afsfdfdfffsfsffdfdgfPolyannacı değilim ama*
Bardağa dolu tarafından bakın biraz:
Türkiye'de takılabileceğimiz en iyi sosyal platformlardan biri
Aslında her hafta düzenli bi şekilde açılan troll hesapları ve véletleri saymassak; aslında bu forumdan çokça şey öğrenebiliriz
Forumun önemli bir yüzdesi programcılıkda belirli bir düzeyde bilgiye sahip, forumun nerdeyse yarısıda skript biliyor.
Ayrıca forumda her türlü görüş sahibi insan var. Ateist,biseksüel,kominist,deist,müslüman,ırkçı,hümanist ....
Ve şunuda bir yere not etmelidir ki:
Hiçbir sosyal platform; bir forum kadar eğitici olamaz.
Çünkü facebook/twitter ... da bir kişi sana hakaret/küfür ederse bu onun yanına kar kalacaktır. Lakin forumlarda ufakda olsa bir demokrasi parçaçığı vardır.
Uzun lafın kısası;
Forumlarda bazı yasaklar vardır ve bu yasaklar düzeni sağlar. Bu forumda Türkiye'nin büyük forumlarından biri olduğu için aslında durumumuz o kadarda fena değil
Son olarak: İnci sözlük, uludağ sözlük gibi küfür bilenin kral olduğu yerlerde takılmaktansa burda véletlerle uğraşırım daha iyi
Edit: Polyannacı her şeyin iyi tarafını abartarak gören kişiye denir *
Ne yazık ki bende muhtemelen o yakında umudu kesecek olanlardanım, yapılan emeğe gerekilen değer verilmiyor.afsfdfdfffsfsffdfdgfskript programcılığa girmiyor ,ayrıca forum yazılım konusunda baya geride ,şurda 3-4 php developer'dık çoğuda gitti çoluk çocuk yüzünden.Mesela soap nedir desem sabun sanacak vatandaşlar var .metasploit'tir ,peneterasyondur bunların daha ismini bile bilmeden, iki html ve css giriş bilgisi olan kişiler gelmiş bize webmaster'ız diyorlar.Allah aşkına şu forumda bash script yazabilcek adam akıllı bir elin parmaklarını geçmez.Spigot'ta sadece bir kaç türk var onlarda Türkiye'den umudunu kesti.Türklerde şöyle bir şey var yazılıcımcıya hakkını vermek "salaklık" olarak nitelendiriyorlar .Ondan dolayı gelişmez bu tür ortamlarda yazılım bilgisi,zaten forum yönetimide karşı adam eklenti yazıyor foruma koyuyor yöneticiler satış yapıyorsun diyor konuyu siliyor. bundan kalitesiz bu forum üyeleri.
Öncelikle soap http üzerinden veri alışverişi sağlayan xml dayalı protokoldur. Bu bir kenarda kalsın, forumdaki skript yazabilecek adam muhabbetine değinmem gerekirse Minecraft a bir göz atalım. Minecraft adı altındaki topluluk ne yapıyor. Öncelikle minecraft ı sadece oyun olarak single player tadında oynayan bir kitle ile multiplayer serverlarda oynayan benzer bir kitle mevcut. Bu kitleye 1 diyorum.afsfdfdfffsfsffdfdgfskript programcılığa girmiyor ,ayrıca forum yazılım konusunda baya geride ,şurda 3-4 php developer'dık çoğuda gitti çoluk çocuk yüzünden.Mesela soap nedir desem sabun sanacak vatandaşlar var .metasploit'tir ,peneterasyondur bunların daha ismini bile bilmeden, iki html ve css giriş bilgisi olan kişiler gelmiş bize webmaster'ız diyorlar.Allah aşkına şu forumda bash script yazabilcek adam akıllı bir elin parmaklarını geçmez.Spigot'ta sadece bir kaç türk var onlarda Türkiye'den umudunu kesti.Türklerde şöyle bir şey var yazılıcımcıya hakkını vermek "salaklık" olarak nitelendiriyorlar .Ondan dolayı gelişmez bu tür ortamlarda yazılım bilgisi,zaten forum yönetimide karşı adam eklenti yazıyor foruma koyuyor yöneticiler satış yapıyorsun diyor konuyu siliyor. bundan kalitesiz bu forum üyeleri.
Oha gözlerim yoruldu.Ama üşenmedim okudum varya.Öncelikle soap http üzerinden veri alışverişi sağlayan xml dayalı protokoldur. Bu bir kenarda kalsın, forumdaki skript yazabilecek adam muhabbetine değinmem gerekirse Minecraft a bir göz atalım. Minecraft adı altındaki topluluk ne yapıyor. Öncelikle minecraft ı sadece oyun olarak single player tadında oynayan bir kitle ile multiplayer serverlarda oynayan benzer bir kitle mevcut. Bu kitleye 1 diyorum.
Bunun yanında minecraftta oynamaktansa yönetmeye yönelmiş (yada ben çok para kazanırım bu işten ) diye düşünen bir kitle var ki bunlarıda 2 ye ayırabiliriz. Bunlardan ilki .bat dosyaya tıklayıp server açan ikinci kısım ise gereken bilgi ve donanınımı adım adım öğrenip kendi ihtiyaçlarını çıkan sorunlarını ve hataları kendi çözebilecek kapasitede olan kişilerdir. Bunlardan ilk kitleye 2 ikincisine 3 diyorum.
Bir diğer yanda ise minecraft a java nın penceresinden bakan bir kitle var ki bunlar plugin kodlayarak bir oyunda canlandığını ve diğer insanlar tarafındanda kullanıldığını gördüklerinde(bende böyle hissettiriyor) mutlu olan kitledir. Üretirler ve sunarlar. Gerek parayla gerekse ücretsiz. Bu kitleye 4 diyorum.
Birde java gibi bir dili öğrenecek vakti olmayan, kodlama ve programlamaya ilgisi olan ama çok ayrıntıya inmek istemeyen. Beceri ve bilgisinin minecraftta sınırlı kalmasını isteyen skriptci bir kitle vardır ki bunlarda birçok güzel şey gerçekleştirebilirler. Bunlarada 5 diyorum.
Şimdi foruma gelirsek sen forumdaki bu 5 kitlenin 5 inede skript bilmeli dil bilmeli diyerek burada söylenmiş en mantıksız cümleyi kurmuş olursun. 1 ve 2. kitle zaten skript ile hiçbir zaman uğraşmayacaktır belkide. 3. kitle ise zaman ve yönelime göre seçimini yapabilir. Yani her telden insanın oldugu bir forumu tek bir süzgecden geçirmek mükemmel bir mantık. O yüzden elin parmaklarını geçmesiyle geçmemesi pek bir fark yaratmıyor.
Diğer konuya değinirsek burada bir şeyler sunupta ben bunu yaptım diyen kimseye biz reklam damgası vurmuyoruz. Ücretli ise yapılacak bir şey yok. Bence onada reklam denmemeli (sadece skript ve plugin konusundakilere) yalnız kural böyle konulmuş. Ücretsiz paylasımı yapılan her ürünü elimden geldiğince destekliyorum. Ki gördüğüm konulardada başarı postlarımı oraya serperim. Burada da yazılım bilgisi şu yönde gelişir daha bu hafta içi açılan bir kaç konu gördüm. Evet üst düzeye ulaştıramazsın belki ama bu konuların sayıları arttığı sürece gelişmesi mümkün. Ki zaten burada yazılım öğrenmeye gelen kişide bunun bilincindedir ki burası minecraft forumu. Şimdi üyelerin kalitesizliğinin sebebine gelmem gerekirse zamanında boş kalmış olan yönetim ve ciddiyetin sarsılmış olması. Ayrıca bu tarz dar görüşlülük. Bu yüzden karşıdakini yargılamadan önce iyice bir düşünün. İyi forumlar.
Bağnaz olan ben değil siz ve ekipteki bazı üyeler bence bunu belirtmek isterim ben herkese yazılım öğrenin demiyorum , ama şöyle forumda 50-60 kişi php yazılımcısı 30-40 java yazılımcısı 100 blok tasarımcısı olsa sizinde hoşunuza gitmezmi yarışmalar vs. dahada ilerler üretkenlik ve Türkiye'de üretilen eklentiler ve scriptler ,minecraft skriptleri dış piyasaya ihraç edebilceğimiz bi forumumuz olsaydı daha güzel olurdu bence .bu forum ekibi bunu kısıtlıyor ve taş koyuyor.sunuculardaki kalitesizlik aynı sebeptendir , amaç yok "factionu açayım nasılsa bebeler vip alır" diye düşünüyorlar güzel sunucular arası yarışmalar olsa ? eskiden vardı altın sunucu vs. gibi hepside gitti zamanında build yarışması vardı onuda kaldırdınız Ronin'i olsun diğer Fırat ve ekibini neredeyse tamamen forumdan soğuttunuz.bunlarıda bildirmek isterim .bence siz iyice düşünün tekrardan iyi forumlar.Öncelikle soap http üzerinden veri alışverişi sağlayan xml dayalı protokoldur. Bu bir kenarda kalsın, forumdaki skript yazabilecek adam muhabbetine değinmem gerekirse Minecraft a bir göz atalım. Minecraft adı altındaki topluluk ne yapıyor. Öncelikle minecraft ı sadece oyun olarak single player tadında oynayan bir kitle ile multiplayer serverlarda oynayan benzer bir kitle mevcut. Bu kitleye 1 diyorum.
Bunun yanında minecraftta oynamaktansa yönetmeye yönelmiş (yada ben çok para kazanırım bu işten ) diye düşünen bir kitle var ki bunlarıda 2 ye ayırabiliriz. Bunlardan ilki .bat dosyaya tıklayıp server açan ikinci kısım ise gereken bilgi ve donanınımı adım adım öğrenip kendi ihtiyaçlarını çıkan sorunlarını ve hataları kendi çözebilecek kapasitede olan kişilerdir. Bunlardan ilk kitleye 2 ikincisine 3 diyorum.
Bir diğer yanda ise minecraft a java nın penceresinden bakan bir kitle var ki bunlar plugin kodlayarak bir oyunda canlandığını ve diğer insanlar tarafındanda kullanıldığını gördüklerinde(bende böyle hissettiriyor) mutlu olan kitledir. Üretirler ve sunarlar. Gerek parayla gerekse ücretsiz. Bu kitleye 4 diyorum.
Birde java gibi bir dili öğrenecek vakti olmayan, kodlama ve programlamaya ilgisi olan ama çok ayrıntıya inmek istemeyen. Beceri ve bilgisinin minecraftta sınırlı kalmasını isteyen skriptci bir kitle vardır ki bunlarda birçok güzel şey gerçekleştirebilirler. Bunlarada 5 diyorum.
Şimdi foruma gelirsek sen forumdaki bu 5 kitlenin 5 inede skript bilmeli dil bilmeli diyerek burada söylenmiş en mantıksız cümleyi kurmuş olursun. 1 ve 2. kitle zaten skript ile hiçbir zaman uğraşmayacaktır belkide. 3. kitle ise zaman ve yönelime göre seçimini yapabilir. Yani her telden insanın oldugu bir forumu tek bir süzgecden geçirmek mükemmel bir mantık. O yüzden elin parmaklarını geçmesiyle geçmemesi pek bir fark yaratmıyor.
Diğer konuya değinirsek burada bir şeyler sunupta ben bunu yaptım diyen kimseye biz reklam damgası vurmuyoruz. Ücretli ise yapılacak bir şey yok. Bence onada reklam denmemeli (sadece skript ve plugin konusundakilere) yalnız kural böyle konulmuş. Ücretsiz paylasımı yapılan her ürünü elimden geldiğince destekliyorum. Ki gördüğüm konulardada başarı postlarımı oraya serperim. Burada da yazılım bilgisi şu yönde gelişir daha bu hafta içi açılan bir kaç konu gördüm. Evet üst düzeye ulaştıramazsın belki ama bu konuların sayıları arttığı sürece gelişmesi mümkün. Ki zaten burada yazılım öğrenmeye gelen kişide bunun bilincindedir ki burası minecraft forumu. Şimdi üyelerin kalitesizliğinin sebebine gelmem gerekirse zamanında boş kalmış olan yönetim ve ciddiyetin sarsılmış olması. Ayrıca bu tarz dar görüşlülük. Bu yüzden karşıdakini yargılamadan önce iyice bir düşünün. İyi forumlar.
4-5 karışımı bir şey çıktımÖncelikle soap http üzerinden veri alışverişi sağlayan xml dayalı protokoldur. Bu bir kenarda kalsın, forumdaki skript yazabilecek adam muhabbetine değinmem gerekirse Minecraft a bir göz atalım. Minecraft adı altındaki topluluk ne yapıyor. Öncelikle minecraft ı sadece oyun olarak single player tadında oynayan bir kitle ile multiplayer serverlarda oynayan benzer bir kitle mevcut. Bu kitleye 1 diyorum.
Forumdaki bu kitleyi buraya sağlayabilecek olan ben değilim mağlesef. Her gün gelen yüzlerce server konusundan yalnız 3-4 tanesi elimden geçiyor. Ha sorarsanız hepsi çok mu başarı değil. Sunucu konusundaki düşüncelerimiz zaten ortak şuanda kitle hakkındaki düşüncelerimizde biraz sıkıntı var. Şu sunucu konusu ve build yarışması bunlar düzenlenebilir şeyler. Bunları ayarlamak veya uygulamak çokda zor değil. Yalnız şu kısmı unutuyorsunuz. Daha yeni forum bize devredildi. @Hsbas ve ben ve diğer moderatör arkadaşlarımız elimizden geldiğince düzeni sağlamak uğruna çabalıyoruz. Şöyle ki forumda berbat bir düzen süregeliyordu. Bu yeni yeni dizginlendi. Biraz zaman tanımanızı ve bizlerede proje üretmek için şu düzenin tam oturması için destek olmanızı beklerim. Ben de buradalarda çok çok eskilerden var olmuş biriyim. Eski kitleyi ve şuankini biliyorum. Yalnız aradaki farkı kapatmamızın tek yol çaresi sürekli eleştirmek değilde neler yapılabilir olmalı. Ben sahsen eleştiri dışında yönetim şunları şunları yapsa iyi olur diye konular görmüyorum. Bunun yanında bahsettigin durumlarda cok güzel şeyler Türkiyenin minecraft temsilcisi forumundan diğer ülke oyuncularına skript vs iletimi. Bende bunu gönülden isterim. Ama dedigim gibi önce bu sartların saglanması gerek.Bağnaz olan ben değil siz ve ekipteki bazı üyeler bence bunu belirtmek isterim ben herkese yazılım öğrenin demiyorum , ama şöyle forumda 50-60 kişi php yazılımcısı 30-40 java yazılımcısı 100 blok tasarımcısı olsa sizinde hoşunuza gitmezmi yarışmalar vs. dahada ilerler üretkenlik ve Türkiye'de üretilen eklentiler ve scriptler ,minecraft skriptleri dış piyasaya ihraç edebilceğimiz bi forumumuz olsaydı daha güzel olurdu bence .bu forum ekibi bunu kısıtlıyor ve taş koyuyor.sunuculardaki kalitesizlik aynı sebeptendir , amaç yok "factionu açayım nasılsa bebeler vip alır" diye düşünüyorlar güzel sunucular arası yarışmalar olsa ? eskiden vardı altın sunucu vs. gibi hepside gitti zamanında build yarışması vardı onuda kaldırdınız Ronin'i olsun diğer Fırat ve ekibini neredeyse tamamen forumdan soğuttunuz.bunlarıda bildirmek isterim .bence siz iyice düşünün tekrardan iyi forumlar.
Yaş sınırı olunca ne oluyor? Kayıt olurken doğum tarihini kafasından sallıyor her türlü giriyor.böyle konular açarak geri gelmiyor yapacağınız iş yaş sınırının olduğu bi forum yapmak
2 saniyem boşa gitmesin diye ben de yaşımı salladım mesela :/Yaş sınırı olunca ne oluyor? Kayıt olurken doğum tarihini kafasından sallıyor her türlü giriyor.
Güzel, bu konuşmayı özelden devam edebilirmiyiz görüşlere açık olan bi yönetim üyesi ile sohbetin hoş olabilceğini düşünüyorum.Aklımda güzel fikirler var size sunarım hoşunuza giderse gereğini elimden geldiğince yaparımForumdaki bu kitleyi buraya sağlayabilecek olan ben değilim mağlesef. Her gün gelen yüzlerce server konusundan yalnız 3-4 tanesi elimden geçiyor. Ha sorarsanız hepsi çok mu başarı değil. Sunucu konusundaki düşüncelerimiz zaten ortak şuanda kitle hakkındaki düşüncelerimizde biraz sıkıntı var. Şu sunucu konusu ve build yarışması bunlar düzenlenebilir şeyler. Bunları ayarlamak veya uygulamak çokda zor değil. Yalnız şu kısmı unutuyorsunuz. Daha yeni forum bize devredildi. @Hsbas ve ben ve diğer moderatör arkadaşlarımız elimizden geldiğince düzeni sağlamak uğruna çabalıyoruz. Şöyle ki forumda berbat bir düzen süregeliyordu. Bu yeni yeni dizginlendi. Biraz zaman tanımanızı ve bizlerede proje üretmek için şu düzenin tam oturması için destek olmanızı beklerim. Ben de buradalarda çok çok eskilerden var olmuş biriyim. Eski kitleyi ve şuankini biliyorum. Yalnız aradaki farkı kapatmamızın tek yol çaresi sürekli eleştirmek değilde neler yapılabilir olmalı. Ben sahsen eleştiri dışında yönetim şunları şunları yapsa iyi olur diye konular görmüyorum. Bunun yanında bahsettigin durumlarda cok güzel şeyler Türkiyenin minecraft temsilcisi forumundan diğer ülke oyuncularına skript vs iletimi. Bende bunu gönülden isterim. Ama dedigim gibi önce bu sartların saglanması gerek.
Hocam şimdi ben eklenti hakkında konuşacağım, aynı şey ünlü tanınmış mimarlarımızı da rahatsız eden bir durum. Türkiye'de üretkenliğe az demek çok yanlış bir tabir olur elbet lakin bu üretkenliğin ürettiği şeylerin kalitesi tartışılır. Foruma şöyle bakacak olursak paylaşılmış sadece forum açıldığından bu güne 1-2 kaliteli eklenti var, hatta belki hiç yoktur araştırmadım fakat bundan eminim. Bunun sebebi ise satışın yasak olması, hani inanın bu forumda satış yasak olmasa sadece ben ve ekibim haftada 4-5 tane WorldEdit, WorldGuard, Essentials gibi kaliteli eklentiler paylaşırız lakin bu sınırlama yüzünden biz kendi kendimize şu soruyu soruyoruz, Neden o kadar emek harcayıp bunu öylesine foruma koyup hem forumun reklamını yapmış hem eklentiye gereksiz uğraşalım ki? Sonuç olarak ne forum bize eklenti paylaştığımız için bir reklam yapıyor ne maddi bir destek sağlıyor. Sırf bu yüzden belki bu sektör gelişmiyor, insanlar kendini zorlamaya ihtiyaç duymuyor, sonuçta Türkiye'de iş yok. Ben Zindev'den örnek vermek istiyorum, kendisi sırf Türkiye'de harcadığı emeğe değer verilmediği için yabancı sektöre gitti. İyi mi yaptı, kesinlikle mükemmel bir tercih yaptı.Forumdaki bu kitleyi buraya sağlayabilecek olan ben değilim mağlesef. Her gün gelen yüzlerce server konusundan yalnız 3-4 tanesi elimden geçiyor. Ha sorarsanız hepsi çok mu başarı değil. Sunucu konusundaki düşüncelerimiz zaten ortak şuanda kitle hakkındaki düşüncelerimizde biraz sıkıntı var. Şu sunucu konusu ve build yarışması bunlar düzenlenebilir şeyler. Bunları ayarlamak veya uygulamak çokda zor değil. Yalnız şu kısmı unutuyorsunuz. Daha yeni forum bize devredildi. @Hsbas ve ben ve diğer moderatör arkadaşlarımız elimizden geldiğince düzeni sağlamak uğruna çabalıyoruz. Şöyle ki forumda berbat bir düzen süregeliyordu. Bu yeni yeni dizginlendi. Biraz zaman tanımanızı ve bizlerede proje üretmek için şu düzenin tam oturması için destek olmanızı beklerim. Ben de buradalarda çok çok eskilerden var olmuş biriyim. Eski kitleyi ve şuankini biliyorum. Yalnız aradaki farkı kapatmamızın tek yol çaresi sürekli eleştirmek değilde neler yapılabilir olmalı. Ben sahsen eleştiri dışında yönetim şunları şunları yapsa iyi olur diye konular görmüyorum. Bunun yanında bahsettigin durumlarda cok güzel şeyler Türkiyenin minecraft temsilcisi forumundan diğer ülke oyuncularına skript vs iletimi. Bende bunu gönülden isterim. Ama dedigim gibi önce bu sartların saglanması gerek.
Bu durum hakkında ve gelen diğer öneriler hakkında görüşmeleri yapacağım. En kısa zamanda engel olan kuralların esnetilmesi için elimden gelen çabayı göstereceğim. Buna emin olabilirsiniz. Size kesinlikle hak veriyorum. Ve ben üreten çalışan kişinin yanındayım her zaman. Kimsenin önüne taş koymayı değil aksine destek olmayı amaçladım her daim. Umarım sizlerinde bana verdiği destek ile güzel değişimlere sebep oluruz. İyi forumlar.Hocam şimdi ben eklenti hakkında konuşacağım, aynı şey ünlü tanınmış mimarlarımızı da rahatsız eden bir durum. Türkiye'de üretkenliğe az demek çok yanlış bir tabir olur elbet lakin bu üretkenliğin ürettiği şeylerin kalitesi tartışılır. Foruma şöyle bakacak olursak paylaşılmış sadece forum açıldığından bu güne 1-2 kaliteli eklenti var, hatta belki hiç yoktur araştırmadım fakat bundan eminim. Bunun sebebi ise satışın yasak olması, hani inanın bu forumda satış yasak olmasa sadece ben ve ekibim haftada 4-5 tane WorldEdit, WorldGuard, Essentials gibi kaliteli eklentiler paylaşırız lakin bu sınırlama yüzünden biz kendi kendimize şu soruyu soruyoruz, Neden o kadar emek harcayıp bunu öylesine foruma koyup hem forumun reklamını yapmış hem eklentiye gereksiz uğraşalım ki? Sonuç olarak ne forum bize eklenti paylaştığımız için bir reklam yapıyor ne maddi bir destek sağlıyor. Sırf bu yüzden belki bu sektör gelişmiyor, insanlar kendini zorlamaya ihtiyaç duymuyor, sonuçta Türkiye'de iş yok. Ben Zindev'den örnek vermek istiyorum, kendisi sırf Türkiye'de harcadığı emeğe değer verilmediği için yabancı sektöre gitti. İyi mi yaptı, kesinlikle mükemmel bir tercih yaptı.Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.belki Türkiye'de yazsa bırakın 350 TL'yi, 20TL alamayacaktı. Tam tersine Türkiye'de bu iş geliştirilmek istediğinden bize destek sağlayacağınıza tam zıttını yapıyorsunuz. Yakında benim belki benim kadar iyi olanlar sırf bu yüzden dolayı yabancı sektöre geçecek ki olası bir durum. Bu forumda durmanın tek sebebi Bukkit ve Java öğrenmek isteyen insanlar olması ki muhtemelen onlarda yakında benim ve Zindev'in yapacağını yapacak. Biz bu forumda sektör gelişsin diye herkesi eğitirken siz bizim önümüze taş koyuyorsunuz, hani bize yardım et diyorsunuz yardım edince de küfrediyorsunuz, yaptığınız işin bundan farkı yok. Bu dediklerimin aynısı mimaride de böyle. Sunucu kalitelerinin de düşmesinin sebebi buna dayalı, bizden çok şey bekliyorsunuz fakat destek yok aksine engel var.