Javayi kotulemiyorum tabii ki ancak yeni baslayanlar icin ideal bir dil. Neden ideal, cunku kodlamanin temel mantigini ogretiyor ve bunu sadece ingilizce mantikli cumle kurdurarak yapiyor. Sana kodlarken nasil dusunmen gerektigini anlatiyor bu cumleler. Skripti kaptiktan sonra ise bu bilgilerini java diline aktarmak bi hayli kolaylasiyor.
Bence gelecek sefere bu tarz bir konu acmadan once iyice bir arastirma yapmali, kulaktan duyma belki de uydurma bilgiler ile buraya gelip milleti yanlis yonlendirmemelisin.
Ayrica Java kodunda kucuk bi hata var. Dikkat et :)
Java kodunda bir hata göremedim, bu konu araştırma yapılarak açılmıştır Jakkit Türkiye ekibimizin büyük isimleri tarafındanda onaylanmış bilgilerdir. Kesinlikle kulaktan duyma bilgilerle açılmamış test edilip açılmış bir konudur isterseniz bunu
@IRFN, @ByNovem, @Muhammed2188, @ZekiKos
Arkadaşlarımızıda sorabiliriz, özellikle @DonduranAtes (Veya ByNovem hatırlamıyorum) yetenekli bir Skript kullanıcısı olmasına rağmen bu sebeplerden birkaçını belirtip Java'ya başlamıştır.

ByNovem

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Java kodunda bir hata göremedim, bu konu araştırma yapılarak açılmıştır Jakkit Türkiye ekibimizin büyük isimleri tarafındanda onaylanmış bilgilerdir. Kesinlikle kulaktan duyma bilgilerle açılmamış test edilip açılmış bir konudur isterseniz bunu
Arkadaşlarımızıda sorabiliriz, özellikle @DonduranAtes (Veya ByNovem hatırlamıyorum) yetenekli bir Skript kullanıcısı olmasına rağmen bu sebeplerden birkaçını belirtip Java'ya başlamıştır.
Its meee.

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
Java harika bir şey, @KRHN sana sorum olacaktı.
Oyuncunun bir bloğu görüp göremediğini denetlemenin NMS kullanmadan bir yolu var mı?

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Java harika bir şey, @KRHN sana sorum olacaktı.
Oyuncunun bir bloğu görüp göremediğini denetlemenin NMS kullanmadan bir yolu var mı?
Ne yazık ki NMS kullanmak zorundasın. Tabi farklı methodlar geliştirenler var, mesela kontrol esnasında oyuncunun karşısına yüksek bir velocity ile ok fırlatılıyor ve çarptığı blok alınıyor vs. Tabi bunlar NMS'den daha zor işler :D

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
Ne yazık ki NMS kullanmak zorundasın. Tabi farklı methodlar geliştirenler var, mesela kontrol esnasında oyuncunun karşısına yüksek bir velocity ile ok fırlatılıyor ve çarptığı blok alınıyor vs. Tabi bunlar NMS'den daha zor işler :D
:( O zaman eklentime NMS manageri kurayım bari. Eklenti çoğu kişiye dağıtılacağından tek sürümde çalışmamak zorunda.

CmJustice

I started a joke...
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Sihirli bir şekilde düzelmiş sanırsam :p. Ama hatani gorup duzeltmen iyi. Kucuk bir hataydi zaten. Her neyse.
Ayni testleri bende yaptim sunuculari zorlayacak cok sey yaptim skript ve java ile ancak TPS'de bir degisiklik soz konusu olmadi. Merak ettim sizin testlerinizi. Rica etsem örnek verirmisin bir iki tane.

Secret_wither

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Java öğrenilmesi uzun bir dil değildir, en fazla bir haftanızı vererek temelin tamamını öğrenebileceğiniz bir şeydir. Gerisi aynı Skript gibi kodlayarak gelecektir, Java kesinlikle ama kesinlikle Skript'den zor değildir bu yanlış bir algıdır öğrenmeye çalışmadığınızdan size öyle geliyordur.
Nasıl öğrenecem? ben bi ara denemiştim çok zordu

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Java öğrenilmesi uzun bir dil değildir, en fazla bir haftanızı vererek temelin tamamını öğrenebileceğiniz bir şeydir. Gerisi aynı Skript gibi kodlayarak gelecektir, Java kesinlikle ama kesinlikle Skript'den zor değildir bu yanlış bir algıdır öğrenmeye çalışmadığınızdan size öyle geliyordur.
Skript Java'dan çok daha kolay, dışarıdan bakan biri olarak bunu söyleyebilirim. Mesela ben yanlışlıkla, istemeden Skript'in çok çok az bir kısmını öğrendim ama Java konusunda gram bilgim yok. Fakat Java çok daha iyi, bunu inkar edemem. Siz öğrendiğiniz için kolay geliyor size.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Sihirli bir şekilde düzelmiş sanırsam :p. Ama hatani gorup duzeltmen iyi. Kucuk bir hataydi zaten. Her neyse.
Ayni testleri bende yaptim sunuculari zorlayacak cok sey yaptim skript ve java ile ancak TPS'de bir degisiklik soz konusu olmadi. Merak ettim sizin testlerinizi. Rica etsem örnek verirmisin bir iki tane.
Tabi ki, size tespiti en çok belli eden örneğimle başlayacağım.
https://forum.gamer.com.tr/konu/kul...cular-icin-bir-ilk.247178/page-2#post-1405371
Doğukan arkadaşımızın yapmış olduğu bu Skript ve benim kendi kodladığım TowerDefense eklentisi 4GB Ram'a sahip bir sunucuda açılmıştır. Bu kulelerden tam 13 adet koyulduğunda sunucu çökmüş iken benim paylaştığım kaynak paketindeki daha işlevli olan hatta üstünden değil, hedefe doğru ok atan kısacası gelişmiş olan kule eklentisinden 200'den fazla koyulmuş fakat herhangi bir Lag'a sebebiyet vermemiştir. Bu Java ile Skript'in performans farkını gözler önüne sunan sadece basit bir örnektir. Kaynak paketi duruyor mu bakmadım fakat eklentimi şurada paylaşmıştım: https://forum.gamer.com.tr/konu/towerdefense-eklenti-yazan-arkadaslara-bir-ilham.247203/[DOUBLEPOST=1432040284,1432040208][/DOUBLEPOST]
Skript Java'dan çok daha kolay, dışarıdan bakan biri olarak bunu söyleyebilirim. Mesela ben yanlışlıkla, istemeden Skript'in çok çok az bir kısmını öğrendim ama Java konusunda gram bilgim yok. Fakat Java çok daha iyi, bunu inkar edemem. Siz öğrendiğiniz için kolay geliyor size.
Canım Skype'dan ekle bana 3 saat ver Java'nın temelini öğretmezsem adam değilim. karahan.buhan79 foruma da yazarsın sonra hangisi zor hangisi kolay -,-

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
https://forum.gamer.com.tr/konu/kul...cular-icin-bir-ilk.247178/page-2#post-1405371
Doğukan arkadaşımızın yapmış olduğu bu Skript ve benim kendi kodladığım TowerDefense eklentisi 4GB Ram'a sahip bir sunucuda açılmıştır. Bu kulelerden tam 13 adet koyulduğunda sunucu çökmüş iken benim paylaştığım kaynak paketindeki daha işlevli olan hatta üstünden değil, hedefe doğru ok atan kısacası gelişmiş olan kule eklentisinden 200'den fazla koyulmuş fakat herhangi bir Lag'a sebebiyet vermemiştir. Bu Java ile Skript'in performans farkını gözler önüne sunan sadece basit bir örnektir. Kaynak paketi duruyor mu bakmadım fakat eklentimi şurada paylaşmıştım: https://forum.gamer.com.tr/konu/towerdefense-eklenti-yazan-arkadaslara-bir-ilham.247203/[DOUBLEPOST=1432040284,1432040208][/DOUBLEPOST]
Canım Skype'dan ekle bana 3 saat ver Java'nın temelini öğretmezsem adam değilim. karahan.buhan79 foruma da yazarsın sonra hangisi zor hangisi kolay -,-
Eğer ciddiysen boş bir zamanımda gelirim, geleceğe yatırım olur.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bize gelince sat hemen zaten ! @RanKod