- En iyi cevaplar
- 0
wuw,su durk.Fobini yenmeye uğraşma. Zaten yenemeyeceksin.
ŞİMDİLİK...
;s
wuw,su durk.Fobini yenmeye uğraşma. Zaten yenemeyeceksin.
ŞİMDİLİK...
yalnız fobiler geçmişte yaşanmış şeylerden veya kronolojik ve psikolojik bozukluklardan kaynaklanan bir şey.Sadece arı ben ondan büyüğüm o küçücük ben onu istesem ezerim öldürürüm de geç. Sınıfa arı girdiğinde çoğu kişi çığlıklar atıyor bense olduğum yerde arı dibimde olsa bile aa arıdeyince de arının geldiğinin farkında olmayanlar çığlık atıyor
![]()
Benim de bir aralar köpek fobim vardı. İlk başlarda pek yoktu sonradan acayip korkmaya başladım çünkü rüyamda hep köpeklerin beim üzerime atlayıp parçaladığını görüyordum bu 4 5 gecede bir oluyordu. Sonradan o bir köpek açlıktan ölüyor beni ısırıp napacak diyip geçiyorum. Bizim burda ki parkta hep köpek dolu oluyor sabahları ve okula giderken hep köpek oluyor. Ama artık korkmuyorum.yalnız fobiler geçmişte yaşanmış şeylerden veya kronolojik ve psikolojik bozukluklardan kaynaklanan bir şey.
Yemek sofrası muhabbeti fobisi var.
Deipnophobia- Akşam yemeği veya akşam yemeği sohbetleri fobisi.
Fobiler hafife alınacaklar şeyler değiller.Kolay kolay da geçmezler.Fobinle yüzleşmenin bunu gidereceğini de zannetmiyorum.
ama bazen zorunlu yüzleşiyorsun
Gerascophobia- Yaşlanma fobisi.
Sen fobin geçer demişsin ama.Fobiler geçmez,azalır.Yani cidden köpekler seni parçalamak istese köpek fobin yine artar.Benim de bir aralar köpek fobim vardı. İlk başlarda pek yoktu sonradan acayip korkmaya başladım çünkü rüyamda hep köpeklerin beim üzerime atlayıp parçaladığını görüyordum bu 4 5 gecede bir oluyordu. Sonradan o bir köpek açlıktan ölüyor beni ısırıp napacak diyip geçiyorum. Bizim burda ki parkta hep köpek dolu oluyor sabahları ve okula giderken hep köpek oluyor. Ama artık korkmuyorum.
Yani azaldı aslında zayıf kemikleri bile gözüken köpeklerden hiç korkmam. Sadece gücü kuvveti yerinde olanlardan biraz korkarım.Sen fobin geçer demişsin ama.Fobiler geçmez,azalır.Yani cidden köpekler seni parçalamak istese köpek fobin yine artar.
AynenÜstüne gidicen yapıcak birşeyin yok
Kelebek fobisi çok tuhaf. Bir ara bizim sınıfta bir olay oldu sınıfa kelebek girdi tenefüste tesadüf sınıftan birinin kelebek fobisi varmış bende şaşırdım ilk duyduğumda. Kelebek girdiğini sölediğimde kaçmaya başladı. Ben cam kenarında oturuyorum en köşede en dipte (En iyisiBenimde çok şaşırabilirsiniz ama kelebek fobim vardı aşırı korkardım kaçardım kapıyı falan kapatıp gelmesin diye ona odaklanırdım aslında korkmadan ziyade o dokunması falan değişik hissettirirdi neyse.Bir ara bilgisayara bakıyordum sonra kelebek geldi elimle bi anda ittim bi tepki olarak sonra aslında hiçbir zararı yokmuş falan dedim ama hala biraz korkuyorum neyse ben bunu yenerim dedim yanına gittim elime falan bir-iki değdi yanında kaldım sonra hiç umrumda olmadı.
SONUÇ:
Korktuğun şeyin üzerine gideceksin
Edit:
Aynen![]()
Mmmm güzel anlatmışsın ama bi daha sonradan korkmak var bide kronolojik ve gensel fobiler var.Ben 15 yaşında iken eskiden bizim oturduğumuz yerde orman vardı. 3 Kişi bisikletler ile gezerdik. Ormanda 2 tur attık sonra mini stadyumda dinlenelim dedik. Eski biyer bu stadyum içine girdik, hemen türbinin altında koca arı kovanı var. Bu cemre görmedi düşürdü kovan kırıldı,kovan cemre ile emrenin dibinde ben birazdaha uzaktayım bisikletten yeni indim zaten indiğim gibi bindim. 4 Kilometreyi rekor sürede tamamladık. Cemreyi bi 15-19 kere sokmuşlardı sanırım Emreyide 4 5 defa beni sokamadılar (peşimizde koca bi arı sürüsü var ama tek ben sokulmuyorum ya) zaten sağlık ocağına bir nefesle gittik. Ama o günden beri hiç arı kovanlarına yaklaşamıyorum. Hani beni bıraktım bu adamların arı fobisi yok 1 arı soktu diye korkmana hiç gerek yok =). Mesela köpek ısırdı diye benim köpek fobim oluştu bi ara. Sonra sevdikçe geçti fobim. Üstüne gidicen yapıcak birşeyin yok
Benim genden gelen ve sanırım hiç geçmeyecek olan karanlıkMmmm güzel anlatmışsın ama bi daha sonradan korkmak var bide kronolojik ve gensel fobiler var.
Benimkiler gensel oldukları için geçmiyorlar.Ama etkisini azaltabiliyorum.Herhalde en çok korktuğum şey yalnız kalmak.
Ama insan arkadaşları ile birşeyden kaçınca çok güzel oluyorbide olaya sadece gülen sen isen.
![]()
Elektrik gidince kapanıp kendi nefes alma sesimle etrafım sanki insanlarla çevriliymiş gibi hissettirmeye çalışıyorum.Benim genden gelen ve sanırım hiç geçmeyecek olan karanlıkElektrik gidince birinin yanımda olması lazım.