-Mantık-

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
İnsanların evrimleri homo olarak adlandırılır. Yani insanların bir evriminin adı HomoNaber olma olasılığı bile olabilir. Sonuncu HomoSapien2'dir. Peki HomoSapien2'nin ne demek olduğunu biliyor musun ?

Homosapien2 diye bir şey duymadım. Akıllı insan 2 oluyor. Olabilir. HomoNaber olayına gelince , homo daha sonrasına gelen kelime cins ve bunun ayrımını yapmak için bir anlamı var. Becerikli adam , dik adam vb.
Not: Oyun forumlarda bu tarz konuları sevmiyorum konu üzerinden daha fazla mesaj göndermeyeceğimi belirtmek isterim.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Videoda tam olarak istediğim cevabı bulamadım.Ben size canlıların biyolojik temeli ve bazı madenler sayesinde maddesellik kazanıp hücre oluşumunu ve ondan sonra asıl canlının nasıl oluştuğunu sormadım.Ya da hissedilemeyen ama maddesellik barındıran karanlık maddenin nolduğunu da merak etmedim.Bizim sahip olduğumuz bilince bizimle aynı kola sahip olduğu vaat edilen bir canlı neden sahip değil.İnsan hariç hiçbir canlıda öğrenme yeteneği yoktur.Temel olarak içgüdüsel tepkiler verirler.Aynı papağanın bir kelimeyi tekrar etmesi gibi.Neden sudan çıktıklarında bizim gibi öne sürülen bir evrim geçirmemişler ? Oysaki bizle aynı kola ve omurgaya sahipler.Neden atamız olduğu varsayılan bir maymun konuşamaz ? Oysaki insanlarla beyin yapıları sadece %10 farklı.Beyin yapımız ve omurgamızın bu kadar benzemesinin sebebi oluşum koşullarının ,şeklimizin neredeyse aynı olduğundan.Açıkçasi Adem ve Havva gerçeğinin de bu evrimden ayrı olduğunu düşünüyorum.Geri kalan biyolojik gerçeklerin canı cehenneme :-P
Burada da evrimleşme devreye giriyor. Biliyoruz ki ürerken her dna'mız doğru olarak geçirilemiyor. Bu yüzden orada farklı dna'lar bulunuyor . Bu dna farklılığı da bambaşka şeylere sebebiyet veriyor. Aklın daha iyi çalışması da bir örnek. Tam anlatamadığım düşünüyorum ve şu videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum:
[DOUBLEPOST=1409349246,1409349084][/DOUBLEPOST]
Homosapien2 diye bir şey duymadım. Akıllı insan 2 oluyor. Olabilir. HomoNaber olayına gelince , homo daha sonrasına gelen kelime cins ve bunun ayrımını yapmak için bir anlamı var. Becerikli adam , dik adam vb.
Not: Oyun forumlarda bu tarz konuları sevmiyorum konu üzerinden daha fazla mesaj göndermeyeceğimi belirtmek isterim.
HomoSapien2, yani Androidler (İşletim sistemi değil !) İnsan biçimindeki akıllı robotlara verilen isimdir. İnsanlar gibi fonksiyonlara sahiptirler ama çoğunu gerçekleştiremezler, Adı üstünde "ROBOT", ona göstermediğin şeyleri yapamazlar...

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Bilimle pek alakam yok fakat evrim bildiğim kadarıyla bir canlının gelişmesidir. Canlılar uygun ısı, materyal ve olmazsa olmaz su ile oluşurlar. Canlı demek fizyonsal mı ne kimyasal da olabilir bilmiyorum *-* Birbirleri ile birleşmiş bir şeylerdir (Bir videoda görmüştüm aklımda pek kalmadı *-*) İnsanlarda demir, kalsiyum gibi toprak, yer altı gibi maddeler vardır. Benim görüşümce en iyi teori maymunların topraktan insanların ise maymunlardan evrimleşmesidir. Lakin şöyle bir durum var, eğer insanlar maymunlardan evrim geçirseydi günümüzde maymun kalmazdı. Bir kaç istisna olabilir, belki maymunlar bu evrimi doğum sırasında hatalı DNA'lar ile geçirdi belkide insanlık maymunların üst modeliydi. Bu istisna göze mantıklı geliyor fakat ikinci olan ise eğer günümüzde maymun olmazdı. İnsanlığın topraktan gelme olasılığı hem bir kaç bilimsel kanıta dayalı hemde Kuranda geçmektedir. Mantıklı gelen şey insanların topraktan bir hücre olarak doğup evrimleşerek bu halimizi almamızdır lakin şöyle bir şey var; Diğer canlılardan farkı olarak niye akılımız var? Bu DNA'ların süreçle değişimi mi ? Peki eğer bizim aklımız varsa maymunların neden aklı yok gibi bir soru sorulabilir. Yumurtada gelişme sürecinde genetik kodların yanlış kodlanması bir maymuna bir hücreye göre çok düşük bir olasılığa sahiptir. Bunların hepsi varsayımdır fakat en yakını topraktan gelen bir atamızın olduğudur.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Burada da evrimleşme devreye giriyor. Biliyoruz ki ürerken her dna'mız doğru olarak geçirilemiyor. Bu yüzden orada farklı dna'lar bulunuyor . Bu dna farklılığı da bambaşka şeylere sebebiyet veriyor. Aklın daha iyi çalışması da bir örnek. Tam anlatamadığım düşünüyorum ve şu videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum:
DNA işlemesini biliyorum.Ama benim bahsettiğim akıl kavramı ve bilinç çok farklı şeyler.Bilinci sadece kromozom,gen veya deoksiribon nükleotit asitle veremezsin.Aslında bu ruhsal bir durum sayılabilir.hiçbir evrim bir canlıya ruh kazandırmaz.Hiçbir hayvanın ölümsüzlük arzusu yoktur.Veyahutta hiçbir hayvan bir şeyi öğrenemez.Bilinç canlıya düşünme yetisi verir.Akıl değil.Akılla(beyinle) düşünme yetisi kazanılsaydı bir balık kendini avlanmasına izin verir miydi ?Hayvanların aklı içgüdü ile çalışır bilinçle değil.Ama sadece insanlar hem bilince hem de içgüdüye sahiptir.Bazı özel durumlar dışında neredeyse içgüdülerimizi kullanmayız.Benim demek istediğim bu.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Değişik bir düşünce tarzı. :) Bence iki insan kalması üzerine biraz düşünmelisin. Kimi kaynaklarda Adem ile Havva'dan tek kişi olarak söz etmiyorlar. Erkek olan tarafa Adem, kız olan tarafa Havva deniliyor yani cinsiyet gibi.

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Peki bigbang neden oldu ? -,-[DOUBLEPOST=1409346744,1409346551][/DOUBLEPOST]
Açıkçası tek bir canlı üzerinden evrimleşip var olmak bana mantıklı gelmiyor.Bahsettiğiniz deniz canlısından sonra dinazorların gelmesi ve ondan çok daha sonra bir canlının evrimleşip bilinç,duyu ve yetiye sahip olması pek mantıklı değil.Açıklamaya kalkıp mantık aradığımızda da pek mantıklı değil.Bu canlıları evrimleşip bilinç kazanmaya iten ne ? Ben bunu merak ediyorum.
Ne yani herhangi bir şeyin pat diye oluvermesi daha mı mantıklı?[DOUBLEPOST=1409391129][/DOUBLEPOST]
HomoSapien (HomoSepyın diye okunyor xD)mi demek istiyorsun ?
Bunun haricinde Büyük patlamada maddenin bir kısmı kadar da anti madde oluştu, bilim adamları oluşan madde kadar anti madde oluşmasını bekledikleri için biraz kafaları bulanıklaştı xD. Ayrıca biliyor musunuz bilmiyorum ama karanlık madde diye bir şey var. Bu maddeye dokunamazsınız, hissedemzsiniz , göremezsiniz sadece var olduğu bilniyor ve tam olarak ne işe yaradığı da kesinleşmemiş durumda
Anti-madde oluşmadı. Anti-madde zaten vardı. Kozmik enerji (artık her ne içeriyorsa) bir şekilde anti-madde ile çakıştı. O zamanlar çakışan anti-madde çok büyük olduğu için, bir evren oluşturdu. Evren de kendini döngüye sokarak büyümeye devam ediyor. Yine bir teori ama bu.

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bilimle pek alakam yok fakat evrim bildiğim kadarıyla bir canlının gelişmesidir. Canlılar uygun ısı, materyal ve olmazsa olmaz su ile oluşurlar. Canlı demek fizyonsal mı ne kimyasal da olabilir bilmiyorum *-* Birbirleri ile birleşmiş bir şeylerdir (Bir videoda görmüştüm aklımda pek kalmadı *-*) İnsanlarda demir, kalsiyum gibi toprak, yer altı gibi maddeler vardır. Benim görüşümce en iyi teori maymunların topraktan insanların ise maymunlardan evrimleşmesidir. Lakin şöyle bir durum var, eğer insanlar maymunlardan evrim geçirseydi günümüzde maymun kalmazdı. Bir kaç istisna olabilir, belki maymunlar bu evrimi doğum sırasında hatalı DNA'lar ile geçirdi belkide insanlık maymunların üst modeliydi. Bu istisna göze mantıklı geliyor fakat ikinci olan ise eğer günümüzde maymun olmazdı. İnsanlığın topraktan gelme olasılığı hem bir kaç bilimsel kanıta dayalı hemde Kuranda geçmektedir. Mantıklı gelen şey insanların topraktan bir hücre olarak doğup evrimleşerek bu halimizi almamızdır lakin şöyle bir şey var; Diğer canlılardan farkı olarak niye akılımız var? Bu DNA'ların süreçle değişimi mi ? Peki eğer bizim aklımız varsa maymunların neden aklı yok gibi bir soru sorulabilir. Yumurtada gelişme sürecinde genetik kodların yanlış kodlanması bir maymuna bir hücreye göre çok düşük bir olasılığa sahiptir. Bunların hepsi varsayımdır fakat en yakını topraktan gelen bir atamızın olduğudur.
Normal evrim teorisine göre, atomlardan var olan her canlının o zamana ait çevresine göre değişime uğradığı öne sürülür. Darwin teorisine göre ise sadece bir kaç tane bulunan ve şekli olmayan fakat büyükçe bir organizma üzerinden, çevre koşullarına göre evrimleşerek yeni türler gelişti, o türler diğerleri ile çiftleşti ve sonunda bize kadar geldi.[DOUBLEPOST=1409391352,1409391322][/DOUBLEPOST]
Evren madem sınırsız niye genişliyor :I
Evren sınırsız değil bilemeyiz. Zorin kaç burdan. Koş!

Zorinkun

Blaze Yokedici
En iyi cevaplar
4
Normal evrim teorisine göre, atomlardan var olan her canlının o zamana ait çevresine göre değişime uğradığı öne sürülür. Darwin teorisine göre ise sadece bir kaç tane bulunan ve şekli olmayan fakat büyükçe bir organizma üzerinden, çevre koşullarına göre evrimleşerek yeni türler gelişti, o türler diğerleri ile çiftleşti ve sonunda bize kadar geldi.[DOUBLEPOST=1409391352,1409391322][/DOUBLEPOST]
Evren sınırsız değil bilemeyiz. Zorin kaç burdan. Koş!
Ama hep öyle diyolar :I

Farzedin ki sınırsız evren genişilemesi niye :I

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
islama göre kuranda yazdığı o yaratılışı reddedersen dinden çıkarsın açık ve net :)
Dinden çıksan bile çıktığın zaman düşünce yeteneğin kaybolur anlamına gelmiyor. Müslümanım, ama o hikayeye inanmıyorum. Allah gibi bir güç bize bunu açıklayabilirdi. Bu insan yazması bir şey olabilir.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne yani herhangi bir şeyin pat diye oluvermesi daha mı mantıklı?
Pat diye olduğunu söylemedim ki.Ben insan oluşumunun diğer tüm canlılardan ayrı olduğunu savunuyorum.Fazla bilgi asıl olanı köreltir bu gibi konularda.şu an söylediklerimizin hepsininde teori üzerine olması bu yüzden.Evren neyin içinde genişliyip büyüyor ?İnsanlığın potansiyeli evreni çözebilir ama kendi var oluş sebeplerini çözemez.Burada da diğer etken olan din devreye giriyor.Bir rehber gibi.Açıkçası şu an bahsettiğimiz çoğu şey Allah`a şirkten ibaret.İnsanlık dediğimiz şey sadece bunu açıklayamayacak kadar geri.Açıkçası gittikçe mantığın bittiği yerde mantık kurmaya çalışıyoruz.Sadece bir sebep arıyoruz.Bunun içinde "Sınırsız" olan potansiyeli boşuna kullanıyoruz.İnsanlar bilgileriyle köreldikçe insanlığından kaybediyor.Bu bahsedilen "tanrılaşma" saçmalığından başka bir şey değil.Bir Allah yani bir yaratıcı her zaman vardı.Bizim aklımızın almayacağı bir şekilde.Bunu reddedenler maddelerın var olma sebebini aradı.Ama neden bir demir elementi oluşturan atomlar daki proton ve elektronların daha en başından nasıl oluştuğunu bilmiyoruz ?(kastımı çarpıtmayın.)Bence giderek konu saçmalamaya varıyor.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ayriyeten Kuran da bigbangden de bahsediliyor.Evrimde yapılan evreni değil var oluşu çarpıtma.